Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Piercings & parels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 623 woorden
  • 29 mei 2007
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
44 keer beoordeeld

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
Titel van het boek: Piercings en parels Naam van de schrijver/auteur: Maren Stoffels Uitgever Leopold Jaar van uitgave 2006 Wie is de hoofdpersoon? Sophie Welke eigenschappen heeft de hoofdpersoon? Een onzeker meisje dat door vele wordt gezien als een "skater" qua uiterlijk en heeft over veel mensen al snel een mening klaar en begint steeds meer te liegen tegen de mensen waar ze juist zoveel van houd. Wat is het probleem of doel van de hoofdpersoon? Een nieuwe vriendin van haar, Roosmarijn blijkt op haar verliefd te zijn en Sofie kan dit niet accepteren. Ook is haar vriendin Floor, die ze op vakantie heeft leren kennen, er steeds slechter aan toe. Daarnaast denkt ze dat ze niet meer verliefd is op haar vriendje Tygo.
Hoe wordt het probleem opgelost of het doel bereikt? Uiteindelijk accepteer Sofie het feit dat Roosmarijn op haar verliefd is en kunnen ze weer gewoon vriendinnen blijven. Floor blijkt anorexia te hebben maar geneest er langzaam maar zeker van. Sophie maakt het uit met Tygo. Hoe loopt het af met de hoofdpersoon? Sophie weet haar problemen op haar eigen overdonderende manier op te lossen. Verandert de hoofdpersoon in de loop van het verhaal? Ja, ze word verstandiger en gaat er bij stil staan dat het liegen geen zin meer heeft. Wie is/zijn de helper(s)? Floor, Menno Welke relatie heeft/hebben de helper(s) met de hoofdpersoon? Floor: beste vriendin, die ze op vakantie heeft leren kennen. Menno is de broer van Floor. Hoe wordt de hoofdpersoon geholpen? Ze geven haar raad en steun en uiteindelijk krijgt Floor iets met Menno. Welke eigenschappen heeft/hebben de helper(s)? Denk aan karaktertrekken, gedragskenmerken, gemoedstoestanden, normen en waarden. Rustig, geduldig, zorgzaam en lief. Floor is eerst nog erg onzeker over haar gewicht maar komt er bovenop
Wie is/zijn de tegenstander(s)? Edwin Welke relatie heeft/hebben de tegenstander(s) met de hoofdpersoon? (Bijv. klasgenoot, buurman) Klasgenoot Hoe wordt de hoofdpersoon tegengewerkt? Hij vangt het gesprek op waarin Roosmarijn vertelt over het feit dat ze verliefd op Sophie is en begint met erge pesterijen en bedreigingen. Welke eigenschappen heeft/hebben de tegenstander(s)? Gemeen, wil erg stoer overkomen, de eigenschap om de leider te zijn. Wat is de inleiding van het verhaal? Roosmarijn en Sophie hebben het over verliefd zijn maar wil niet zeggen op wie, wat Sophie niet kan uitstaan, ze wil immers niet dat haar vriendin geheimen voor haar heeft. Wat is volgens jou de belangrijkste gebeurtenis in het verhaal? Dat Roosmarijn vertelt dat ze op Sophie verliefd is, omdat er daarna ook steeds meer gevolgen ontstaan. Noem nog een paar belangrijke gebeurtenissen Menno, de broer van Sophie was na de vakantie verliefd op Sophie maar ze zag hem niet staan, ze had al een leuke vriend; Tygo, maar als ze merkt dat ze niet meer verliefd op hem is zoekt ze Menno toch weer op. Floor word in het ziekenhuis opgenomen naar aanleiding van de ziekte anorexia.
Wat is het slot van het verhaal? Sophie maakt het uit met Tygo en krijgt verkering met Menno, accepteert Roosmarijn weer als vriendin (wil geen ruzie meer hebben) en Floor geneest! Wat is volgens jou het thema van het boek? Hoe iemand een oordeel klaar kan hebben wat niet altijd klopt, zoals Sophie Floor op vakantie voor het eerst "als huppeltut" ziet blijkt ze een zorgzame vriendin te zijn voor Sophie. Ook komen er allerlei oplossingen in het verhaal aan bod voor de vele problemen waarvan ik denk dat veel tieners zich in sommige kunnen herkennen In welke tijd speelt jouw boek? Heden, doordat de uitspraken en gemakken van nu er allemaal in voor komen en bijvoorbeeld op school gaat alles zoals het tot op de dag van vandaag is.

REACTIES

L.

L.

ik heb even gekeken op de site en er staat een fout er staat namelijk dat floor iets krijgt met menno maar het is zo dat sophie iets krijgt met menno dat stuk stond bij piercings en parels 2havo

16 jaar geleden

I.

I.

Er staat dat Floor iets krijgt met Menno maar dat is er broer het is namelijk Sophie die iets krijgt met Menno.

16 jaar geleden

L.

L.

het is sofie

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"