Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Geesten in huis

Patrick Lagrou

2005

172

6.6 / 10
4e klas vmbo
  • anoniem
  • Nederlands
  • 855 woorden
  • 5700 keer
    2 deze maand
  • 15 oktober 2005
Justien, haar tweelingzusjes, paps en mams en de huisdieren wonen met elkaar in een flatwoning. Als justina op een dag met de kinderen aan het wandelen is en de kinderen achter elkaar aan zitten te vangen op het gazon, krijgt paps s-Avonds een telefoontje van de flatbeheerder. Ze hebben een klacht binnen gekregen van mevrouw vetters. Ze vond het geschreew en de herrie ongewoon en uiterst irritant. Maar hier blijft het niet bij. Bij bijna alles wat paps in de buurt van mevrouw vetters doet krijgen ze klachten. Op een dag als het gezeur zo erg wordt. Besluit pap om te gaan verhuizen. Hij overlegt het met het gezin en een paar uur later staan ze met de notaris voor het nieuwe huis. Het is een afgelegen huis ver van de bewoonde wereld. Wat het gezin niet weet is dat zich hier een jaar geleden een drama heeft afgespeeld. Het vorige gezin kreeg te maken met allerlei vreemde dingen. Voetstappen op zolder. Sleutelbossen die zomaar in eens begonnen te rinkelen. Deuren die zomaar in eens dichtsloegen, maar toen het zo erg werd dat de 2 oude mensen geen minuut van de dag meer met rust gelaten werden zijn ze verhuisd naar een ander huis. En nu betreed een nieuw gezin dit spookhuis.


Als paps de auto opendoet om mien (de poes) en pim (de hond) er uit te laten. Gebeurt er iets vreemds. Normaal zouden de dieren dolblij en uiterst nieuwsgierig zijn als ze iets nieuws tegenkwamen. Maar nu willen de dieren geen poot verzetten. Mien zet een bolle rug op en begint agressief te sissen en pim verstopt zich zo ver mogelijk in de auto. Blijkbaar zien ze iets. Het gezin kijkt elkaar onbegrijpelijk aan.

Justien is al van kinds af aan helemaal geinteresseerd in computers. Als ze de computer heeft aangesloten in haar nieuwe onderkomen besluit ze meteen om opnieuw contact te zoeken met de hollyghost. Deze hacker had ze ontmoet toen ze nog in het oude huis woonden en het leek hem/haar een goed idee om justien te helpen om haar droom werkelijkheid te laten worden. Ze wou het schoolnetwerk kraken. Dan gingen er zoveel deuren voor haar open. Als ze een tijdje gepraat heeft met de hollyghost en ze de computer uitzet gaat ze slapen. Die nacht krijgt ze een nachtmerrie. Over een zwart aapachtig gedaante die haar met een bijl achterna zit. Net als ze toegetakeld word schrikt ze wakker.

Deze dagen gebeuren er veel vreemde dingen. En de huisdieren zijn nog steeds niet bedaard. Als de tweeling beweert dat ze met een jongetje gespeeld hebben maar justien vervolgens niets ziet. Is ze er van overtuigd dat er iets goed mis is in het huis. HET SPOOKT!

de nachten daarna slaapt ze niet lekker elke nacht droomt ze rare dingen. En ze gaan allemaal over rare gedaantes die ergens in hun huis rondzweven. Als ze op een nacht weer droomt gaat het over haar vader die een auto-ongeluk heeft gehad. De volgende dag als ze aan het fietsen is wordt de nachtmerrie werkelijkheid. Haar vader was op weg naar zijn nieuwe baan maar is niet ver gekomen. Hij ligt bewusteloos in de sloot. Hij zou een paar dagen in het ziekenhuis moeten liggen. En moeder zou gewoon door moeten gaan met werken. Dus het komt er op neer dat justien een paar dagen en nachten alleen is met de tweeling. In die dagen gebeuren er vreemde dingen. Geestverschijningen deuren die zomaar in eens wagenwijdt openstaan. De lievelingsvaas van mams valt van de kast in duizend scherven. En als klap op de vuurpijl komt justien zelf zon duister gedaante tegen. Ze kan er allemaal niet meer tegen. Als het ook nog eens begint te onweren wordt het haar echt te veel. Ze besluit om de tweeling en de huisdieren mee te nemen en op de fiets richting mams werk te gaan. Als ze halverwege is ziet ze een auto in de verte. Ze botst er bijna tegen aan maar de auto remt op tijd. Het is mams. Justien slaakt een kreet van opluchting. Samen gaan ze naar het huis. Maar als ze merken dat de deur vergrendelt zit en ze alles hebben gedaan om er in te komen lukt het niet om de deur open te krijgen. Ze besluiten om naar tante fabienne te gaan. Justien vertelt wat er allemaal gebeurt is. Tante fabienne. Besluit om haar vriendin op te bellen. Zij houd zich namelijk bezig met geesten verjagen. als de vriendin de volgende morgen bij haar komt. Gaat er een schok door justien heen. Die vrouw kent ze. Het is haar eigen docent nederlands. Ze voelt zich wel schuldig. Want haar docent helpt hun maar justien heeft met behulp van hollyghost wel haar wachtwoord gekraakt en zo het computernetwerk kunnen betreden. Ze probeert het te vergeten. Mevrouw rutters (de docent) vraagt aan de anderen of ze met haar binnen de kring van waxinelichtjes willen komen zitten. Ze kunnen zo de geesten verjagen. na een paar minuten van vreemde gebeurtenissen is het huis clean van de geesten. En het gezin kan met een gerust hart verder leven in het huis.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

5377

reacties

er staan taal fouten in
door kim (reageren) op 7 oktober 2006 om 17:39
Er staat : Justina het moet zijn Justien en Het is Mevrouw Vetters.
door mohammed (reageren) op 11 februari 2008 om 20:38
er staan te veel fouten in dus ik kan het niet gebruiken
door bob (reageren) op 20 oktober 2010 om 19:09
te veel spelfouten!! opnieuw naar school gaan!
door steven (reageren) op 3 november 2010 om 13:56
nogal ongeloofwaardig
door lena verschure (reageren) op 1 oktober 2012 om 16:43

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

anoniem 4e klas vmbo7.0
Jolle2e klas havo6.9
anoniem 4e klas vmbo6.6
anoniem 4e klas vmbo6.5
Meer verslagen ›

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?