Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het web door Joost Heyink

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Het web
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 629 woorden
  • 8 mei 2007
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
43 keer beoordeeld

Boekcover Het web
Shadow

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te zijn? Beau blijkt inderdaad een freak te zijn, maar Meg weet gelukkig te ontsnappen.
Om te voorkomen dat hij nog meer slachtoffers maakt, wil Meg hem ontmaskeren. Samen met haar vrien…

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te …

Meg ontmoet in een chatroom Beau, een jongen met wie ze ontzettend leuk kan chatten. Na een tijdje stelt Beau voor om eens af te spreken, maar Meg aarzelt. Is Beau wie hij zegt te zijn? Beau blijkt inderdaad een freak te zijn, maar Meg weet gelukkig te ontsnappen.
Om te voorkomen dat hij nog meer slachtoffers maakt, wil Meg hem ontmaskeren. Samen met haar vriend Mark begint ze een zoektocht op internet. Ze hebben een waterdicht plan voor het geval de man opnieuw opduikt, dat denken ze tenminste...

 

Het web door Joost Heyink
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het web
De auteur
De auteur is Joost Heyink. Hij is geboren op 14 juni 1946. Joost heeft nog 7 andere boeken geschreven o.a. “Loverboy en Girl” en “Zwarte Engel”. Heyink heeft voor twee van zijn boeken een bekroning van de jonge jury: “Obsessie” in 2004 en “Loverboy en Girl” in 2006. Titelverklaring Met de titel “Het Web” wordt het grote netwerk van Internet bedoeld. Genre Het Boek is een Drama/Detective Omslag Op de kaft zie je de draden van het Internet en op de achtergrond de foto’s van de gebruikers van het internet. De illustratie op de kaft laat zien dat veel mensen achter het Internet zitten te chatten en daarop zie je de foto’s van de gebruikers van internet die jij niet ziet als je gaat chatten. Zo kunnen mensen zich voor doen als heel iemand anders.
Personages De hoofdpersonen zijn Meg Bloenhart van 15 jaar en BeauX. Meg en BeauX hebben allebei een heel ander karakter. Meg is openhartig, aardig, vrolijk en eigenwijs. BeauX is juist teruggetrokken opvliegend en geniepig. In het verhaal hebben Meg en BeauX een goede afstandelijke relatie via de chatbox. Na hun afspraakje haten ze elkaar waarschijnlijk evenveel. Meg vind ik de leukste persoon uit het boek want ze is aardig en enthousiast. BeauX vind ik de stomste persoon uit het boek omdat hij Meg en ook andere meisjes heeft gepakt. Ook vind ik hem ook niet prettig omdat hij er onverzorgd uitziet. Je leest het boek door de ogen van Meg Bloemhart en kleine stukjes door BeauX. Opbouw Het begint eerst met een stukje in de chatbox dat Meg aan het chatten. Het is modern je wordt nieuwsgierig wat er met Meg gaat gebeuren. De belangrijkste gebeurtenis in het verhaal is het eerste afspraakje van Meg en BeauX. Het boek eindigt met dat Meg, Mark en BeauX in de auto zitten (omdat ze ontvoerd worden door BeauX ). Ze zorgen voor een ongeluk Waarbij BeauX omkomt. Het verhaal speelt zich rond 2000 af omdat er computers zijn en Internet. Het verhaal speelt zich af in het theater/circus, thuis, BeauX huis en het café Samenvatting Het web gaat over een meisje (Meg) dat aan het chatten is in een chatbox. Daar heeft ze drie chatnamen waar mee ze om de beurt mee de chatbox in gaat. Wuftie Sister en Troetel zijn haar chatnamen. Op een dag ontmoet ze BeauX. Daarmee chat ze veel. Uiteindelijk spreekt ze met hem af. De dag waarop ze hem gaat ontmoeten gaat ze al wat vroeger naar de plek, waar ze hem gaat ontmoeten. Zo kan ze een goed plekje uitkiezen, waar hij haar niet kan zien en zij hem wel. Opeens staat hij achter haar. Een man die ouder is dan de jongen van 16 die hij Meg had beloofd. BeauX probeert Meg aan te randen maar Meg ziet de kans om BeauX een trap in zijn kruis te geven en ontsnapt. Met haar vriendje Mark zet ze een plan op om BeauX te pakken. Met een paar kenmerken in zijn chattaal kunnen ze hem pakken na een 2e poging. De eerste keer hadden ze versterking van de politie gekregen maar dit liep tot niets uit. Meg wilde nog een keer proberen om Beaux in de val te lokken zonder de politie. Mark werd door BeauX gedwongen zijn auto in te stappen (want BeauX had Meg en Mark in de gaten). Meg moet ook bij BeauX in de auto stappen. BeauX wil eerst Mark verdrinken en dan Meg meenemen. Meg en Mark kunnen niet makkelijk ontsnappen want de man heeft ze vast gebonden. Met zijn tweeën te gelijk schoppen Meg en Mark tegen de bestuurder stoel zodat de auto van de weg raakt. Meg en Mark kunnen ontsnappen. Uiteindelijk hebben Meg en ook Mark van dit avontuur iets geleerd.

REACTIES

A.

A.

er staat Bloenhart in plaats van Bloemhart. deze typfout stoort mij erg. ik hoop dat jullie het kunnen wijzigen.

vriendelijke groeten Anootje

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het web door Joost Heyink"