Godin van de jacht door Heleen van Royen

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Godin van de jacht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 783 woorden
  • 3 september 2007
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 6
2 keer beoordeeld

Boekcover Godin van de jacht
Shadow
Godin van de jacht door Heleen van Royen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Heleen van Royen – Godin van de Jacht
1.
Boek: Godin van de jacht. Auteur: Heleen van Royen. 17e druk, uitgegeven door ‘Vassallucci’. Eerste druk mei 2003 2. Diana is een moeder van een jonge tweeling (Daniël en Jesse) en ze is getrouwd met Oscar. Diana gelooft niet in monogamie en heeft met Oscar min of meer de afspraak dat ze met andere mannen naar bed mag, zolang het daarbij blijft. Oscar vindt het niet leuk, maar hij weet dat Diana zo is, en dat hij het wist voordat ze trouwden. Diana heeft al een aantal jaar een veel oudere minnaar, Tim. Ze heeft voor zichzelf de regel gesteld dat ze alleen Oscar oraal bevredigt, en dat Oscar daarmee altijd de belangrijkste blijft. Diana komt via internet in contact met de veel jongere Joshua, waar, ze 2 of 3 keer mee naar bed gaat. Dan blijkt ze zwanger, maar ze heeft geen idee. Ze heeft uitgerekend dat het in het weekend is geweest waar ze met alledrie de mannen het bed heeft gedeeld. Ze heeft geen behoefte aan een derde kindje, en wil dan ook abortus plegen. De vrucht is daar echter te jong voor. Ze neemt Kofi, de vriend van Tim, in vertrouwen over haar zwangerschap. De dagen dat ze moet wachten op abortus zijn een hel voor haar. Ze noemt het vruchtje Darwin en hoe langer het duurt, hoe meer ze zich eraan hecht. Uiteindelijk zet ze de abortus toch door. Daarmee is het boek ten einde. 3. Diana is de hoofdpersoon uit dit boek. Ze is eigenzinnig en eigenwijs. Ze weet wat ze wil en alles waar ze haar zinnen op gezet heeft zal ze krijgen ook. Haar man Oscar heeft een grote bijrol. Hij is niet zo aanwezig als Diana, maar ook hij weet wat hij hebben wil. Gelukkig voor heem heeft hij alles wat hij wil. Dan spelen Joshua en Tim ook beiden een grote bijrol. Zij zijn de minnaars van Diana. Joshua is jong en heel spontaan. Hij is altijd in voor iets leuks, in tegenstelling tot Tim. Tim is ouder dan Diana en nogal kortzichtig. Hij is heel jaloers op Joshua, en wil Diana eigenlijk voor zichzelf hebben. Kofi is de beste vriend van Tim, hij steunt Diana bij haar zwangerschap. Hij is gereserveerd en heel begripvol.
4. Het verhaal speelt zich grotendeels af in Amsterdam, waar Diana woont. Ik denk niet dat dit erg belangrijk is voor het verhaal. 5. Het verhaal wordt niet chronologisch verteld. Het verhaal begint met een passage die in het midden weer terug komt. Het eerste hoofdstuk is meteen het probleem van Diana: haar zwangerschap. Vervolgens vertelt ze haar verhaal met af en toe een flashback. 6. Het is een verhaal beschreven in ik-perspectief. Je leest het vanuit de ogen van Diana, zij vertelt alles in de verleden tijd. 7. De titel is: ‘Godin van de Jacht’ . Deze titel is zeker verklaarbaar. Hij slaat op Diana, die werkelijk een ster is in het verleiden van mannen. Ze is dus de godin van de (mannen)jacht. Ik vind het een mooi verzonnen titel, toen ik de titel hoorde, had ik dit verhaal niet bedacht. 8. Ik denk dat de schrijfster met dit verhaal wil bedoelen dat je maar een keer leeft en dat je ervan moet genieten. Aan de andere kant kan het ook overbrengen dat je voorzichtig moet zijn met alles wat je dierbaar is. 9. Ik vond het een fantastisch boek om te lezen. Dit is er een die je in een keer per sé uit wilt lezen. Van haar wil ik zeker meer boeken gaan lezen !!
Verwerkingsopdracht ‘Drie nieuwe titels’ 1. De oorspronkelijke titel is de Godin van de jacht. Deze slaat op Diana, de hoofdpersoon, die enorm goed is in het verleiden van mannen. Ze jaagt als het ware op ze. Vandaar dat het boek Godin van de jacht heet. 2. Hart voor hen, Koningin van verlangens, Het web der gevoelens 3. Ik vind deze drie titels ook goed bij het boek passen omdat Diana een hart heeft voor 3 mannen. Ondanks dat ze alleen echt van Oscar houdt, geeft ze wel degelijk ook wel om Tim en Joshua, al laat ze het niet merken. Koningin van verlangens lijkt op de oorspronkelijke titels, alleen is deze titel meer verklarend dan Godin van de jacht. Daarna, voor de derde titel, ben ik gaan kijken wat de naam Diana betekende. Toen zag ik dat Diana’s naam Godin van de jacht betekend, dus ik weet nu ook meteen waarom Diana Diana heet. Web der gevoelens vind ik ook goed passen omdat ze verstrikt raakt tussen haar eigen emoties en gevoelens. Met haar ongeboren vruchtje en haar strijd die ze met haar minnaars een beetje moet voeren, omdat Tim bijvoorbeeld jaloers is op de jonge Joshua.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Godin van de jacht door Heleen van Royen"