Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Moordmeiden door Mirjam Mous

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Moordmeiden
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 585 woorden
  • 27 oktober 2005
  • 177 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
177 keer beoordeeld

Boekcover Moordmeiden
Shadow
Moordmeiden door Mirjam Mous
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1.) Titel: Moordmeiden
Auteur: Mirjam Mous
Jaar van uitgave: 2002 2.)Genre: Verliefdheid, want Laura en Anouk zijn allebei verliefd op Max. 3.)Het verhaal is in de volgende vorm geschreven: Auctoriaal (alleswetende verteller) 4.)Inhoud: Anouk en Laura zijn al vriendinnen sinds de zandbak. Laura gelooft in zwarte kunst en Anouk doet vaak wel met Laura mee, maar ze gelooft er niet echt in. Ze worden allebei verliefd op Max. Uiteindelijk zien ze dat hij tussen hen in komt en proberen ze hem te vergeten door hem te vermoorden. 5.)Belangrijkste personen: Anouk: Anouk is rustig en nuchter en ze gelooft soms in zwarte kunst, maar meestal vindt ze het onzin. Ze heeft kort bruin haar en ze zingt samen met Laura in het achtergrondkoortje in de band van Max. Laura: Laura heeft een mond die sneller werkt dan haar hersens en ze gelooft in zwarte kunst, tarotkaarten en pendelen. Ze heeft lang blond haar en ze zingt samen met Anouk in het achtergrondkoortje in de band van Max. Max: Max is stoer en zit in de eindexamenklas. Hij heeft donkere ogen en donker krullend haar. Hij heeft ook sproetjes op zijn gezicht. Max speelt elektrische gitaar in een band.
6.)Mening: Ik vond het een leuk boek, want Anouk en Laura hebben het probleem op een aparte manier opgelost, namelijk voodoo. Ik geloof er zelf niet in, maar het is wel heel erg leuk om te lezen. 7.)Zoek informatie over de schrijver en schrijf een tekst, waarbij je een beeld geeft van het leven en werk van deze schrijver. (het is niet de bedoeling dat je alle andere titels van deze schrijver opsomt): Mirjam Mous (1963) groeide op in Made. Haar vader was kunstschilder, haar moeder de dochter van de slager. Broertjes of zusjes had Mirjam niet. Toch verveelde ze zich nooit, want ze las alles wat ze maar te pakken kon krijgen. Het liefst dikke pillen, want dan duurde het langer voordat ze afscheid moest nemen van de personages. Zodra Mirjam kon lezen, was het haar droom om schrijfster te worden. Maar eerst werd ze juf. Ze heeft 20 jaar als onderwijzeres op de Berkenhof in Breda gewerkt
In de boeken “De juf is een heks” en het vervolg daarop “Allemaal nijlpaarden!” komen veel juffen en meesters voor die bij Mirjam op de Berkenhof werken. Alleen doen ze in het echt natuurlijk niet zo gek. Mirjam maakt graag verre reizen. Vooral Afrika is een van haar favoriete bestemmingen. Gorilla’s bekijken in Oeganda, door het oerwoud struinen, in de woestijn naar water snakken of walvissen zoeken bij IJsland. Tijdens een vakantie in Amerika werd het idee voor “Pistolen Paula” geboren, een slapstickachtige parodie op de western met een stoere meid als revolverheld. Ook gaat Mirjam graag naar de film of naar de schouwburg. Vroeger heeft ze zelf toneel gespeeld. Als ze ergens gaat voorlezen, doet ze dan ook vaak een toneelstukje met de kinderen. Zelf heeft Mirjam geen kinderen. Ze woont samen met haar vriend Wim (meneer Wim uit “De juf is een heks”) in een verbouwd boerderijtje in Breda. Op zolder heeft ze een eigen kamertje waar ze ongestoord kan schrijven. Meestal boeken, maar ook verhalen voor bijvoorbeeld de Okki. Wat Mirjam in de eerste plaats wil, is kinderen aan het lezen krijgen. Ook kinderen die liever computerspelletjes spelen en boeken maar saai vinden. Daarom gebruikt ze taal, die dicht bij de doelgroep ligt en geeft ze de verhalen veel vaart en humor. De kinderen die zij in haar klas heeft gehad, bleken behoefte te hebben aan dat soort boeken.

REACTIES

S.

S.

Er zit maar 1 hoofdpersoon in het verhaal:Anouk omdat je van haar haar gevoelens en gedachten te weten komt en dat is 1 van de belangrijkste kenmaerken van een hoofdpersoon bij Laura weet je haar gevoelens en gedachten niet!


15 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Moordmeiden door Mirjam Mous"