Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De oesters van Nam Kee door Kees van Beijnum

Beoordeling 2
Foto van een scholier
Boekcover De oesters van Nam Kee
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 476 woorden
  • 26 juni 2007
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 2
1 keer beoordeeld

Boekcover De oesters van Nam Kee
Shadow

De oesters van Nam Kee is een even geestige als ontroerende roman over hunkering. Hunkering naar waarheid en liefde. Het met grote vaart en scherpte geschreven verhaal over een achttienjarige gymnasiast en zijn obsessieve liefde voor een danseres werd bekroond met de Bordewijk-prijs. De verfilming van het boek gaat najaar 2002 in première.

De oesters van Nam Kee is een even geestige als ontroerende roman over hunkering. Hunkering naar waarheid en liefde. Het met grote vaart en scherpte geschreven verhaal over een ach…

De oesters van Nam Kee is een even geestige als ontroerende roman over hunkering. Hunkering naar waarheid en liefde. Het met grote vaart en scherpte geschreven verhaal over een achttienjarige gymnasiast en zijn obsessieve liefde voor een danseres werd bekroond met de Bordewijk-prijs. De verfilming van het boek gaat najaar 2002 in première.

De oesters van Nam Kee door Kees van Beijnum
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titelbeschrijving Kees van Beijnum, Oesters van Nam Kee, Epe 2000 (veertiende druk 2003) 2. Motivatie van mijn boekkeuze Ik heb dit boek gelezen, omdat de titel best bekend is. Ik wist ook dat het boek verfilmd was en ook had ik voorstukjes van de film gezien. De film leek mij erg leuk dus daarom leek mij dit een leuk boek om te lezen. 3. Korte samenvatting Het boek gaat over Berry, een slimme jongen met de verkeerde vrienden. Hij is al een tijdje van school als hij bij toeval Thera ontmoet. Hij verkoopt haar op dat moment lichtgevende duivelshoorntjes om op je hoofd te zetten. Een paar dagen later, ontmoeten ze elkaar weer, door een misverstand. Ze beginnen een relatie. Op een gegeven moment krijgt Thera de epilepsieaanvallen die ze vroeger als kind ook al had, terug. Berry en zij besluiten op reis te gaan, maar ze moeten aan geld komen om dat te doen. Ze verhuren met vooruitbetaling het appartement waar Thera een zolderkamer heeft aan tien verschillende mensen tegelijk. Met het geld kopen ze kleren en logeren ze in het Hilton, voordat ze op reis gaan. Maar de aanvallen van Thera worden heftiger en komen vaker. En na een hele heftige aanval (ze zijn dan nog in het Hilton) brengt Berry haar naar het ziekenhuis. Dat is het begin van het eind tussen hen. Als ze is ontslagen uit het ziekenhuis, gaat Thera terug naar haar rijke ex. Berry probeert van alles om haar terug te krijgen, maar het werkt niet. Dan is er de opening van een winkelcentrum, waar de burgemeester is. Uit het gevoel van zinloosheid van alles en verslagenheid, gooit Berry een steen en raakt de burgemeester op het hoofd, waardoor hij in coma raakt. Berry is zelf erg geschrokken en verlaat het winkelcentrum. Een stukje verderop wordt hij aangehouden en schiet de agent in zijn been met het pistool die hij van een vriend had geleend om de ex van Thera te intimideren. Hij schiet vervolgens ook nog op een andere agent en vlucht naar Frankrijk naar het voormalige vakantiehuisje van zijn ouders. Daar wordt hij alsnog opgepakt door de gendarmerie (politie) en hij komt uiteindelijk in de Bijlmerbajes terecht. Daar sluit hij zijn dagen totdat hij weer vrijkomt met vooral veel nadenken. 4. Eerste persoonlijke reactie Het boek was ongeveer zoals ik had verwacht. Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het begin begon een beetje stroef, maar later las het lekker weg. Wel liepen de gebeurtenissen door elkaar, waarschijnlijk omdat Berry zijn verhaal “verteld” terwijl hij al in de gevangenis zit, daarom is het hele verhaal eigenlijk een soort flashback met soms stukjes erin van hoe het “nu” is. Er zaten aardig wat momenten van spanning in, dat maakte het ook leuk om te lezen én je kon je vrij goed inleven in de hoofdpersoon wat het natuurlijk ook leuk maakte.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De oesters van Nam Kee door Kees van Beijnum"