Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Scholieren.com krijgt een nieuw jasje! Als je het leuk vindt kun je nu al een kijkje nemen op de nieuwe site. Klikkerdeklik.

Liever chatten

Ellen de Wachter

2002

112

6.8 / 10
  • Laura
  • Nederlands
  • 472 woorden
  • 15440 keer
    39 deze maand
  • 13 oktober 2005
Schrijver is: Ellen de Wachter.

Titel: Liever chatten.

Uitgeverij: van Holkema & Warendorf

Jaar van uitgave: 2003.

Het boek heeft 112 bladzijdes en 11 hoofdstukken.

De eerste druk is verschenen in 2003.

Mijn samenvatting:
Maarten is de hoofdpersoon in liever chatten, Maarten is een 13 jarige jongen die heel erg veel moeite heeft met praten omdat hij heel erg stottert. Maarten word heel erg gepest op zijn school omdat hij zo stottert, alle jongens lachen hem uit en praten hem steeds na. Hij besluit om op internet bij een chatroom te gaan chatten, daar leert hij een meisje kennen die in die chatroom Kelly heet. Kelly en Maarten wisselen hun email adressen uit en gaan e-mailen met elkaar.

Al snel komt Maarten erachter dat Kelly niet Kelly heet maar Maria in het echt heet. Maria is een aardig meisje maar heeft een probleem. Maarten en Maria besluiten elkaar een keer te ontmoeten. Al heel vaak hadden ze afgesproken maar dan kwam er iets tussen, tot ze elkaar echt zagen. Maarten durfde bijna niks tegen Maria te zegen, vanwege zijn stotteren. Maria haalt een notitie bokje uit haar jaszak en schrijft erop : Maarten ik ben doof, en geeft dat aan Maarten, die daar eigenlijk wel heel erg blij om is want ze kon hem toch niet horen praten.
Maria was jarig en Maarten ging naar haar verjaardag met een mooi cadeautje, een kettinkje met een hartje eraan. Die dag werd een erge dag, Maarten voelde zich niet prettig bij de familie van Maria en liep van het feestje weg, toen Maria achter hem aan rende werd ze geraakt door een scooter. Maria lag in het ziekenhuis met een hersenschudding en was boos op Maarten, maar later is alles goed gekomen en waren ze weer goede vrienden.

Uiterlijk en karakter:

-Maarten is een jongen die in de eerste klas zit van de middelbare school. Hij wordt heel erg gepest doordat hij heel erg stottert. Maarten durft niks van het pesten te zegen en schaamt zich ervoor als hij moet praten, daarom is hij een hele stille jongen.

-Kelly (Maria): is de (chat)vriendin van Maarten. Maria is een doof meisje.

Mijn Mening:

Liever chatten is een heel erg leuk en mooi boek en ik ben blij dat ik dit boek gekozen heb. Het boek was niet moeilijk om te lezen en de hoofdstukken waren niet te lang en niet te kort. Het is wel meer een boek voor meisjes, maar de jongens kunnen hem ook lezen want hij gaat niet echt speciaal over meisjes of jongens. Liever chatten is een boek dat als je eraan begint dat je hem dan ook uit moet lezen. Het boek is wel voor mensen van 13/14 jaar want als je jonger bent denk ik dat het er niet veel van zult begrijpen. Het was alleen soms wel moeilijk te begrijpen hoe het allemaal in elkaar zat.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

3556

reacties

het boek is grappig soms maar ook triest een mooi boek
door jef (reageren) op 21 november 2017 om 19:16
Ik heb het boek zelf ook gelezen en ik vind dat je gelijk hebt. Top gedaan👍 Ga zo door💕 ik sta achter je💋
door Yinthe (reageren) op 14 oktober 2018 om 19:51

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

anoniem1e klas vmbo7.5
anoniem 2e klas vwo7.4
anoniem4e klas vmbo7.2
Laura 6.8
anoniem2e klas havo6.9
Meer verslagen ›