Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Goed fout!

Mirjam Mous

2001

128

7.5 / 10
  • plienie
  • Nederlands
  • 701 woorden
  • 3195 keer
    2 deze maand
  • 17 mei 2005
1.

Bibliografische gegevens:


Titel: goed fout!
Auteur: Mirjam Mous
Jaar ven eerste uitgave: 2001
Gelezen druk: 2e druk 2002
Aantal pagina’s: 128
Illustraties: (omslag) Roelof van der schans

2.

De inhoud:


Stine is een dertienjarig meisje met een klein zusje, emma, een vader die een baan zoekt en een moeder die zwanger is van een derde meisje. Stine heeft ook nog een beste vriendin, Frederiek. Stine heeft ook nog andere vrienden zoals Melissa, Connie, Annemarie, Jules en Kevin.

Na een dagje school ontmoeten Stine en Frederiek Luif. Luif is een kippenvanger samen met stines vader en nog andere mensen. Hij doet heel erg aardig en Stine komt na dat dagje steeds vaker langs. Stine en Luif kunnen echt overal over praten en Stine begint het steeds gezelliger te vinden en vindt Luif echt heel aardig. Zo ontmoet ze op een dag ook Dieter en ze is meteen helemaal verliefd. Na een weekje hebben ze verkering.

Op een dag moet Stine van Frederiek horen dat er een lijst bestaat van kinderlokkers en dat Luif daarop staat. Ze zegt ook dat de politie Luif is opgepakt omdat Connie een keer had gezegd dat Luif een keer aan Bibi, haar kleine zusje, had gezeten. Stine wil Connie wel vermoorden toen ze dat hoorde. Want ze was er van overtuigd dat Luif onschuldig was.

Op een dag ging Stine met Dieter fietsen en die had tegen haar gezegd dat Luif was vrijgesproken. Stine was zo verschrikkelijk blij, maar Dieter zei ook nog dat ze hem wel in het oogje houden.

Een weekje later wilde Emma graag gaan fietsen en dat deden ze ook. Stine dacht dat het leuk zou zijn als Emma Luif zou ontmoeten. Bij Luif aangekomen was er niks speciaals aan de hand. Stine keek de hele tijd of Luif iets opvallends deed met Emma, maar alles ging goed en Luif had zich heel normaal gedragen.

Een tijdje later was Stine is alleen thuis en ze vroeg zich af waar Emma was. Even later kwam Emma alleen zonder haar vader. Stine vroeg waar ze was geweeste en Emma zei dat ze weg was geweest maar ze mocht niet zeggen waar want dan kreeg ze haar computerspelletje niet. Ze schudde haar zusje door elkaar en die zei na een tijdje dat ze bij Luif was geweest. Stine was bang geworden en dacht toen in zichzelf is het dan toch waar wat al die verhalen vertellen en is het dan toch waar wat Connie zei over haar kleine zusje. En dat Luif toch een pedofiel is en dat hij toch een kinderlokker is.

Een paar dagen later wist al bijna het hele dorp er van, en gingen ze een protest actie houden tegen Luif. Stine deed ook mee, maar dat was alleen omdat iedereen het deed. Daar was ook de politie bijgekomen en had Luif meegenomen, Luif had toegegeven dat hij aan Emma en aan Bibi had gezeten en dat hij een pedofiel was.

De volgende dag ging Stine toch naar Luif toe om te vragen wat er nou precies aan de hand was. Hij zei dat hij Emma had gelokt met een grote teddybeer en dat hij een beetje aan haar had gezeten. Daarna zei hij tegen Emma dat ze een videospelletje zou krijgen als ze het niet door zou vertellen. Dus voor de rest had hij helemaal niks gedaan. De politie zei tegen hem dat hij weg moest gaan van het dorpje en gewoon een tijdje rust moest nemen en dat alles dan in orde zou komen!

554 woorden

3.
Mijn mening:


Ik vond het een heel leuk boek het was heel makkelijk uitgelegd en er waren kleine hoofdstukjes dus heel makkelijk om te lezen. Ik vond het een spannend boek vooral toen Emma thuis kwam en niet wou zeggen wat er aan de hand was. Ik vond Stine heel erg dapper en totaal niet verlegen dus daarom paste ze ook heel erg goed bij Dieter, want die was precies het zelfde. Ik vond het moeilijk om er een boekverslag van te maken want het is eigenlijk maar een heel kort verhaal toen kon ik niet zo goed beslissen wat ik er nou wel en wat ik er nou niet in moest zetten. Ik vond het wel een leuk verhaal maar het had voor mij anders mogen eindigen…

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1329

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

plienie 7.5
Rowan 2e klas vwo7.2
anoniem6.5
esther 3e klas vmbo6.0
anoniem2e klas vmbo5.7
Meer verslagen ›