Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas tto vwo | 530 woorden
  • 27 augustus 2006
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
23 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekgegevens: Titel: Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) Schrijver: Francine Oomen
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: 2005 Motivatie Het boek: Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) heb ik gekozen omdat het me een leuk boek leek en ik graag de serie HOE overleef ik lees. Francine Oomen vind ik een leuke schrijfster, haar manier van schrijven vind ik vooral heel mooi. Het boek gaat over het leven van een puber en vaak herken ik wat dingen die bij mij ook vaak voorkomen. Daarom vind ik het boek ook wel interessant. Meestal staan er ook wat handige tips in. Korte samenvatting van de inhoud Dit boek gaat over het leven van een puber met de naam Rosa, zij is de hoofdpersoon. Ze heeft problemen met haar ouders, vaak ruzie. Haar moeder zit het even niet meer zitten en gaat dan de gekste dingen doen. Ze lost het probleem op door het met haar vrienden en haar moeder zelf te bespreken. Goede vrienden van haar zijn Noa, Joya, Carmen, Vincent (Neuz), Appie (haar broertje Abeltje), Esther, Jonas en Khalim. Zij zijn tevens andere hoofdpersonen. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Amsterdam, Limburg, Den Bosch en Rotterdam. Gewoon in deze tijd. Het verhaal begint met een email van Rosa aan Vincent, waar ze op dat moment verkering mee heeft. Het verhaal eindigt met een email van Joop (haar vader) aan Rosa vanuit het ziekenhuis. Ze heeft nu weer een goede band met hem. De titel zegt veel over het verhaal omdat het verhaal dan ook over ouders gaat. Ik vind dat de titel dan ook goed bij het boek past. Echt een belangrijkste gebeurtenis is er niet, er zijn er namelijk zoveel. Een daarvan is dat ze gaat verhuizen, net wanneer ze gewend is op haar nieuwe school en er leuke vriendinnen heeft ontmoet.
oordeel over het boek Het boek vind ik heel erg interessant, omdat het over veel dingen gaan die in mijn dagelijkse leven ook gebeuren. Het is dus erg herkenbaar. Het maakt me dan ook erg nieuwsgierig, want het is helemaal geschikt voor mijn leeftijd en je vaak denkt over wat er straks gaat gebeuren. Het is wel een makkelijk boek, er staan weinig moeilijke woorden in. Wat me wel aansprak waren belangrijke gebeurtenissen, de survivaltips, de emails en de manier waarop de personen spraken. Er waren bijna geen dingen die me niet aanspraken. Wel vond ik het stuk over haar moeder met de medicijnen enz. wat minder interessant. Het gedrag van de personen en gebeurtenissen hebben me soms aan het denken gezet. Het was namelijk veel herkenbaar. Daarom zijn de gebeurtenissen in het verhaal net echt. Omdat deze dingen vaak bij mij voorkomen kan ik me goed in de personen verplaatsen. De opbouw van het verhaal is overzichtelijk. In kleine stukjes was het soms verwarrend, maar dat kwam zelden voor. Wat me op valt aan het taalgebruik is dat het echt een verhaal voor jongeren is. Net als de afkortingen van de namen: Rooz, Neuz enz.. Ik raad het boek aan anderen aan die van boeken over hun eigen leefstijl en pubers gaan. Vooral omdat er veel dingen in staan die herkenbaar zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"