Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Tegen mijn wil door Greet Beukenkamp

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Tegen mijn wil
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 526 woorden
  • 28 september 2007
  • 87 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
87 keer beoordeeld

Boekcover Tegen mijn wil
Shadow
Tegen mijn wil door Greet Beukenkamp
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
titel: tegen mijn wil schrijver: greet beukenkamp uitleg titel: een meisje is tegen haar wil verkracht. Ondertitel: / Thema: seksueel geweld, verliefdheid Genre: probleemboek Tijd: a. het boek speelt zich af in het heden. b. er verstrijkt twee maanden in het verhaal. Plaats: het verhaal speelt zich af in Haarlem. Later in het verhaal ook in Zeeland. Personen: hoofdpersoon: Simone Bijfiguren: Simon, Vincent, Barbera, Amber, Martijn, Katja, vader en moeder.
Boek in een zin: Simone heeft verwarrende gedachte over haar buurman en daarom durft ze niks over de vreselijke gebeurtenissen tijdens de herfstvakantie in zeeland te vertellen. Samenvatting: Simone is al meteen onder de indruk als ze kennismaakt met haar nieuwe buurman Simon. Later als ze zijn vrouw en dochter ontmoet klikt het al helemaal. Al gauw wordt ze gevraagd om te komen oppassen. Ze komt steeds vaker bij de buren. Want de sfeer thuis is niet uit te houden. Haar broer Martijn heeft ADHD en daarom probeert Simone de spanning zo veel mogelijk te vermijden. Simone beseft langzaam dat ze verliefd is op Simon. Ze is graag bij hem in de buurt maar tegelijkertijd voelt ze dat er iets niet in orde is. Als Simone mee op vakantie wordt gevraagd vind ze dat helemaal geweldig. Na veel zeuren mag ze toch mee met de buren. Het blijkt gen leuke vakantie te zijn. Simon voert Simone dronken en maakt vervolgens misbruik van haar. Eenmaal thuis besluit Simone er niks over te zeggen. Als ze dat wel deed zou Simon iedereen vertellen wat voor een slet zij is. Toch vertelt ze het aan Vincent, hij is een goede vriend van haar. Het zusje van Vincent was ook een keer misbruikt en daarom had hij gezien dat er wat was met Simone. Op advies van Vincent schrijft Simone een brief aan haar ouders. Daarin vertelt ze alles wat er gebeurd is. Later besluit Simone toch aangifte te doen tegen Simon. 220 woorden. Beoordeling Toen ik de titel tegen mijn wil zag was ik wel benieuwd wat voor soort boek het was. Toen ik eenmaal begon met lezen besefte ik langzaam dat het over seksueel geweld zou gaan. Dus het was wel voorspelbaar. Ik vond het echt wel een schokkend verhaal want, ik wou het eigenlijk niet allemaal weten maar het was zo geschreven dat het me wel echt boeide. Seksueel geweld is niet niets. De situatie van Simone zette me wel aan het denken. Het was niet echt een leuk boek om te lezen want het was allemaal wel zielig. En daar hou ik niet zo van. Maar het was allemaal heel realistisch want het zou in het echt ook zo gebeurd kunnen zijn. Het was niet echt spannend maar meer boeiend want het trok me wel aan. Er zaten niet veel moeilijke woorden dus dat was voor mij wel makkelijk. Maar ondanks dat er niet veel moeilijke woorden in zaten had ik het echt niet snel uitgelezen. Het wel een voorspelbare einde. Dat had iedereen wel kunnen voorspellen dat ze aangifte zou doen tegen Simon. Wat niet voorspelbaar was, was hoe de vrouw van Simon zou hebben gereageerd. Ze ging weer terug naar waar ze vandaan was gekomen. 206 woorden

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tegen mijn wil door Greet Beukenkamp"