Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Blue is for nightmares door Laurie Faria Stolarz

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
Boekcover Blue is for nightmares
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 310 woorden
  • 19 september 2007
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
29 keer beoordeeld

Boekcover Blue is for nightmares
Shadow
Blue is for nightmares door Laurie Faria Stolarz
Shadow
Welke onderwerpen komen voor in het boek: Jaloezie. Ruzie. Spanning. Angst. School. Liefde. Vriendschap. Vijandschap. Puberteit. Rouwverwerking. Geheimen. Geef bij drie aangekruiste onderwerpen een duidelijk voorbeeld. Rouwverwerking. "Ik vouw het papiertje open en kijk naar de letters. 'JIJ HEBT MAURA VERMOORD EN DREA IS DE VOLGENDE.' "Niet waar!" schreeuw ik. 'Ik heb haar niet vermoord!" ik word wakker... Verliefdheid. "Waar denk je aan?' Vraagt Chad. 'Dat ik zo gelukkig ben.' zeg ik. 'En aan een deja vu.' 'Een deja vu?' 'Weet je wel. Het gevoel dat je iets eerder hebt mee gemaakt. Jij en ik, hier.' 'Dus voor die deja vu zou ik je nu moeten kussen?' Ik knik maar dit keer kus ik hem.
Jaloezie. Toen Drea het leuk scheen te vinden om met die geheimzinnige beller te praten, raakte Donovan in de war over hun verhouding en werd bezitterig, waardoor hij heel boos en jaloers werd als ze iets afsprak met Chad. Wat is volgens jou het belangrijkste onderwerp in het verhaal? De combinatie van Verliefdheid en Jaloezie. Wat wist je al over de onderwerpen in het verhaal? Heeft het verhaal je nieuwe aspecten van het onderwerp laten zien? Geef duidelijk aan waarom wel of niet. Ik wist niet dat iemand zo verliefd kan worden dat hij/zij hem/haar zou ontvoeren en dwingen ook verliefd te worden op hem/haar. Zou je dit boek bij andere leerlingen aan willen raden? Ik zou het WEL aanraden. Het is toch een meisjes boek dat moet ik wel zeggen. Dat zal je ook wel zien als je de achter kant van het boek leest. En je moet ook veel van het onderwerp wicca/magie houden anders snap je het niet. Je zou het kunnen lezen als je van Charmed houd. Dit Fictie dossier heb ik gemaakt voor Het Baken te Almere. Fictieverslag 6. Nederlands.

REACTIES

P.

P.

zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer slecht

13 jaar geleden

S.

S.

Dat was een super leuk boek ik heb het zelf ook gelezen

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.