Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De Cock en het lijk aan de kerkmuur door A.C. Baantjer

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover De Cock en het lijk aan de kerkmuur
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo/havo | 774 woorden
  • 19 juni 2007
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
10 keer beoordeeld

Boekcover De Cock en het lijk aan de kerkmuur
Shadow
De Cock en het lijk aan de kerkmuur door A.C. Baantjer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Informatie Titel: De Cock en het lijk aan de kerkmuur
Schrijver: A.C. Baantjer Onderwerp Moord Spreekt het onderwerp je aan? Ja, het is spannend om over te lezen. Je wilt dan weten hoe de moord is gepleegd, waar en door wie. Welke nieuwe dingen ben je over het onderwerp te weten gekomen? Dat je ook met een injectiespuit een moord kan plegen zonder dat je er wat in spuit. Dat mensen er heel veel voor over hebben om te laten lijken dat hij of zij de moord niet gepleegd heeft. Ben je door het verhaal anders over het onderwerp gaan denken? Een beetje, ik wist wel dat een moord oplossen niet makkelijk was, maar van zo’n ingewikkelde moord heb ik nog nooit gehoord. Personen Wie zijn de belangrijkste personen? De Cock, Vledder, de Baron (Archibald van Maanenfeldt), Grote Pier (Eduard Jelle Douwinga), Jopie Stuff (Johannes Brouwer).
Wat vind je van het gedrag van de hoofdpersoon? Wat zou je zeker anders hebben gedaan? Hoe dan? De hoofdpersoon is De Cock. Hij doet erg geheimzinnig tegenover zijn collega Vledder. De Cock wil zelf altijd gelijk hebben en is behoorlijk dwars. In het begin wisten ze niet of het moord was of een natuurlijke dood. Het lijk lag er vredig bij dus De Cock wilde het niet laten onderzoeken. Dat had ik wel gedaan. Hij en Vledder hebben samen een drugsbende opgewacht in de haven. Nadat een ander recherche team ervandoor was gegaan hebben zij ingegrepen. Dat had ik niet gedurfd. Met welke persoon in het verhaal kon jij het meest meeleven?Hoe komt dat? Met Jopie Stuff, hij is een arme man die eerst in vrouwen handelde en daarna in drugs. Hij had beide keren weinig succes. Hij is al een paar keer opgepakt wegens drugshandel. Deze keer werd hij opgepakt, omdat hij de portemonnee van de dode Baron had gestolen. Daarom werd hij in eerste instantie ook beschuldigd voor moord op de Baron. Hij werd tijdelijk vast gehouden en heeft in zijn cel zelfmoord gepleegd. Welke eigenschappen herken je in die persoon? Slim, wanhopig, hij is een beter mens dan de meesten denken. Gebeurtenissen Schrijf kort de belangrijkste gebeurtenissen op. - Dokter De Koninghe had een ijzeren pen van nog geen mm dik uit de linker boezem van het hart gehaald. Hieruit bleek dat de Baron niet aan een natuurlijke dood was gestorven. - De Cock graaft nog een ander lijk op dat precies op de Baron lijkt. - Jopie Stuff pleegt zelfmoord, waardoor Vledder denkt dat Jopie de moordenaar is. - Vledder en De Cock wachten een drugsbende op. Vledder wordt door de leider, Raymond Verbruggen in zijn arm geschoten. Daarna heeft Archibald van de Wheerlingen, Raymond Verbruggen neergeschoten. - De Cock vertelde dat Grote Pier de Baron had vermoord. Jopie en de Baron waren vrienden en hadden samen een plan om heel rijk te worden. Grote Pier wilde Jopie voor zich zelf houden en heeft de Baron uit jaloezie vermoord toen de Baron lag te slapen. Heb je zelf wel eens zoiets meesgemaakt? Welke gebeurtenis heeft de meeste indruk op je gemaakt. Waarom? Nee. Ik vond het heel spannend toen Vledder en De Cock de drugsbende op gingen wachten. Ik had al zo’n voorgevoel dat er iets zou gaan gebeuren. Op dat moment ging ik ook sneller lezen, omdat ik wou weten hoe het afliep.
Hoe loopt het af met de hoofdpersonen en hun problemen? De Cock heeft Grote Pier opgepakt, Grote Pier is schuldig aan de moord op de Baron. Grote Pier had het spoor naar neef Archibald verlegd en verborg de oude opiumspuit in zijn villa. Hij vergat daarbij twee dingen: - Archibald gebruikte nooit opium. - Zijn eigen vingerafdrukken zaten op de spuit. Wat vind jij van deze afloop: had je deze afloop verwacht of iets heel anders, ben je tevreden met deze afloop? Ik had het anders verwacht. Ik had verwacht dat Raymond Verbruggen de moordenaar was, omdat hij de bestuurder was van de groene DS 21 die al twee erfgenamen van de Baron had aangereden. Ik ben wel tevreden met de afloop. Ik vind het wel leuk als een boek een verrassende afloop heeft. Beoordeling Kies uit de volgende woorden de twee die jij het best bij het verhaal vindt passen. Leg met voorbeelden uit waarom je deze woorden kiest. 1. Droevig, omdat ik het zielig vond dat Jopie Stuff zelfmoord had gepleegd. 2. Verrassend, omdat ik had verwacht dat Raymond Verbruggen de moord op de Baron had gepleegd, maar het was Grote Pier. Ik heb wel iets aan dit verhaal gehad, omdat ik het leuk vond om te lezen, dus ik heb er wel leesplezier aan gehad.

REACTIES

D.

D.

haaaiii, ik heb dit boek ook gelezen maaaarr er staat bij de personen dat de baron Archibald van Maanenfeldt is maar dat klopt niet!!! de baron is Ferdinand Ferkades die Archibald na moest doen voor een plan!! maar verder is het wel een goed verslag.. het heeft me geholpen met mijn eigen verslag!! groetjes Dana

11 jaar geleden

G.

G.

Ik wil hier liever niks over zeggen

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De Cock en het lijk aan de kerkmuur door A.C. Baantjer"