Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 863 woorden
  • 5 juni 2007
  • 66 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
66 keer beoordeeld

Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De kaft. Titel: Dreadlocks & Lippenstift. Auteur: Maren Stoffels. Foto’s: Jean van Lingen. ISBN: 90 258 4894 X. Uitgeverij: Leopold, Amsterdam. Eerste druk: 2005
Leeftijd: 12+. Prijs: € 12.50. Wat heeft de voorkant van het boek met de titel te maken? Op de voorkant staan 2 paar benen, Sofie met een gatenpanty
en lompen schoenen en Floor met een nette panty met mooie
schoentjes. 2 totaal verschillende types, maar toch beste vriendinnen. 1. Informatie over de schrijver. Maren stoffels is geboren op 13 januari 1988 in Amsterdam. Ze heeft een broer die 3 jaar ouder is en hij heet Wadse, haar ouders heten Hijme en Maria. In groep acht schreef ze vaak verhaaltjes over eskimootjes en ninja’s. Ook hield ze toen erg van gitaarspelen. Ze zit nu in het examen jaar van het vwo. En vindt dat heel erg spannend. Drie jaar geleden heeft zij een meisje ontmoet op vakantie in Italië, dat totaal niet haar type was. Ze durfde haar eigenlijk niet aan te spreken omdat ze zo anders was dan zij zelf. Uiteindelijk hebben ze toch met elkaar gepraat, en waren er achtergekomen dat ze veel gemeen hadden. Na de vakantie hielden ze contact. Maren wist toen al dat ze schrijver wilde worden en stelde voor om een boek te schrijven over hun ontmoeting. Naast schrijven houdt Maren ook van sporten, gitaar spelen, drummen en tekenen. Ze is nu 18 jaar oud en heeft al haar derde boek uitgebracht. En in de zomer van 2007 komt haar vierde boek uit.
2. Titel. In het boek komen twee meisjes elkaar tegen op vakantie. De een is een type van: ik doe lekker makkelijk en de andere is een tuttig meisje. Ze denken dat ze elkaar niet echt mogen omdat ze er allebei anders uit zien, maar dat blijkt later toch heel anders te zijn. Want ze worden beste vriendinnen. 3. Personen. De belangrijkste personen uit het boek zijn: Sofie: Ze draagt het liefst een driekwart broek met een strak shirtje. Ze vindt zichzelf niet mooi, want ze vergelijkt zichzelf met Floor. Het is een lief meisje, maar doet vaak verkeerde dingen. En ze zit vol vooroordelen. Floor: Ze is een tuttig knap meisje. Ze heeft lang blond krullend haar. Ze is heel lief en bezorgd. Heeft veel zelfvertrouwen, en weet op alles een oplossing te bedenken. Roosmarijn: Ze is een onverzorgd meisje met kroezend oranje haar. Ze is heel erg onzeker en vooral over zichzelf. Ze zit bij Sofie in de klas. Tygo: Hij ziet er goed verzorgd uit. En bijna alle meisjes van de school vinden hem leuk. Hij is behulpzaam en vriendelijk en is de vriend van Sofie. Menno: Hij draagt moderne kleren en heeft bruin haar. Z’n wangen zitten vol met sproeten en heeft een hele lieve lach. Het is een behulpzame en lieve jongen.
4. Tijd. Dit verhaal speelt zich af in een zomervakantie op een camping in Frankrijk waar Sofie, haar broer Stefan en hun ouders op zomervakantie zijn. Als de zomervakantie voorbij is, speelt het zich ook nog of op de school van Sofie. En natuurlijk in Sofie’s huis en die van haar vriendinnen. 5. Korte samenvatting. Sofie moet van haar ouders 3 weken mee op zomervakantie naar Frankrijk. Ze moet haar vriendje Tygo 3 weken missen. Op vakantie belt ze met hem en ze hoort een meisje op de achtergrond. Zal Tygo vreemd zijn gegaan? Ze denkt van wel en neemt dus wraak door ook vreemd te gaan met Menno van de camping. Maar ze wordt echt verliefd en ze zoenen elke avond. Ook wordt ze vriendinnen met de zus van Menno: Floor. De omgekeerde persoon van Sofie, maar het blijkt toch heel erg te klikken. Als de vakantie is afgelopen beloven ze elkaar te mailen. Weer op school blijkt dat Tygo helemaal niet is vreemdgegaan. En opeens beginnen haar vriendinnen ook heel erg raar te doen, doordat ze omgaan met Robin, een huppelkut uit de klas. (Tygo en de vriendinnen van Sofie zitten in een andere klas, vanwege hun profielkeuze.) Maar dan loopt het helemaal mis. Een jongen uit haar klas roept door de aula dat Sofie is vreemd gegaan op vakantie. Sofie heeft nu alleen nog maar Floor, en mailen elkaar elke dag over hun problemen. Maar dan krijgt ze hulp van Roosmarijn, en komen er zo achter hoe iedereen dit te weten is gekomen. 6. Beoordeling. Er staat op de achterkant van dit boek; Waarom doet Floor zoveel moeite om mij tegen te houden? Ik ben toch geen type als zij? Zij kan vast veel betere vriendinnen krijgen. Ik ben een skater, zij een huppelkut. Ik ben de dreadlocks, zij de lippenstift. Toen ik dit las in de winkel, sprak dit stukje me aan. En heb het boek ook meteen gekocht. Je moet toch eens na gaan, hoe je je vrienden eigenlijk kiest, je spreekt iemand eigenlijk niet snel aan als die persoon anders is dan jij. Maar dit boek laat je zien dat twee verschillende types toch hele dikke vriendinnen kunnen worden. Het was dus een heel leuk, romantisch en spannend boek. Toen ik eenmaal was begonnen met lezen kon ik eigenlijk niet meer stoppen. Het lijkt ook gewoon op een tiener leven, je maakt verkeerde keuzes en doet verkeerde dingen. Maar hoe moet je dat dan daarna weer oplossen?

REACTIES

L.

L.

dit is een mooi boekverslag, die echt uitleg geeft, wat waar te maken mee heeft, en ik heb het boek echt heel vaak gelezen, en dit boekverslag, geeft duidelijk uitleg over alles,, super gedaan!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels"