Goed fout! door Mirjam Mous

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Goed fout!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 353 woorden
  • 16 mei 2006
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
14 keer beoordeeld

Boekcover Goed fout!
Shadow
Goed fout! door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
*Waar speelt het verhaal zich af? Dit boeiende verhaal speelt zich af in het dorpje waar Stine met haar familie woont. En aangezien Stine veel omgaat met de kippenboer Luif is ze ook vaak te vinden in zijn kippenboerderij. *In welk sociaal milieu? In welk tijdperk? Het speelt zich waarschijnlijk gewoon in de 21ste eeuw af. *Wat is de hoofdzaak van het verhaal? De hoofdpersoon Stine raakt goed bevriend met de kippenboer (Luif) die sinds kort in het dorp woont. Maar dan wordt ontdekt dat Luif eigenlijk een gemene kinderlokker is en dit kan Stine moeilijk geloven. Ze blijft hem dan verdedigen, waardoor ze zelf in de problemen komt. Maar dan ontdekt ze dat de inwoners van het dorp de waarheid spreken en is ze zeer teleurgesteld in Luif. Hij had dus toch geen goede bedoelingen met haar! *Wie is de hoofdfiguur (en eventueel nog andere belangrijke personages)? De hoofdfiguur is Stine zelf, en Luif speelt eveneens een zeer belangrijke rol in het verhaal. Een andere belangrijke personen is Frederiek, de beste vriendin van Stine.
*Met welke moeilijkheden en problemen krijgt die te kampen? De mensen in het dorp ontdekken de harde waarheid: Luif is een kinderlokker. Doordat Stine zo goed bevriend is met "de kinderlokker" krijgt ze zelf problemen. *Hoe reageert zij daarop? Ze kan het niet geloven! Ze wil het niet geloven! Maar uiteindelijk ontdekt ze de waarheid, een feit dat ze liever nooit te weten was gekomen. *Lost het hoofdpersonage alles zelf op? Ondervindt zij ergens steun? Ze ondervindt wel steun in haar vriendin Frederiek, maar zij kiest dan toch de kant van het dorp. Gelijk heeft ze ... *Welke karaktertrek of eigenschap heeft je het meest aangesproken in de hoofdpersoon? Ze is heel erg koppig. Ze blijft volharden dat Luif een brave man is. Dat is soms wel een goede eigenschap, maar in dit geval dus niet! *Noem de belangrijkste tegenstander. Waarom handelt die zo? De dorpsbewoners. Zij proberen Stine bij Luif weg te houden en omgekeerd. Ze doen dit omdat Luif (zoals eerder al vaak vermeld) een kinderlokker is. *Is het een IK of een HIJ verhaal? Ik verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Goed fout! door Mirjam Mous"