Timboektoe rules! door Carry Slee

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 1346 woorden
  • 14 december 2005
  • 559 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
559 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
Timboektoe rules! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Over Carry Slee:
Carry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Ze zette haar knuffels in een kring om zich heen en las voor uit eigen werk. Op de lagere school had ze een schrift waarin ze korte verhalen in schreef. Carry Slee schrijft bijna altijd over problemen die te maken hebben met bijvoorbeeld drugs en pesten. Soms zijn haar boeken gebaseerd op dingen die echt gebeurd zijn, in andere gevallen zijn de verhalen verzonnen.

Titelverklaring:
Dit boek heet “Timboektoe Rules” omdat het verhaal gaat over een camping in Frankrijk die Timboektoe heet. En hij heet Timboektoe rules omdat ze steeds Timboektoe Rules zeggen als het weer goed gaat met de camping.


Personen:
Er is geen hoofdpersoon in dit boek, Hier is van alle hoofdpersonen naam en karakter
Ad: Ad is de baas van de camping en is in dit boek een beetje chagrijnig omdat het niet zo goed gaat met de camping.
Kars: Kars is de zoon van ad en is heel behulpzaam.
Isa: Isa is de dochter van ad zij is ook behulpzaam en aardig.
Nona: Nona komt elk jaar op Timboektoe en is heel aardig.
Jules: Jules woont vlakbij de camping en is er altijd. Hij is aardig en behulpzaam maar kan soms bot zijn.(Maar hij heeft het ook niet makkelijk)
Annabel: Annabel was vroeger de beste vriendin van Isa (Toen isa nog in Nederland woonde) nu ook nog. Zij is ook op de camping. Ze is ook heel aardig maar snel jaloers.
Stef: Stef is een oude vriend van kars en is ook op de camping. Hij is gek op meiden maar wel behulpzaam.
Romeo: Romeo is een oude vriend van kars en is ook op de camping. Hij is ook gek op meiden maar wel behulpzaam.
Edgar: Edgar is ook elk jaar op deze camping, hij is aardig en behulpzaam.
Brian: Brian is het broertje van Edgar hij is aardig maar wel een stiller dan de andere en hij is graag alleen in de grot.

Anouk en Valerie: Zij zijn tweeling, dochters ven een beheerder van een camping vlakbij en heel gemeen.

Thema van het boek:
Dit boek gaat vooral over het redden van de camping.

Samenvatting:
Isa, Kars en hu vrienden Nona, Jules, Annabel zijn bezig met het eilandje bij de camping om te bouwen tot een love island met een bar waarzeggerhutje . Brian is er niet echt bij met zijn hoofd. Hij heeft ontdekt dat hij verliefd is op Jules. Hij is misschien wel homo. Jules heeft het ook moeilijk zijn vader is alcoholist. En hij is ook niet meer verliefd op Nona, maar hij wilt het niet uitmaken daar is Nona veel te lief voor. Ook komt de toekomst van Timboektoe in gevaar. Een ander Nederlands gezin begint vlakbij een camping met veel luxe.
Kars en zijn vader gaan bij de eigenaar van de nieuwe camping om kennis te maken. De man en vrouw zijn niet bepaalt aardig de dochters (de tweeling Valerie en Anouk) lijken wel aardig. Kars vind ze wel knap maar ze zijn ouder dan hem en hij heeft verkering met Annabel dus hij mag dat helemaal niet denken. Maar Anouk probeert Kars te versieren.
Brian heeft een muurschildering ontdekt in een grot vlakbij de camping. Hij gaat samen met Nona naar een museum om te vragen aan een archeoloog of hij echt is. De stagiëre (de archeoloog was er niet) zij dat de muurschildering niet echt was. Brian was hartstikke verdrietig hij zou nu nooit archeoloog kunnen worden hij heeft het helemaal verpest en dan is hij ook nog homo! Jules vader is naar een kliniek en Jules gaat vaak langs hij hoopt zo dat het weer goed komt.
Anouk en Valerie komen langs op Timboektoe Kars laat hun de camping zien en verteld over de opening van het Love Island.
Als het Love Island af is geven ze een groot feest om het eiland te openen. Het gat allemaal heel goed het word heel druk. Maar als kars met het vlot mensen komt halen om naar het eiland te brengen ziet hij Valerie en Anouk aankomen. Dat vindt hij niet leuk straks ziet Annabel iets. Maar ze zijn de hele tijd met Marco en Linda (ook vaste bezoekers van de camping). Het werd een groot feest en het ging ook nog steeds goed met de camping.
Jules had het toch uitgemaakt met Nona want hij vond het helemaal erg als hij met nona had en niet verliefd op haar was. Maar hij deed het helemaal niet aardig dus Nona was boos en ging met haar tante mee een week paardrijden in Zuid-Frankrijk. Brian dacht dat jules toch verliefd was op hem en was weer helamaal vrolijk jules en brian gingen samen een paar dagen kanoën.

