Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zeeslag bij Shetland door Johan Veenhof

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Zeeslag bij Shetland
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 431 woorden
  • 19 september 2007
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
11 keer beoordeeld

Boekcover Zeeslag bij Shetland
Shadow
Zeeslag bij Shetland door Johan Veenhof
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. 1) Zeeslag bij Shetland 2) Joh. G. Veenhof 3) Gebr. Koster – Barneveld, 1995 4) 151 blz. B. 1) Bijna het hele boek is de hoofdpersoon op zeereis. Hij beleeft onderweg veel avonturen. Hij maakt zich zorgen om zijn leven, hij heeft het laatste jaar een paar zware klappen gehad, maar vooral maakt hij zich zorgen dat hij op zijn 26e al commandant is van een torpedobootjager bij de Britse marine (blz. 35) -54 woorden- 2) De schrijver verteld het verhaal. Het verhaal wordt daardoor erg spannend en onverwachts. De hoofdpersoon is de 26 jarige “Alen Rodney”, hij is LTZ 1 (luitenant ter zee 1e klasse) en hij is commandant van de Zr.Ms. Rorqual (een torpedojager van de Britse marine). Hij heeft al veel meegemaakt in zijn leven. Dat komt natuurlijk ook door de 2e wereld oorlog. Hij zit nog niet zo lang bij de marine en hij vindt het een beetje raar dat hij zo snel commandant is geworden. Maar dat komt omdat er in korte tijd veer schepen tot zinken worden gebracht door o.a. U-boten ( Duitse onderzeeërs). Dus is de marine snel door haar bemanning heen, en dus ook door hun commandanten. –118 woorden-
3) Het thema is de 2e wereld oorlog op zee. De schrijver probeert te laten zien hoe het was voor de mannen op zee in oorlog: de gevechten, de stormen, en de omstandigheden aan boord. Het was toen natuurlijk heel anders dan nu, nu doen we alles met computers en van lange afstand. Maar toen was het nog “man tegen man”, of in dit geval schip tegen schip. De schrijver beschrijft een zeereis in oorlogstijd: Alen Rodney krijgt het bevel om met zijn schip de Zr.Ms. Rorqual naar de kust van Noorwegen te varen, want daar zijn Engelse commando’s die opgehaald moeten worden. In Noorwegen helpen ze ook het verzet, alleen wordt dat nog aardig moeilijk. En onderweg worden ze vaak aangevallen door de Duitsers. C. 1) Het is een heel leuk boek, en ook vooral spannend. Maar het moet je wel interesseren omdat het erg veel over de marine gaat en er worden ook veel van die termen en rangen gebruikt. Het is spannend omdat als er net iets is gebeurt er weer iets nieuws gebeurt, en dat het hele boek door. Behalve aan het begin dan is het een beetje saai. En ik vond dat je, je erg goed kon inleven in de hoofdpersoon omdat alles heel nauwkeurig word beschreven, zoals toen op blz. 35, toen hij na zat te denken over al zijn zorgen. (op de bladzijde worden een paar van de vele marine termen gebruikt.) -113 woorden- 2) Verwerkingsopdracht: schrijven en tekenen (5)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zeeslag bij Shetland door Johan Veenhof"