Valsspeler door Koen D'Haene

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Valsspeler
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 537 woorden
  • 5 juni 2007
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 7
49 keer beoordeeld

Boekcover Valsspeler
Shadow
Valsspeler door Koen D'Haene
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel en auteur 1. Koen D’Haene
Valsspeler Korte beschrijving 2. Dit boek gaat over een jongen, die Jens heet en in een dorp woont. Het verhaal speelt zich af sinds er scholen zijn en er gepest word en beschrijft hoe er één iemand zo vervelend kan zijn en de hele sfeer op school verpest. Samenvatting 3. Er is een vervelende jongen op school die Stan heet en die met zijn vervelende gedrag de hele sfeer op school verpest. Bijna iedereen is bang voor hem. De meeste kinderen doen alles wat hij zegt, omdat ze bang zijn voor hem. Ook Jens heeft er een hekel aan om te doen wat hij zegt. Maar hij durft niet in opstand te komen tegen de pestkop anders wordt hij geslagen. En als Jens dan ook nog eens verliefd word op Hella zijn klas genootje, word alles nog ingewikkelder, want Stan wil ook graag met Hella. Pieter is de enige jongen die wel in opstand durft te komen tegen Stan. Helaas is Pieter de klos. Stan neemt wraak en doet dat door een ijzeren staaf in Pieters wiel te steken, zodat Pieter hard valt. Stan zegt dan dat Pieter een sigaret aan het maken was en dat hij toen over de wortels van de bomen viel. Pieter raakt gewond en komt thuis te liggen. Jens weet niet wat hij moet doen. Is Hella verliefd op hem of is ze juist verliefd op Stan? Is Pieter gevallen of zijn dat praatjes van Stan? Moet Jens vertellen wat zich op school allemaal afspeelt of kan hij beter zwijgen? Als Jens verkering met Hella heeft wordt hij het slachtoffer van Stan, dat opent zijn ogen. Stan verbrand dan de gymzaal en Jens is er bij en als Jens wegfietst dan ziet de conciërge hem en word Jens van school getrapt. Dan gaat hij met Pieter praten en zegt hij wat er is gebeurd. En Pieter zorgt er dan voor dat Stan van school word getrapt. Personages 4.
Stan Somers: Stan is de pestkop van het verhaal. Als hij weer iemand iets aan doet dan verzint hij altijd maar wat zodat die ander het heeft gedaan. Stan is een mooie, verzorgde jongen met mooie kleren en een grote mond. Jens Verschelde: Jens is een rustige en onzekere jongen. Hij heeft een hekel aan het gedrag van Stan, maar hij durft zichzelf niet te verzetten. Op een dag verteld hij dat het op school niet zo leuk is. En zijn ouders willen er gelijk meer van weten. Jens verteld het zijn ouders met tegenzin. Hella: Hella zit bij Stan en Jens in de klas. Ze heeft een brede lach en vurige ogen, lichtbruin haar en donkerbruine ogen. Jens is stapelverliefd op haar. Helaas voor Jens wil Stan ook met haar. Pieter: Ook Pieter zit bij Stan en Jens in de klas. Hij is een stoere jongen. Het type met een uitdagende lach sigaretjes rookt voor de ogen van een leraar die heel erg tegen roken is. Pieter en Jens waren eerst geen vrienden, maar als Pieter is gevallen door Stan. Komt Jens bij Pieter kijken hoe het is en worden ze vrienden. Uiteindelijk helpt Pieter Jens heel erg. Door Stan terug te pakken, zodat Stan van school word gestuurd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Valsspeler door Koen D'Haene"