Ramkraak in Kralingen door Ben de Raaf

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Ramkraak in Kralingen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 784 woorden
  • 30 juli 2007
  • 114 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
114 keer beoordeeld

Boekcover Ramkraak in Kralingen
Shadow
Ramkraak in Kralingen door Ben de Raaf
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens Titel van het boek: Ramkraak in Kralingen
Schrijver: Ben de Raaf
Plaats van uitgave: Capelle aan den IJssel
Jaar van uitgave: 2003
1e druk verscheen in: 2003
Soort boek: Detective A HOE ZIET HET BOEK ERUIT? 1. Zou je het gekozen hebben als je alleen naar de omslag kijkt? Ja ik zou het boek dan ook gekozen hebben, omdat er op de voorkant een interessante afbeelding te zien is die de kern van het verhaal vertelt. 2. Zou je het gekozen hebben als je alleen naar de titel kijkt? Ja want het klinkt wel interessant, omdat er een ramkraak in voorkomt.
3. Geef uitleg waarom de titel goed / slecht bij de inhoud van het boek past. De titel past goed bij de inhoud van het boek, omdat heel het boek draait om die ene ramkraak die ze uiteindelijk gaan plegen bij de motorenshop. B DE SCHRIJVER 1. Vertel in ong. 50 woorden iets over de schrijver, zoals geboorteplaats, opleiding, werk en andere boeken. Ben de Raaf is geboren in Rotterdam op 4 juli 1961, hij is gelukkig getrouwd en heeft 4 zonen. Hij is sinds 1979 bij de politie, tot 1990 bij de surveillancedienst en daarna tot 1999 als wijkagent, van 1999 tot 2002 heeft hij weer bij de surveillancedienst gezeten. C WAAR GAAT HET BOEK OVER? 1. Wie zijn de drie belangrijkste personen in dit boek en beschrijf van elk een typerende karaktertrek. Hassan: Bendeleider, stoer en nergens bang voor. Kevin: Bendelid, mietje, bang voor Hassan
Van Buuren: Inspecteur en commanderend 2. Wat is het probleem van de hoofdpersoon? Wordt dit opgelost? De hoofdpersoon is Hassan en heeft het probleem dat hij alleen tegen de wet in wil gaan door zoveel mogelijk diefstallen en andere misdaden te plegen. Dit probleem word opgelost als Hassan voor de 2e keer opgepakt wordt de inspecteur van Buuren en zijn agenten. 3. Beschrijf de belangrijkste gebeurtenis van het verhaal. Er wordt een ramkraak gepleegd in de gloednieuwe motorshop in de wijk Kralingen in Rotterdam. Hassan heeft geprobeerd de politie naar iets anders te lokken door een huis is een ander gedeelte van de wijk in brand te zetten maar dat is niet gelukt! Als hij in het gestolen busje probeert weg te rijden krijgt hij een lekke band en zo is het makkelijk om Hassan en zijn bendeleden op te pakken.
4. Wat is het onderwerp van het verhaal? Heeft dat jou aan het denken gezet? Het onderwerp is de ramkraak op de motorshop, dit heeft mij niet aan het denken gezet omdat ik niet van plan ben zoiets te gaan doen. 5. Zou het verhaal echt kunnen zijn? Ja het verhaal zou echt kunnen zijn, omdat dit boek het leven van een aantal criminelen beschrijft. Criminelen zijn er altijd dus zoiets kan altijd gebeuren. 6. Geef een voorbeeld waarin je kunt zien in welke tijd dit verhaal zich in hoofdzaak afspeelt. Het verhaal speelt zich in deze tijd af, omdat er over moderne computer gesproken wordt en het gaat over de nieuwste portofoons bij de politie en omdat er vroeger nog geen automaten waren. 7. Hoe zou jij reageren in de situatie van de hoofdpersoon? Mijn hart zou in mijn keel kloppen als ik door 15 man van de politie achtervolgd werd en later nog door een grommende hond van de politie aangevallen. D HOE IS HET BOEK GESCHREVEN 1. Voldeed het boek aan je verwachtingen? Ja ik had juist verwacht dat dit boek veel saaier zou zijn het veel heel veel mee toen ik er in het lezen was, omdat ik lezen meestal niet leuk vind maar in dit boek wilde ik alleen maar verder. 2. Door wiens ogen maak je de gebeurtenis mee? Door de ogen van inspecteur van Buuren
3. Welke woorden passen het best bij dit boek? Spannend
Lachwekkend
Interessant
Verrassend
Voor mijn leeftijd
Bekend
Doet me niets
Griezelig
Niet herkenbaar
Werkelijk Extra gedicht: Ik was met Sam lekker aan de wandel
totdat ik een telefoontje kreeg
kom naar huis je auto is gestolen
ik schrok me wezenloos en zweeg
Ik rende vlug naar huis
twee agenten trof ik daar aan
hallo mevrouw
we vonden deze auto en die staat op uw naam
Ze vroegen of ik even mee wilde lopen
hij stond een paar straten verder op
vol woede keek ik naar mijn auto
er ging van alles door mijn kop

Ik barstte in huilen uit
wat hebben ze er in godsnaam mee gedaan
daar is echt niet meer mee te rijden
dit deed pijn mijn autootje zo te zien staan
Kinderzitje is er uit gehaald
ook cd's van Sammy die zijn weg
welke klootzakken doen dit nou
ja mevrouw dit is echt pech
Het was echt een hele fijne auto
nu is hij total-loss verklaard
ik hoop dat ik nog wat terug krijg
denk het niet want zo is hij niet veel meer waard

REACTIES

E.

E.

Hassan is niet de hoofdpersoon maar Roel Westland

mvg. Erik Kiewiet

15 jaar geleden

J.

J.

klopt

11 jaar geleden

M.

M.

Niet alleen Roel Westland is de hoofdpersoon maar Hassan ook dus Hassan en Roel Westland

9 jaar geleden

I.

I.

2. Door wiens ogen maak je de gebeurtenis mee?
Door de ogen van inspecteur van Buuren

SWS Niet

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ramkraak in Kralingen door Ben de Raaf"