Hebbes door Carry Slee

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Hebbes
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 627 woorden
  • 16 januari 2005
  • 89 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
89 keer beoordeeld

Boekcover Hebbes
Shadow
Hebbes door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Geef een korte inhoud over het boek Het boek Hebbes gaat over Twee zussen. Pieke en Poek Zandstra. Hun vader is erg teleurgesteld in ze, omdat ze (in tegenstelling tot hun broer) niet erg slim zijn. En alleen maar kattenkwaad uit halen. Daarom hebben Pieke en Poek een kast in een geheime kamer. Vol met bekers. Die ze aan hun vader willen laten zien als hij helemaal vol staat. Zodat hun vader eens trots op hun is. Elke keer als ze een beker hebben roepen ze Hebbes. Dan op een dag hebben ze nog één beker nodig voor in hun kast. Er wordt een verhalenwedstrijd gehouden. De winnaar krijgt een beker! Ze gaan ruiken (dat kunnen ze heel goed) naar degene die (volgens hen) het verhaal gaat winnen. Ze komen bij een klein jongetje die in groep drie zit. Ze stelen zijn verhaal en gaan op weg naar het stadhuis. Daar wordt de burgemeester helemaal verliefd op hen. En laat ze winnen. Maar Piek en Poek hebben geen tijd voor felicitaties. Ze rijden snel op hun brommer naar huis en zetten de beker in de kast. Na nog wat vervelende dingen die Poek en Piek hadden gedaan. Zijn ze naar Noordpool gegaan. Als er op een dag een uitzending op de televisie is over de Noordpool. Zien mensen zeehonden met wollen zwembroeken, ijsberen met mutsen en rendieren met gele wollen jassen. Niemand weet ooit hoe dat is gekomen. Behalve jij en ik… Beschrijf de karakters De hoofdrolspelers zijn de tweelingzussen Pieke en Poeke Zandstra. Pieke en Poek Zandstra = twee vervelende vrouwen met piekharen en zeer puntige neuzen. Ze houden ervan om iedereen te pesten. Al vanaf hun geboorte. Als Pieke en Poek in een fotoalbum kijken komen hun herinneringen naar boven: Hier heb je de buurvrouw. Dat was nog voordat het gebeurde. Een paar tellen maar want zodra ze voorover boog, greep ik haar bij haar haren. Ik trok zo hard als ik kon. Heerlijk! Ze dacht zeker dat we los zouden laten. Nou dan moet je niet bij ons zijn. Dan gaan we alleen maar harder trekken. Wilbert Zandstra = de broer van Poeke en Piek. Hij is een enorme stuud. Hij zit de hele tijd achter zijn bureau en kent zelfs al het woordenboek uit zijn hoofd. Hun vader is erg trots op Wilbert en wou dat ook zijn dochters zo waren. In hun dunne nek voelden ze de stevige greep van de hand van hun vader. Ze werden een kamer in geduwd waarvan alle muren bedekt waren met schoolborden, volgekrijt met stellingen en ingewikkelde formules. De twee lange neuzen wezen naar een bureau dat bedolven was onder een bouwwerk van boeken. In het midden van het bouwwerk zat op bureauhoogte een opening. Als je goed keek, kon je daardoorheen het hoofd van Wilbert.
Verklaar de titel Pieke en Poek willen heel veel bekers. Zodat hun vader trots op hun kan zijn. Elke keer als ze weer een beker te pakken hebben roepen ze HEBBES! Noteer in een zin de hoofdgedachte Pieke en Poek vallen een keer door hun domme gedrag door de mand Hoelang duurt het verhaal? Het verhaal duurt ongeveer een jaar. Maar in het verhaal kijken ze ook terug op die tijd. Wat vind ik van het verhaal Ik vind het een leuk verzonnen verhaal. Soms een beetje kinderachtig. Het is meer voor kinderen onder de 10 vind ik. Het is ook heel grappig hoe de personages worden neergezet. Waarom is het boek wel/niet geschikt om te verfilmen Het is wel leuk om het boek te verfilmen. Maar je moet wel rekening houden met dat de personages in het boek heel goed worden beschreven. Dus moet je mensen met hetzelfde uiterlijk kunnen vinden. Ik denk dat de film vooral jonger publiek zou trekken.

REACTIES

T.

T.

waarom is het meer voor jongere lezers?? want op de achterkant van het boek staat van 8 t/m 88 jaar.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hebbes door Carry Slee"