David Copperfield door Charles Dickens

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover David Copperfield
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 670 woorden
  • 14 augustus 2007
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
7 keer beoordeeld

Boekcover David Copperfield
Shadow

'Whether I shall turn out to be the hero of my own life, or whether that station will be held by anybody else, these pages must show'. Dickens' epic, exuberant novel is one of the greatest coming-of-age stories in literature. It chronicles David Copperfield's extraordinary journey through life, as he encounters villains, saviours, eccentrics and grotes…

'Whether I shall turn out to be the hero of my own life, or whether that station will be held by anybody else, these pages must show'. Dickens' epic, exuberant novel is…

'Whether I shall turn out to be the hero of my own life, or whether that station will be held by anybody else, these pages must show'. Dickens' epic, exuberant novel is one of the greatest coming-of-age stories in literature. It chronicles David Copperfield's extraordinary journey through life, as he encounters villains, saviours, eccentrics and grotesques, including the wicked Mr Murdstone, stout-hearted Peggotty, formidable Betsey Trotwood, impecunious Micawber and odious Uriah Heep. Dickens' great Bildungsroman (based, in part, on his own boyhood, and which he described as a 'favourite child') is a work filled with life, both comic and tragic. The Penguin English Library - 100 editions of the best fiction in English, from the eighteenth century and the very first novels to the beginning of the First World War.

David Copperfield door Charles Dickens
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Zakelijke gegevens: Schrijver: Charles Dickens
Titel: David Copperfield
Bibliografische gegevens: Oxford University Press, 1985
Verschenen in: 1971
Aantal blz: 133
Leestijd: 9 uur ongeveer
Uitgelezen op: 24 maart 2005 2. Een verantwoording van de keuze & verwachtingen: Ik had aan mijn moeder gevraagd wat een typische literaire Engelse schrijver was. Mijn moeder zei dat Charles Dickens er een was. Toen heb ik er een uitgezocht die niet te lang was. Deze dus. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten, ik had me er niet in verdiept, maar ik ben gaan lezen en ik heb het uit gelezen. 3. Een beoordeling: Ik vond het wel een leuk boek om te lezen maar ik vind dat er veel te veel gebeurd je maakt namelijk alles van hem mee, vanaf dat hij een jongetje is tot dat hij een man is. Alle mensen die hij ontmoet dat zijn er ook zo veel je leest het al in het Engels dus dan raak je al sneller in de war. Als je een naam hoort moet ik eerst denken van wie was dat dan ook al weer.
4. Een korte beschrijving: Het boek wordt om de hoofdpersoon heen verteld. Een jongen David Copperfield die heeft als hij geboren wordt al geen vader meer, hij heeft een moeilijk leven. Het speelt zich af in Londen en Yarmouth, wanneer word niet in het boek behandeld, maar in het boek wordt 23 jaar van Davids leven behandeld, van zijn 12de tot zijn 35ste. De hoofdpersoon is David, hij maakt alles in het boek mee. Als hij geboren wordt, dan is zijn vader al dood. Als zijn moeder hertrouwd en een kind krijgt overlijd ze kort na de geboorte. David moet van zijn stiefvader naar Londen om te werken. In Londen heeft hij het slecht en gaat naar zijn tante om een nieuw leven op te bouwen. Als hij klaar is met zijn studie gaat hij naar Yarmount en daarna weer terug naar Londen. Daar ontmoet hij het meisje van zijn dromen en trouwt, maar Dora overlijdt. Dan wordt hij weer verliefd op Agnes en trouwt met haar. Het boek is geschreven met de gedachte dat het leven soms heel moeilijk kan zijn, David heeft een heel moeilijk leven. Op jonge leeftijd moet hij al hard werken voor weinig geld. Het thema van het verhaal is drama, het is een dramatisch boek, hij heeft niet echt een gelukkig leven. Charles Dickens wil ons duidelijk maken hoe moeilijken erg het leven kan zijn maar dat er toch altijd mensen zijn die je helpen. Het was moeilijk omdat het engels was, daarom heb ik ook niet echt op het taalgebruik gelet, maar ik kon er toch best goed doorheen komen, op het laatst ging het zelfs heel goed. De titel van het boek is David Copperfield, dat is de hoofdpersoon waar het hele boek om draait. Verwerkingsopdracht, interview met de hoofdpersoon: Vragen: 1. Heb je je vader ooit gemist? 2. Wat vind je van je stiefvader? 3. Vind je dat je een moeilijk leven hebt? 4. Waarom ben je met Agnes getrouwd als je ook nog veel van Dora houd? 5. Wat vind je van Charles Dickens? Antwoorden: 1. Nee, niet echt, ik had hem wel eens een keer willen ontmoeten, maar ik heb hem niet gekend dus kan ik hem eigenlijk ook niet missen. 2. Hij is een vaderfiguur voor mij, ook al vind ik hem niet aardig. Ik moest van hem naar Londen om te werken en daar had ik het heel slecht. Dat zal ik hem nooit vergeven. 3. Ik vind wel dat ik het op sommige momenten heel zwaar had, bijvoorbeeld tijdens het werk in Londen, de dood van mijn moeder en de dood van mijn vrouw. Maar ja, zo is het leven. 4. Ik had iemand nodig die me lief had, ik hield nog steeds ontzettend veel van Dora en dat zal nooit voorbij gaan, maar ik heb ook liefde nodig en dat vond ik bij Agnes. 5. Ja, ik vind die Charles wel een coole gozer, hij had me alleen wel een beetje een makkelijker leven mogen geven. “Ach alles voor het boek he”.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "David Copperfield door Charles Dickens"