Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

L'anniversaire de Carine door Karin de Koning

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover L'anniversaire de Carine
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 459 woorden
  • 4 juli 2006
  • 284 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
284 keer beoordeeld

Boekcover L'anniversaire de Carine
Shadow
L'anniversaire de Carine door Karin de Koning
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
gegevens Titel: L’anniversaire de Carine (de verjaardag van Carine). Schrijver: Karin de Koning. Aantal bladzijden: 22 Bladzijden. Niveau: 3 VMBO/2 HAVO. Cijfer: 8,5. Samenvatting: Carine is jarig. Ze geeft een feestje voor al haar vrienden. Ook Eric, Youssef en zijn zus Farida mogen komen. Maar er is één heel klein probleempje: Youssef en Farida zijn moslims, en bij dat geloof mogen meisjes niet teveel met jongens omgaan voordat ze getrouwd zijn. Daarom vindt Farida’s vader het niet goed dat ze naar het feest gaat! Maar ze wil zo graag... Eric en Youssef proberen dit samen op te lossen. Niemand weet wat, totdat Eric’s vader ineens met een geweldig plan komt: De moeder van Carine kan Farida’s ouders ook op het feest vragen! De ouders van Carine en de ouders van Farida zijn dan samen in één kamer en de kinderen zijn dan met z’n allen in een andere kamer. Dat vinden Eric en Youssef allebei een goed idee. Nu moet het nog lukken... Gelukkig werkt Eric’s moeder samen met Carine’s moeder in het ziekenhuis, dus kan zij daar aan haar vragen of ze het een goed idee vindt om Farida’s ouders ook uit te nodigen. En ja hoor, nog diezelfde avond heeft ze de vader van Farida aan de lijn. Hij moet er eerst wel eventjes over denken, maar gaat er uiteindelijk toch mee akkoord. Hoewel, op één voorwaarde: Farida moet bij de ouders in de kamer blijven en mag niet bij de andere kinderen komen! Nou ja, ze mag in elk geval al naar het feest... Zaterdagavond is de grote dag: Carine is jarig! Voor Farida is het eerst erg saai in de kamer bij de ouders. Maar dan komt Youssef binnen en vraagt of hij, van zijn vader, met zijn moeder mag dansen. Als hij klaar is vraagt hij ook Farida ten dans! Na enig twijfelen stemt haar vader daar toch mee in. Dan gaat ineens iedereen met elkaar dansen; ook Farida met haar eigen vader en alle andere ouders met elkaar! Het wordt een geweldig gezellig feest, en Farida heeft tóch nog de avond van haar leven! Conclusie: Ik vond het een erg leuk en leerzaam boekje. Het was niet te moeilijk, maar ook niet te makkelijk. Eigenlijk precies een goed niveau. Er waren evengoed nog wel een paar woorden die ik niet kende. Sommigen stonden achterin, dat vond ik erg slim van de schrijver. Maar de andere woorden begreep ik, door naar het zinsverband te kijken, uiteindelijk vaak ook. Ik heb er toch weer een hoop van geleerd. Daarnaast vond ik het ook nog een erg grappig verhaaltje, met leuke, bijpassende en goed uitgebeelde tekeningetjes erbij. In het kort: Een handig boekje voor kinderen die Frans beginnen te leren!

REACTIES

S.

S.

heeeeeeii,
Ik moet het boekje voor school ook lezen, wij krijgen er morgen een so voor!!
Dus aan deze samenvattig heb ik veeeel aan! bedankt!!<3

13 jaar geleden

N.

N.

haha bedankt,
bespaart me een hoop leeswerk ik moet het lezen voor frans maar nu weet ik het verhaal al een beetje

13 jaar geleden

L.

L.

Wow, ik lees dit boekje in de eerste! Is dat dan niet te vroeg? Ik snap het wel ongeveer maar ik heb dit gebruikt als 'samenvatting' voor school!
Heel erg bedankt ;D

12 jaar geleden

E.

E.

Hihi, Ik moet dat heele toevallig ook lezen in de eerste :p En ik snap er helemaal niks van maar goed lisanne heeft ff gezegt dat ik op deze sitÃ

12 jaar geleden

J.

J.

Hee, ik moet dit boekje ook lezen! Ik moet maar tot blz. 20 maken, maar ik zeg wel dat ik het allemaal heb gelezen heb en van alles een samenvatting gemaakt!1 Thnx!

12 jaar geleden

M.

M.

Super bedankt voor de info heb er heel veel aan! Ook aan andere dingen op jullie site! echt top!

12 jaar geleden

..

..

het scheelt weer wat tijd heb natuurlijk ook wel boekje in frans gelezen maar deze samenvating helpt echt

12 jaar geleden

L.

L.

Woooow ikben egt blij met deze samenvatting egt super!!!!!!!<3
Nu hoef ik veel minder te doen:)

12 jaar geleden

M.

M.

echt fijn want nu hoef ik bijna niks te doen

11 jaar geleden

T.

T.

Hallo,
Dankje voor de samenvatting! Moet dit doen voor school, moet alleen ook nog steeds van elke 2 bladzijdes een samenvatting maken, maar deze is erg handig!

11 jaar geleden

L.

L.

SUPER!! C'est très bien!

8 jaar geleden

#.

#.



ben jij frans ofzo?

7 jaar geleden

D.

D.

Echt heel handig! Ik moet dit in 1 mavo al lezen. Is dat dan niet te vroeg?!

7 jaar geleden

N.

N.

HOI KECH

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.