Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

10.000 zoenen door Nel Kleverlaan

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover 10.000 zoenen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 378 woorden
  • 30 juli 2007
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
21 keer beoordeeld

Boekcover 10.000 zoenen
Shadow
10.000 zoenen door Nel Kleverlaan
Shadow
1. Waarom heb je dit boek gekozen? De titel sprak me wel aan. En toen ik de achterkant had gelezen werd ik wel nieuwgierig. 2. a. Beschrijf wat er op de voorkant van het boek staat. Een meisje die in haar dagboek is aan het schrijven. 2. b. Wat heeft de illustratie op de voorkant met de inhoud van het boek te maken? Het meisje schreef altijd naar haar overleden moeder. in haar dagboek. 3. Geef een titelverklaring Op een brief uit haar herinneringsdoos stond op: 10.000 zoenen mama.
4. Tot welk genre hoort het boek. Romans. 5. a. Wat is het onderwerp (thema) van het boek? Liefde, Ruzie, Verdriet en Puberteit. 5. b. vind je het een interessant onderwerp? Leg je antwoord uit. Ja nu weet ik hou kinderen met het zelfde probleem er mee omgaan 5. c. Welke bedoeling heeft de schrijver met dit boek? Als je verdriet hebt ga er overpraten dan word de verdriet minder. 6. Wie is de hoofdpersoon / wie zijn de hoofdpersonen in het boek? Beschrijf kort hun karakter en zeg iets over hun uiterlijk. Je kunt gebruik maken van de informatie in je boek. Julia heeft lange blonde haren. Soms heeft ze lef. Ze heeft haar haar oranje geverfd. maar soms heeft ze ook helemaal geen lef en is ze doodsbang. 7. Vertel kort waar het boek over gaat. Julia's moeder is overleden aan kanker daar heeft ze veel verdriet van. De vader van Julia heeft een nieuwe vriendin. Tot op een dag dat Jullia ontdekt dat ze gevreeën hebben. Ze is woedend en gaat naar het graf van haar moeder. Daar komt ze Joost tegen. En die vader is ook overleden aan kanker. Ze kunnen er goed overpraten. toen ze drama uitvoerden voor de ouders. Moest Joost op de gitaar een liedje zingen. Toen zij een klasgenoot kim dat het voor Julia was voor de gein. Julia was verliefd op Joost en Joost op Julia.
8. Geef je mening over het boek a.d.h.v. drie beoordelingswoorden en geef argumenten. Ik vond het droevig omdat haar moeder overleden is maar gelukkig kwam ze er weer bovenop. Ik vond het spannend omdat ik wou weten hoe het zou aflopen met de ruzie tussen haar vader. Ik vond het interssant om te weten hoe kinderen met het zelfde probleem er mee omgaan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "10.000 zoenen door Nel Kleverlaan"