Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ben X door Nic Balthazar

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Ben X
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 546 woorden
  • 19 mei 2005
  • 251 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
251 keer beoordeeld

Boekcover Ben X
Shadow
Er is iets met Ben. Is hij autistisch? Of automatisch, zoals zijn kleine broertje hem noemt. En wat is er erger? Zijn handicap of de anderen die hem ermee doodpesten. Bijna letterlijk. Ben heeft een plan. Voor een moord. Dan komt Barbie in zijn leven. Dat behoorde niet tot het plan.
Er is iets met Ben. Is hij autistisch? Of automatisch, zoals zijn kleine broertje hem noemt. En wat is er erger? Zijn handicap of de anderen die hem ermee doodpesten. Bijna letterl…
Er is iets met Ben. Is hij autistisch? Of automatisch, zoals zijn kleine broertje hem noemt. En wat is er erger? Zijn handicap of de anderen die hem ermee doodpesten. Bijna letterlijk. Ben heeft een plan. Voor een moord. Dan komt Barbie in zijn leven. Dat behoorde niet tot het plan.
Ben X door Nic Balthazar
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dit boek gaat over een jongen die autistisch is, zijn naam is Ben. Ben is een jongen die in zijn eigen wereldje leeft en zich niet veel van andere mensen laat aantrekken. Elke dag als Ben naar school gaat weet hij precies hoe ver hij is. Sinds hij een baby was had hij alle wegen uitgestippeld, die hij daarna probeerde te volgen. Maar, afwijken was onzekerheid en onzekerheid was angst. De bus kwam elke dag om 27 over zeven. Daarna was het oorlog. Ben heeft altijd een vaste plek in du bus. Het scheelde hem niets wie of wat er zat, Hij moest en zal er zitten. Er was maar een verdediging en dat was de walkman op hard en ogen dicht. Ben wou altijd onzichtbaar zijn voor anderen maar dat valt niet mee als je 1m93 bent. Hij wou niet opvallen maar altijd keken ze hem aan. Als hij op school was werd hij altijd gepest en getreiterd. Als hij weer naar huis mocht ging hij gelijk naar boven om zijn favoriete spelletje lethal assault te gaan spelen. Elke keer als hij iemand te pakken had dacht hij aan Bogeart en Desmet, 2 jongens van zijn school. Behalve het spelletje lethal assault te spelen zat hij ook vaak te chatten. Bij chatten wist je vaak niet wie wie was. En daar schaamde hij zich nooit. Ben kwam daar een meisje tegen genaamd: Barbie. Daar was hij helemaal gek van. Tegen haar kon hij alles vertellen.
Ben voelt zich niet helemaal lekker de laatste tijd en gaat met zijn moeder naar de dokter toe. Het blijkt dat hij autistisch is. Ben leeft in zijn eigen wereldje. Barbie en Ben hebben afgesproken op het station.

Op de dag voordat de 2 elkaar zouden ontmoeten kwam ben weer van school en wou naar huis toe, maar dan kwamen een paar jongens aan die hem eens even aan zouden pakken. Ben had net een nieuw mobieltje gekregen van zijn moeder, hij kon haar altijd bellen als er wat zou zijn. Maar die jongens die eraan kwamen lopen die pakten zijn mobiel af en gingen er mee bellen en alles bekijken wat erin stond. Ze zagen dat hij een afspraak had met barbie op het station. En gingen hem daarmee pesten. Toen werd hij gebeld door zijn moeder en de jongens zeiden ah is je moeder weer ongerust nu je 5min te laat thuis bent. We zullen je eens helpen. Wil je bij ons groepje horen probeer dit maar eens. En ze gaven Ben een pilletje. Drugs waren het. Ben nam het pilletje en voelde zich later in eens supergoed. Toen het uitgewerkt was had ben zijn hele kamer kapotgemaakt. De dag van Barbie. Een nieuwe dag was aangebroken en ben zat de hele dag aan barbie te denken en over vanmiddag, het afspraakje. Aangekomen op het station wil ben zelfmoord plegen.
Maar als hij voor de trein wilt springen krijgt hij tegelijkertijd een duw. En ben springt daardoor net te hard en springt niet voor de trein. Het was barbie die hen heeft gered. En ze zei, ik wist dat dit zou gebeuren ik kon het al merken op de chat dat je dit zou doen.
Zes dagen later deed hij het nog eens. En toen was het wel over met ben.

REACTIES

L.

L.

op het einde van het boek pleegde Ben geen zelfmoord, maar hij maakte een filmpje waarop hij deed alsof hij zelfmoord pleegde. iedereen dacht dat Ben zelfmoord had gepleegd, tot hij even later het tegendeel bewijst. de pesters waren diep ontroerd door het feit dat ze zo ver waren gegaan, Ben had een nieuw leven.

15 jaar geleden

V.

V.

op het einde pleegde hij geen zelfmoord maar hebben ben en zijn moeder een nep begravenis inelkaar gestoken. om te laten zien wat pesten met een persoon kan doen.

17 jaar geleden

M.

M.

het einde is niet goed zoals de persoon dit verteld. 6 dagen later is hij niet doodgegaan. integendeel: hij had besloten om een nepbegravenis te organiseren, zodat hij een niieuwe leven kan leiden

17 jaar geleden

S.

S.

Er staat 6 dagen erna pleegt Ben wel zelfmoord. Dit klopt niet. Hij doet een fake-begrafenis, waardoor hij al de mensen die hem hebben gepest eens goed kon trugpakken. Zijn normale leven gaat dan weer verder en hij kan nog steeds alleen maar met barbie praten. Zijn moeder hoort hem dan steeds fluisteren naar een lege plaats en hoort hem zeggen "Ik ben nog nooit gelukkig geweest, maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest"

Dus hij sterft helemaal niet.

Ik wou het maar even laten weten

Groetjes Sophie

17 jaar geleden

I.

I.

citeer laatste zin van boekverslag "Zes dagen later deed hij het nog eens. En toen was het wel over met ben." (zelfmoordpoging) als de persoon de 5 laatste bladzijde deftig had geleze had hij doorgehad dat ben wel nog leeft en de begrafenis opgezet spel is, hij met dolfijnentherapie vordering maakt met zijn autisme en het dus goed eindigt ( samen met zijn lief barbie)

17 jaar geleden

B.

B.

idd jullie hebben allemaal gelijk..
mooi boek he??
maar je hoefd het eind niet telkens te herhalen xd
mvg

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ben X door Nic Balthazar"