Oliver Twist door Charles Dickens

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Oliver Twist
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 446 woorden
  • 17 februari 2006
  • 201 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
201 keer beoordeeld

Boekcover Oliver Twist
Shadow
Oliver Twist door Charles Dickens
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Oliver Twist was geboren in een armenhuis. Z’n moeder overleed kort na zijn geboorte. Oliver werd overgebracht naar een weeshuis, daarna kwam hij in een armenhuis te wonen. Op een dag vroeg Oliver meer soep aan Bumble (hij was de baas van het armenhuis). Dit was onbeschoft gedrag en hij werd verkocht aan Sowerberry een doodskistenmaker. Oliver had het daar heel slecht en liep weg. Uiteindelijk kwam hij in Londen terecht en daar ontmoette hij Jack Dawkins die hem naar Fagin bracht. Oliver ontdekte dat hij bij zakkenrollers woonde. Op een dag werd Oliver ten onrechte als dief aangewezen, maar een man zag dat dit niet terecht was en werd niet gearresteerd. Oliver kwam bij Brownlow terecht en was heel gelukkig. Oliver moest van Brownlow boeken terugbrengen naar de boekwinkel en toen werd hij ontvoerd door Bill en Nancy (vrienden van Fagin). Oliver was dood ongelukkig bij Fagin. Oliver moest samen met Bill en Toby inbreken in een groot huis, maar ze werden betrapt en Oliver werd neergeschoten en daarna goed verzorgd door Rose en Maylie en was heel gelukkig. Monks deed er alles aan om alles wat met de identiteit van Oliver te maken had te vernietigen om er zo voor te zorgen dat niemand meer wist wie Oliver was. Ondertussen kwam Nancy allerlei dingen over Oliver te weten, zoals zijn identiteit en dat hij als dief opgeleid werd. Ze vertelde alles aan Rose en Brownlow. Brownlow dacht te weten wie Monks was en ging op zoek naar hem. Fagin vertrouwde Nancy niet meer en kwam erachter dat ze dingen over hem, Bill en Monks aan Rose en Brownlow had verteld. Hij vertelde dit aan Bill. Toen vermoorde hij Nancy en vluchtte, maar tijdens zijn vluchtpoging hing hij zichzelf per ongeluk op. Monks vertelde aan Brownlow waarom hij Oliver’s identiteit wilde verbergen en wilde vermoorden, want Oliver was zijn halfbroer en als dat bekend werd zou hij zijn erfenis met Oliver moeten delen en dat wilde hij niet. Fagin ging de gevangenis in en werd opgehangen. Oliver werd door Brownlow geadopteerd en woonde dichtbij Rose en Maylie zodat hij die vaak kon opzoeken. Eigen mening Ik vind het een spannend boek, omdat het vol met verrassingen zit. Bijvoorbeeld toen Oliver weer werd ontvoerd en terug moest naar Fagin en dat hij moest inbreken. Ik vind het boek ook wel zielig, want Oliver is een wees en wordt heel slecht behandeld in het armenhuis en als hij wordt verkocht aan Sowerberry, maar ik vind het wel fijn dat het goed afloopt. Namelijk dat hij bij een hele aardige man Brownlow komt te wonen en dat hij ook nog dichtbij Rose en Maylie woont.

REACTIES

B.

B.

ik moest een samenvatting schrijven in het engels want ik doe tweetalig en ik heb hier erg veel aan gehad een geweldig boekverslag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 jaar geleden

M.

M.

wat een goede samenvatiing thank you

13 jaar geleden

J.

J.

lekker man dank je wel scheelt me weer een hoop werk !!!

13 jaar geleden

I.

I.

goed verslag!!! veel aan gehad

10 jaar geleden

Z.

Z.

een goed verslag! ik moest een recensie schrijven over dit boek in het Engels maar nu hoef ik dat niet zelf te doen! fijn!

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oliver Twist door Charles Dickens"