Marco en Linda kregen msjes van een drugsdealer. Anouk en Valerie zijden dat er in het dorp werd gepraat over drugsdealers op het feest in Timboektoe. Dat wist na een tijdje de hele camping en heel veel mensen gingen weg. Maar het was helemaal niet waar en ad was er kapot van.
Jules vroeg aan brian wie hij nou zou willen zoenen. Brian zij jou ik wil jou zoenen Jules schrok en liep boos weg. Maar toen Jules terugkwam was Brian weg en de kano van Brian ook. Jules dacht dat hij naar de camping terug was en dat dat niet slim was in het donker. Maar Brian was juist de andere kant op gaan varen en kwam in een stroomversnelling. En botste tegen een rots op. Toen Jules de volgende da op de camping kwam was Brian er niet en hij en Nona die net thuis kwam ging met hem kijken of hij in de grot zat. Jules zag in de grot een nieuwe gang en ontdekte een heel gangenstelsel. Daar konden ze niet zoeken er kwamen polities en een archeoloog bij maaqr brian was er niet. Ondertussen gingen edgar en kars zoeken langs de rivier en kwamen een wrak van de kano tegen en een stuk van het T-shirt van brian de politie had brian gevonden en Brian had een zware hersenschudding.
Kars kwam erachter dat Valerie en Anouk al de smsjes hadden verstuurd. En toen kwamen alle mensen terug naar Timboektoe. En de archeoloog zij dat de muurschilderin wel echt was en det de grot uitkwam op de camping. Nu hoefte ze niet meer bang te zijn dat Timboektoe failliet ging.

Mijn mening:
Ik vond dit boek heel goed geschreven omdat je steeds wilt doorlezen, hij is heel spannend.

Kort fragment:
“’Wat hoor ik?’ zegt Lnda’s vader. ‘Is dat soms Linda’s moiel?’ ‘Volgens mij wel,’zegt Els. “Haar mobiel ligt in Marco’s tent’ ‘Lezen dus’Jaap loopt ernaartoe. Vol spanning spanning kijken de ouders naar Linda’s vader, die het bericht opent.’Dit geloof je niet.’ Alle kleur trekt uit zijn gezicht weg. ‘Zeg dan wat erin staat.’Roept Linda’s moeder.Maar haar man kan geen woord uitbrengen. Ze grist de mobiel uit zijn handen en leest wat erin staat. Ik heb nog beter spul dan gisteren. Tot vanavond op het eiland… ‘Nee, waarom onze kinderen….”

Als ik dit boek als aanrader zou moeten presenteren:
Ik zou zeggen:
Je moet dit boek lezen omdat het een heel leuk boek is, Het gaat over een groep jongeren op een camping waar van alles mee gebeurd. Het is wel heel spannend want je wilt hoe het verder gaat. Het maakt eigenlijk niet veel uit van wat voor boeken je houdt het is voor bijna iedereen wel leuk. Het is heel goed geschreven. En hij is heel leuk.

Boeken die ik nog meer heb gelezen van Carry Slee:

Ik heb heel veel boeken gelezen van Carry Slee.bijvoorbeeld:
Kappen
See you in Timboektoe
Spijt
Bijna alle boeken van Carry Slee (boeken voor kinderen van mijn leeftijd) gaan over problemen die te maken hebben met drugs zelfmoord enzovoort. Ook zijn alle boeken zo geschreven dat je steeds verder wilt lezen.

REACTIES

P.

P.

Bij de samenvating van het boek, het laatste stukje vertellen ze over dat brain met jules wil zoenen. En toen liep hij weg zeg maar. De zin luid: Daar konden ze ook niet zoekener kwamen politie(s) en een argeoloog bij maar(q) brain was er niet. De fouten staan aan gegeven tussen de '('
Vriendelijke groet Pim

17 jaar geleden

A.

A.

Er staan hartstikke veel fouten in, het is volgensmij nieteens door de schrijver/schrijfster nagekeken op spellingsfouten

18 jaar geleden

L.

L.

Haha , dit is een best goede site en ja er staan wel veel fouten in ! Ieuww. Maarja een boekverslag maken is niet heel makkelijk , hahaxxxMIJ

12 jaar geleden

S.

S.

veel spelfauten ;)

11 jaar geleden

H.

H.

boek is saaaaaai

10 jaar geleden

J.

J.

WAUW! Wat een uitstekend boekverslag, geen ene fout gezien! Je moet je opgeven voor een schrijfwedstrijd, je hebt talent!
M.v.g. Jan, Utrecht.

10 jaar geleden

G.

G.

haha geniaal!

6 jaar geleden

?.

?.

haha kill me :)

5 jaar geleden

E.

E.

hoi dit is een goede boekverslag maar let wel op je spelfouten bedankt voor deze bron gr. emma

10 jaar geleden

?.

?.

echt het slechte boek boekverslag dat ik ooit heb gezien en het is gewoon een fu## saai boek

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rules! door Carry Slee"