Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

A tale of two cities door Charles Dickens

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover A tale of two cities
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 291 woorden
  • 24 april 2007
  • 184 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
184 keer beoordeeld

Boekcover A tale of two cities
Shadow
A tale of two cities door Charles Dickens
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Dr. was Manette zat jaren lang in de gevangenis. En iedereen dacht hij dood was, maar dat was hij niet. Toen hij uit de gevangenis kwam, verbleef hij in het huis van Dhr. Defarge en daar kon zijn dochter Lucy hem bezoeken. Later gaat iedereen naar een rechtszaak van Charles Darnay. Hij werd beschuldigd een spion te zijn. Lucie komt getuigen dat dat niet waar is. Aan het einde van de poging bevond de jury hem: ‘Niet Schuldig. Hij is vrij om te gaan. Iemand in een rijtuig, genaamd Markies Evremonde, rijdt erg snel. Hij heeft grote haast waardoor hij een kind doodrijdt. De vader van dat kind is heel boos over dat ongeluk en hield aan en haalde het kind vanonder het rijtuig. Hij doodde de Markies toen die sliep. Maar de vader werd gevangen, en moest aan de galg. De mensen waren heel boos hierover en bestormden de Bastille. Zij bevrijdden alle gevangenen. Zij maakten ook nieuwe wetten, bijvoorbeeld: ‘Ieder familielid van de Markies moet gedood worden. En Charles Darnay was een neef van de Markies… Charles ging naar Engeland, toen zijn oom vermoord werd en daar ontmoette hij Lucy, met wie hij trouwde. Maar wanneer Charles terugging naar Frankrijk en nog niet wist van de nieuwe wetten, werd hij daar naar de gevangenis gebracht. De eerste keer werd hij onschuldig bevonden, maar de tweede keer, werd hij naar de De guillotine gestuurd. Maar zijn vriend had een plan: Sydney Karton leek veel op Charles, en daarom, zou die in plaats van Charles gaan. Charles werd bewusteloos in een rijtuig gezet, met zijn vrouw en dochter, en ging weg. De volgende dag werd Sydney Karton door de guillotine gedood. Charles en Lucy en hun dochter waren nu veilig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "A tale of two cities door Charles Dickens"