Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Timboektoe rules! door Carry Slee

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 769 woorden
  • 9 december 2005
  • 276 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
276 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
Timboektoe rules! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Hoofdpersonen: Isa en Kars
Bijpersonen: Romeo, Stef, Edgar, Jules, Brain, Nona, Annabel
Eerder verschenen boeken van deze serie: See you in Timboektoe (eerste deel)
100% Timboektoe (tweede deel)
Schrijfster: Carry Slee

Op de camping van de ouders van Isa en Kars gaat het heel goed. Terwijl Isa en Kars eerst dachten dat de camping niks zou gaan worden, vinden ze het nu geweldig.
Omdat het barbecue feest op het eiland dicht bij de camping zo’n succes was, zijn Isa en Kars, en al hun vrienden nu van plan om het eiland om te bouwen naar een Love Island. Als het eiland af is, organiseert de Timboektoe crew (Isa, Kars, Romeo, Stef, Edgar, Jules, Brain, Nona, Annabel) een groot feest. Maar op dat feest gaat er iets fout. Twee meisjes van de concurrent (camping Paradiso) willen dat de camping van de ouders van Isa en Kars failliet gaat, zodat er meer gasten op hun camping komen. Dus willen ze de boel gaan saboteren. Tijdens het feest pappen de meisjes aan met een jongen en een ander meisje die al hun hele leven op de camping staan. Maar ze worden geen echte vrienden, want ze gebruiken hun gewoon.
De dag na het feest SMS-en de meisjes hun “vrienden” met een tekst alsof het lijkt dat er drugs gehandeld is tijdens het feest. De ouders van de jongen en het meisje lezen het SMS-je en geloven het van de drugs. Daarom vertrekken de families dezelfde dag nog naar Paradiso. En er gaan een hoop andere families mee. De camping loopt langzaam leeg. De Timboektoe crew en de ouders van Isa en Kars moeten natuurlijk iets bedenken om niet failliet te gaan. Ze proberen van alles te bedenken, maar niets is goed genoeg.

Brain en Jules zijn al heel lang goede vrienden, maar Brain zit in de twijfels, want hij is verliefd op Jules. Voor het feest is hij heel onzeker, maar tijdens het feest wordt het toch nog leuk met Jules. Daarom stelt Jules voor om een kanotocht te gaan maken. Tijdens de kanotocht wordt het heel gezellig en Brain denkt dat Jules ook op hem is. Als Brain het Jules vertelt, schrikt Jules en wordt boos. Daarom loopt Jules een stuk het bos is. Terwijl hij weg is, vertrekt Brain met zijn kano, om weer naar huis te gaan. Als Jules weer terug komt bij de tent, ziet hij dat Brain er niet is, en hij schrikt… Brain zal toch niet weg zijn gegaan, terwijl het al bijna donker is? Jules vindt zelf dat hij niet nu nog het water op kan, want het wordt al donker. Dus hij gaat slapen.
Op camping Paradiso vinden alle kinderen het maar saai. Ze hebben wel veel meer dan op camping Tmboektoe, maar daar heb je allemaal een diploma voor nodig.
Terwijl Jules is thuisgekomen, is Brain er nog niet. Iedereen wordt ongerust en ze halen de politie erbij. Omdat Jules denkt dat Brain in de grot is, die Brain heeft ontdekt. Dus gaat de politie er met honden in zoeken. Daardoor ontdekken ze een ondergronds gangenstelsel dat uitkomt op hun camping. Iedereen denkt dan hetzelfde: Dit wordt een klantentrekker. Maar toch zijn ze nog ongerust, vooral de moeder en broer van Brain. Kars en Edgar (de broer van Brain) gaan op zoek. Aan het water zien ze Brain liggen, maar hij is helemaal slap en hij heeft wonden op zijn lichaam, want hij was ’s nachts met zijn kano in een wild water-arm van de rivier gevaren. Met een helikopter halen ze Brain. Hij is weer terug en iedereen is blij!
Als iedereen weer op de camping is gaat Kars alvast naar de grot. Daar ziet hij een mobieltje liggen. Hij bladert het telefoonboek door om te kijken welk nummer het laatst gebeld is. Tot zijn verbazing ziet hij het nummer van Marco en Linda staan (de “vrienden” van de Paradiso-meisjes!) Heel toevallig is ook dat de Paradiso-meisjes net bij de bosjes iets aan het zoeken zijn. Kars vraagt of de mobiel van hun is. Zij ontkennen, maar Kars gelooft hun niet. Hij gaat naar camping Paradiso toe en vraagt aan de vader van de meisjes of hij de mobiel herkent. De vader verraad de meisjes en zegt dat ze de mobiel van hun oma hebben gekregen. De ouders van Linda en Marco horen het, en weten zo dat het leugens waren over de drugs. Ze vertrekken dan meteen weer naar camping Timboektoe. De camping loopt langzaam weer vol. Iedereen is zo blij, dat ze meteen weer een nieuw feest organiseren. Dat wordt een barbecue en alles verloopt goed. Zo komt alles toch weer goed!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rules! door Carry Slee"