Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bobby door Karin de Koning

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
Boekcover Bobby
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 516 woorden
  • 14 augustus 2007
  • 87 keer beoordeeld
Cijfer 3.3
87 keer beoordeeld

Boekcover Bobby
Shadow
Bobby door Karin de Koning
Shadow
Algemene informatie

Titel
De titel van dit boekje is Bobby. Naar mijn zeggen geen toepasselijke titel.

Schrijfster
Karin de Koning heeft dit amateur boekje geschreven
(tekst ontworpen enz.) Helaas heb ik het zelf niet gemerkt/kunnen merken maar het schijnt een ,,goed’’ boek(je) te zijn voor beginnende leerlingen die beginnen met Frans. Misschien was het nog duidelijker geweest als er veel plaatjes en/of afbeeldingen in voor kwamen.

Illustraties

Dat die plaatjes en/of afbeeldingen er niet in stonden was echter niet de schuld van Karin de Koning maar van Pauca Art die de afbeeldingen heeft getekend, incl. de omslag en eindverantwoordelijkheid had voor Bobby.


Uitgeverij

Uitgeverij Thieme heeft het uitgegeven. Alhoewel, mijn mening is dat Thieme misschien voor promotie van dit boekje heeft gezorgd want ik vind het jammer dat Thieme de afbeeldingen zwart wit heeft gelaten en het boekje ook niet ,,mooi’’ heeft uitgegeven. Ik bedoel, er zitten 2 nietjes in. Maar het kan natuurlijk zijn dat Thieme het boekje veel heeft promoot op haar website enz.

Samenvatting

Ik heb de afbeeldingen in het boek ‘erg’ goed bekeken, met nadruk op érg. En met deze afbeeldingen heb ik geprobeerd een samenvatting te creëren.

Afbeelding 1
Bobby, de jongeman, ziet er niet uit alsof hij op de eerste afbeelding een geweldig leven heeft. Een familielid (vermoedelijk zijn broertje) lijkt echter gelukkiger.
Hoewel, misschien is dat ook wel Bobby. Maar goed, er vanuit gaan dat het eerste klopt: Bobby heeft weinig tot geen zin om naar school te gaan. Hij gaat liever op vakantie.

Afbeelding 2
Een klein kereltje heeft al het speelgoed van zijn kamer uitgeprobeerd:

- Zijn voetbal
- Tennisracket
- Boeken
- Vliegtuig
- Joystick
- En ga zo maar door!

Uiteindelijk beland hij naakt (!), spelend, op een gitaar, met 4 stemmers in plaats van de gebruikelijke 6. Zijn broer/vriend komt binnen en aan zijn gezicht te zien is hij behoorlijk van slag. Zijn mond zakt (letterlijk) open.

Afbeelding 3
Ik zie een jongen (Bobby?) zeer vrolijk. Hij heeft gitaar gespeeld en geld verdient en toont dit in een John Travolta houding.


Afbeelding 4
Diezelfde jongen zit op afbeelding 4 totaal, teleurgesteld, gebroken, zónder geld in de trein met zijn gitaar naast hem. Iets is duidelijk niet helemaal goed en hij huilt niet maar denkt duidelijk na, dat kan maar één ding betekenen en dat is dat hij ergens ‘diep’ over nadenkt. Wat kan dat zijn?

Afbeelding 5
’s Avonds komt hij thuis en valt van moeheid in slaap, terwijl de t.v. op storing staat. Na verloop van tijd komt (ik denk) zijn vader binnen. Wat lijkt die man op Jarno zeg!

Afbeelding 6
De man kookt lekker en de jongen is inmiddels wakker en ze lunchen.
De man probeert de jongen duidelijk op te vrolijken. Aan zijn gezicht te zien is dit nog niet helemaal gelukt.

Afbeelding 7
Ze zijn net klaar met de lunch en de telefoon gaat en de vader neemt op, aan zijn gezicht te zien is het niet een doodgewoon telefoontje van de buurman maar echt een serieus gesprek.

Afbeelding 8
Opééns zit de man weer doodnormaal, verdrietig met gitaar en een dik betrokken gezicht in de trein.

Hoofdpersonen
De hoofdpersoon van dit verhaal is Bobby.

REACTIES

M.

M.

Dat van die plaatjes klop zo niet!!

13 jaar geleden

J.

J.

Het klopt niet helemaal ,maar bedankt voor de moeite!;D

12 jaar geleden

M.

M.

er klopt niets van maar bedankt

12 jaar geleden

A.

A.

Er klopt niks van maar toch bedankt!!!

11 jaar geleden

M.

M.

die plaatjes kloppen niet en bobby is niet de hoofdpersoon maar leon!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bobby door Karin de Koning"