Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Oktoberfest

Felix & Theo

1995

32

6.0 / 10
3e klas vmbo
  • anoniem
  • Nederlands
  • 514 woorden
  • 11250 keer
    6 deze maand
  • 12 juni 2005
Eerste ontdekkingen:
Oktober (bier)feest.
Beroemd feest komen alle mensen uit de hele wereld op af.
Bij sommige valt het bier verkeerd.
(hoofd)Personen:
Helmunt Müller: Privé detective
Bea Braun: een seceretese
Felix Neuman: vriend van Müller
Bruno: een zwerver
Alfred Hübner: Een fotoreporter

Samenvatting:
Felix Neuman uit Spanje belt Helmut Müller omdat Felix wil langskomen. Helmut Müller is er niet maar Felix Belt nog een keer terug. Felix Neuman belt uit Spanje om een kamer te boeken voor 3 nachten, het lukt. Felix is tevreden, hij verheugt zich op het Oktoberfeest, en om zijn vriend Helmut Müller weer te zien. Felix komt naar Duitsland, gaat naar het hotel en zet zijn kleine koffertje weg. Dan gaat hij naar Theresienwiese; daar is het Oktoberfeest. Toeristen uit alle landen reizen er heen. Als Felix op het feest aankomt lacht, drink en feest hij gewoon mee. Felix word wakker gemaakt door een politieagent, hij vraagt naar zijn papieren. Felix weet niet meer waar hij is. Hij heeft op het feest teveel gedronken. Felix wil zijn papieren pakken, en op zijn horloge kijken, maar het is allemaal gestolen. Felix gaat mee naar het Bureau. Felix kan zich op het bureau niks meer herinneren; Oktoberfeest, grote tent, bier… en dan? Felix heeft hoofdpijn. Felix belt Helmut Müller op, en vertelt over wat er is gebeurd. Helmut Müller komt er aan. Felix gaat slapen, als Felix wakker word is Helmut Müller er. Helmut Müller heeft een plan. Als deze zaak klopt, dan zoekt een of andere gangster zijn slachtoffer op het Oktoberfeest, berooft hem en brengt hem dan aan de Isar (de Isar is een rivier, ook Felix Neuman werd daar wakker). De vraag is, hoe doen ‘ze’ dat? Helmut Müller zegt: ‘Deze avond ga ik naar het feest, als toerist verkleed. Je geeft me je spullen. Felix blijft op een afstandje kijken wat er met me gebeurt. Bij het Oktoberfeest mengt Helmut Müller zich tussen de rest en drinkt, lacht en feest. Er staan enige mannen in uniform. Even van Müller vandaan zit Felix. Opeens heeft Müller een raar gevoel in zijn hoofd en maag, en gaat even naar de wc. Helmut Müller wordt wakker met hoofdpijn. Iemand roept: ‘He collega, snel wakker worden, dadelijk komt de politie!’ Müller opent zijn ogen. Een behaarde oude man probeert hem te helpen. Oude man: Pas op dat de politie je niet vind, die nemen je mee. Müller draait zich om. Boom, struik een rivier, opeens denkt hij: de Isar!! Hij is aan de Isar, net als Felix. Maar hoe is hij hier gekomen? Zijn tas is weg. De oude man heet Bruno. Bruno vraagt waar Müller heen wil Müller antwoord daarop ik wil naar Berlijn. Müller gaat met Bruno naar de Isar. Ze gaan naar de supermarktenhal ofzo, er staan vrachtwagens uit te laaien. Bruno vraagt wat Helmut wil hebben, fruit ofzo, Helmut wil een appel. Na een tijdje heeft Helmut geen honger meer. Ze spreken af bij het st. Anna klooster s’middags. In het pension zit Felix Neuman te ontbijten als Helmut Müller binnenkomt. Felix zegt dat hij zich zorgen maakte. Müller gaat zitten en vertelt, dat Bruno erg belangrijk is voor hun.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

8465

reacties

van dat leetste deel klopt niet veel
door Ikke (reageren) op 25 oktober 2010 om 17:05
wie is de schrijver? =3
door Sjaak (reageren) op 11 januari 2011 om 9:39
je raad het al nietgoedgenoeg!!!!!!!!
door nietgoedgenoeg (reageren) op 10 mei 2011 om 19:25
waar is het laatste stuk
door helmunt (reageren) op 10 december 2012 om 13:26
je moet deze in google vertaler gooien en dan naar een andere taal en dan weer terug naar nederlands switchen dan heb je andere zins opbouw
door X (reageren) op 17 februari 2013 om 14:52
Je hebt af en toe een paar foutjes gemaakt zoals 'ofzo' maar wel goed boekverslag. Ik heb deze nu ook gebruikt. is veel makkelijker dan zelf eentje maken haha
door anoniem (reageren) op 21 februari 2013 om 14:24
@anoniem: niet zo slim annoniem de helft mist
door henk (reageren) op 23 januari 2014 om 15:46

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

Suzanne 3e klas vwo7.8
Smartgirl 2e klas vmbo7.4
Denn-Mann 2e klas havo7.2
Anoniem2e klas havo/vwo7.9
Renata 4e klas vmbo7.2
Meer verslagen ›