Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The curious incident of the dog in the night-time door Mark Haddon

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
Boekcover The curious incident of the dog in the night-time
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 397 woorden
  • 28 september 2007
  • 113 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
113 keer beoordeeld

Boekcover The curious incident of the dog in the night-time
Shadow

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is geen gewone detectiveroman. De detective en verteller is Christopher Boone. Christopher is vijftien en heeft een vorm van autisme. Hij weet heel veel van wiskunde en heel weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. H…

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is geen gewone detectiveroman. De detective en verteller is Christopher Boone. Christopher is vijftien en heeft een vorm van aut…

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is geen gewone detectiveroman. De detective en verteller is Christopher Boone. Christopher is vijftien en heeft een vorm van autisme. Hij weet heel veel van wiskunde en heel weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden. Hij is in zijn eentje nooit verder geweest dan het eind van de straat, maar wanneer de hond van de buurvrouw vermoord blijkt te zijn begint hij aan een angstige reis die zijn hele wereld op z'n kop zet. Christopher is onvergetelijk en Mark Haddon schildert zijn wereld op diep ontroerende, bijzonder grappige en uiterst overtuigende wijze. Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht won verschillende prijzen, waaronder de Whitbread Book of the Year Award.

The curious incident of the dog in the night-time door Mark Haddon
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

The curious incident of the dog in the night-time Het boek dat ik voor Engels heb gelezen is Mark Haddons ‘The curious incident of the dog in night-time’. Het boek gaat over de jonge Christopher, die autistisch is. Door zijn autisme is hij op sociaal gebied zeer zwak en begrijpt hij heel veel dingen niet. Daarin tegen is hij dol op logica en is hij een kei in wiskunde. Het verhaal begint als Christopher op een avond de hond van de buren dood aantreft. Hij besluit de detective uit te hangen en zijn bevindingen op te schrijven in een boek. Zo is Christopher ook de fictionele auteur van dit boek. Ik vind ‘The curious incident of the dog in night-time’ een zeer tof origineel boek waar je heel gemakkelijk doorheen leest. Ten eerste is het heel erg leuk dat er illustraties zijn gebruikt in dit boek. Christopher ondersteund graag zijn woorden met tekeningen, als het nou auto’s zijn, grafieken, plattegrondjes of emoticons zijn, alles staat erin. Ik heb nog nooit eerder een ‘roman’ gelezen waarin de tekst zodanig werd ondersteund met illustraties. Het zorgt zo voor afwisselingen, waardoor het nog leuker en makkelijker is om dit boek te lezen. Ten tweede is het een erg leuk verhaal. In eerste instantie gaat het natuurlijk over Christopher die er wil achterkomen wie de hond van zijn buurvrouw heeft vermoord, maar naar mate het boek vordert gaan ook zijn familie en school een grotere rol spelen. Ook zitten er veel random hoofdstukken in met nutteloze informatie, wat ook wel voor wat leuke afwisseling zorgt. En ten slotte is het heel apart om te lezen hoe een autistisch persoon denkt, en om al die verschillen te zien. Zo wil Christopher geen dingen aanraken die bruin of geel zijn, en mag hij geen voedsel eten vanaf een bord als de verschillende voedselsoorten elkaar aanraken. Ook begrijpt hij wat voor ons doodnormale zaken zijn niet. Zo kan hij moeilijk emoties onderscheiden, en denkt hij meteen dat zijn vader het ultieme kwaad is omdat hij de hond heeft vermoord. Er worden leuke illustraties gebruikt, het verhaal is heel boeiend en op een grappige manier geschreven. Maar vooral is het erg boeiend om te lezen hoe een autistisch persoon denkt. Als je van relatief simpele boeken houd, die vermakelijk zijn en die je snel uit hebt dan is dit het ideale boek voor je.

REACTIES

F.

F.

goed gedaan kerel ;)

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The curious incident of the dog in the night-time door Mark Haddon"