Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De eetclub door Saskia Noort

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover De eetclub
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 445 woorden
  • 30 juli 2007
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
19 keer beoordeeld

Boekcover De eetclub
Shadow

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben bij de dood van Evert.

De eetclub door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

1) Zakelijke gegevens Titel: ‘De Eetclub’ Schrijver/schrijfster: Saskia Noort
Ondertitel: / Uitgever: Ambo Anthos
Jaar van eerste uitgave: 2004
Plaats van eerste uitgave: Amsterdam
Druk: 19e druk
Aantal bladzijden: 239 2) Genre Literaire thriller 3)Inhoud van het boek Het verhaal begint op een abrupte wijze; de villa van Babette en Evert, vrienden van de vriendenclub ‘de eetclub’ staat in brand. Babette en de kinderen zijn nog te redden, maar Evert is opslag dood. Alle vijf de stellen van ‘de eetclub’ zijn ontzet, vooral als ze ook nog een afscheidsbrief van Evert vinden. Kort na Everts dood overlijdt Hanneke, ze is van het balkon ‘afgesprongen’. In de vriendenclub zijn er onderling veel stiekeme relaties, zoals Simon en Karen, Hanneke en Evert. Op de begrafenis van Hanneke blijkt dat Simon met de mannen uit de vriendenclub een zakelijke, half criminele relatie heeft en met bijna alle vrouwen een zeer intieme relatie. Als Karen de moord op Hanneke gaat onderzoeken blijkt het dat Hanneke relatie problemen met haar man Ivo had en dat Babette haar man Evert zou hebben mishandeld. Als Babette jaloers het afspraakje van Simon en Karen onderbreekt blijkt het dat Babete zo jaloers en gefrustreerd was door alle (misgelopen) relaties, dat ze beide moorden heeft gepleegd. Waarschijnlijk had ook Simon belang bij de moorden, hij is de indirecte mededader. 4) Thema De schrijfster wil je duidelijk maken hoe vriendschappen kunnen verlopen. Het kan er aan de buitenkant nog zo mooi en goed uitzien, maar hoe hecht de vriendschap ook lijkt, in moeilijke tijden blijkt pas echt wie je echte vrienden zijn en hoe hecht de vriendschap werkelijk is.
5) Biografische gegevens Saskia Noort is geboren op 13-4-1967 in Bergen. Nu werkt ze als freelance journaliste, columniste en auteur. Ze is getrouwd met Marcel Schellekens, kunstenaar, en heeft twee kinderen. Na haar havo, studeerde Saskia journalistiek en theaterwetenschap in Utrecht. Sinds begin jaren negentig schrijft ze voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Marie Claire, Topsante en Ouders van Nu. Momenteel schrijft ze columns voor het glossymagazine Linda. Ze debuteerde in 2003 als auteur met de literaire thriller Terug naar de kust, waarvan er meer dan 25.000 exemplaren zijn verkocht. Onlangs verscheen haar tweede thriller De eetclub. Voor beide boeken werd Saskia genomineerd voor de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige misdaadboek 6)Bibliografische gegevens Saskia Noort heeft 3 boeken geschreven: *Terug naar de kust (2003) *De eetclub (2004) *Nieuwe Buren (2006) 7)Bronvermelding - Informatie over de biografische gegevens, druk, uitgave, uitgever, etc. heb ik van het boek zelf en van sites als: www.bol.com en www.scholieren.com . - Bij het schrijven van mijn persoonlijke tekstbeleving heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen aantekeningen die ik tijdens het lezen van het boek heb gemaakt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De eetclub door Saskia Noort"