Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Iedere dag telt door Tatjana Wassiljewa

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Iedere dag telt
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 251 woorden
  • 12 juni 2007
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
5 keer beoordeeld

Boekcover Iedere dag telt
Shadow
Iedere dag telt door Tatjana Wassiljewa
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Over Tatjana Wassiljewa: Tatjana Wassiljewa is geboren op 12 januari 1929 in Wirriza in Rusland. Het boek “Iedere dag telt” is een autobiografie van haar leven vlak voor de oorlog tot een tijdje erna. Toen de oorlog afgelopen was en ze weer terugging naar Rusland heeft ze in Leningrad haar school afgemaakt en ze volgde een opleiding Pedagogische Academie. Ze heeft ook Duits gestudeerd en ze heeft in het stadsbestuur van Leningrad gezeten. Verder is er niet veel bekend van Tatjana Wassiljewa, omdat dit haar enige boek is en omdat ze Russisch is. Iedere dag telt: Het boek “Ieder dag telt“ gaat over Tatjana. Ze woont gelukkig met haar ouders en zusje Olga in Wirriza, totdat ze 13 jaar is. Dan breekt de 2e wereldoorlog uit in Rusland. Er is steeds minder te eten en de Duitsers dringen Rusland steeds verder binnen. Al snel wordt ook Tatjana´s dorp bezet. Bijna alle bezittingen van Tatjana´s familie zijn al geruild tegen eten, om maar in leven te blijven. Op een gegeven moment wordt het voor Tatjana´s moeder te zwaar en besluit Tatjana zelf maar op weg te gaan, met de laatste lappen stof die ze thuis nog hadden. Het lukt haar maar op het nippertje om met eten thuis te komen. Ze is blij dat ze levend thuis is gekomen, maar thuis aangekomen krijgt ze een vreselijk bericht: Ze zal door de Duitsers worden meegenomen om in Duitsland als dwangarbeidster te werken. Maar is ze ook sterk genoeg om dít te overleven?!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Iedere dag telt door Tatjana Wassiljewa"