Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

100% Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 847 woorden
  • 13 januari 2005
  • 120 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
120 keer beoordeeld

Boekcover 100% Timboektoe
Shadow
100% Timboektoe door Carry Slee
Shadow
De Auteur: Carry slee is geboren op 1 juli 1949 in Amsterdam. Ze schrijft boeken die voor kinderen heel herkenbaar zijn. Ze spelen zich af op school of in het gezin. In haar boeken voor de allerjongsten spelen belangrijke gebeurtenissen in een gezin, dieren en de seizoenen een grote rol. Haar boeken voor oudere kinderen gaan vaak over een groepje vrienden op school die thuis en op school allemaal zo hun eigen problemen hebben. De boeken voor de oudste kinderen gaan over serieuze onderwerpen als pesten, zelfmoord, drugs, zinloos geweld en racisme. Haar boeken lezen makkelijk: ze zijn niet dik en de verhalen zijn spannend en grappig tegelijk. Onder de naam Sofie Mileau schreef ze drie boekjes die wat minder makkelijk zijn, waar meer wordt ingegaan op het innerlijk van de hoofdpersonen. Waarom heb je voor dit boek gekozen? Dit is het laatste nieuwe boek van Carry Slee, deze boeken spreken mij erg aan.
Wat vind je van het boek? Ik vind het een erg spannend en werkelijk boek, het boek zou waar gebeurd kunnen zijn en deze boeken spreken mij dan ook erg aan. Waar gaat het boek in het kort over? Over jongere op een camping in Zuid-Frankrijk. Spreekt het onderwerp je aan? Ja, het onderwerp spreekt me erg aan dit komt denk ik ook omdat het verhaal voor mijn leeftijd is geschreven. Je kunt je ook een goed beeld bij het boek voorstellen en het is een realistisch verhaal. Welke kanten van het onderwerp hebben volgens jou te veel of te weinig aandacht gekregen? Het drank probleem van Jules vader. Jules vader is alcoholist en hier word volgens mijn mening te weinig aandacht aan besteed. Bevat het verhaal voldoende gebeurtenissen op te blijven boeien? Ik denk van wel, want ik vond het boek van het begin tot het einde spannend. Ik had niet het gevoel van nu stop ik met lezen want het boeit me niet meer. Is de hoofdpersoon een held(in) en op wie zou je willen lijken? Er is niet een specifieke hoofdpersoon in dit verhaal maar ik vind Jules wel een held, want hij probeert het op te nemen voor zijn vader en het is natuurlijk niet makkelijk als je moeder is overleden en je vader alcohollist is. Ik denk dat ik niet op iemand zou willen lijken maar het verhaal gaat over een groep jongere van mijn leeftijd, dus ik denk wel dat er personen zijn in het boek waar je mij mee kunt vergelijken.
Is het verhaal spannend? Ja, want er wordt in het verhaal geld gestolen en de vraag is dan ook in het boek wie het geld heeft gestolen. Dit vind ik dan ook het spannendst eraan. Wat vind je van het eind, blijft er te veel onduidelijk? Ik vind het wel een mooi einde, want Jules heeft zijn vader zo vergekregen dat hij naar een afkik kliniek voor alcoholverslaafde gaat. Maar hoe het nu afloopt met de vader van Jules word niet beschreven in dit boek misschien wel in het volgende deel van dit boek. Ik zou dan ook graag willen weten wat er met de vader van Jules gebeurt in de afkik kliniek. Vind je het verhaal lastig om te lezen? Nee, het verhaal leest zich vlot en niet te moeilijk. Toen ik eenmaal aan het lezen was wilde ik het dan ook zo snel mogelijk uitlezen. Samenvatting Na de disco op de camping komt Kars erachter dat er geld is gestolen. Omdat er niet is ingebroken, moet het wel iemand van hun zijn. Eerst verdenkt hij zijn vriend Romeo, omdat hij opeens met een gloednieuwe videocamera aan komt zetten. Er ontstaat een grote ruzie tussen de twee.Maar Jules weet dat Romeo het niet heeft gedaan. Zijn vader heeft, met zijn dronken kop, het geld gestolen. Sinds Jules moeder is overleden is zijn vader gaan drinken. Maar daar is wel geld voor nodig. Jules zit er erg mee omdat Romeo de schuld krijgt. Hij pakt het geld en brengt het terug zonder te laten zien dat hij het terug heeft gelegd. Dus zo lijkt het allemaal opgelost. Totdat Ad de vader van Kars en Isa zegt dat hij moet weten wie het geld heeft gestolen en dat hij anders de politie in gaat schakelen. Dat wil Jules natuurlijk helemaal niet omdat de politie er dan vast wel achter komt dat Jules’ vader het heeft gestolen. Jules heeft tegen Ad gezegd dat hij het heeft gestolen. Iedereen is teleurgesteld in hem en de meeste willen niks meer met hem te maken hebben. Maar de oma van Kars en Isa komt erachter dat zijn vader het heeft gestolen. Ze gaat samen met Jules proberen te zorgen, dat zijn vader naar een kliniek gaat. Eerst wil zijn vader niet, maar uiteindelijk besluit hij toch maar te gaan. Ondertussen is Isa’s vakantie verpest. Haar vriendje Justin heeft met een andere meid gezoend. Ze voelt zich erg eenzaam, omdat haar vriendin Annabel haar heeft laten vallen omdat ze alleen maar aan Kars dacht waar ze al 3 jaar verliefd op was. Kars bleek nu ook verliefd op haar te zijn.

REACTIES

E.

E.

Hier staat dat de vader het geld gestolen heeft maar dat klopt niet, de mensen die het geld gestolen heeft zyn de kinderen van een andere luxe camping.

15 jaar geleden

R.

R.

@Ebru dat is niet waar de vader van Jules heeft het geld wel gestolen!

12 jaar geleden

I.

I.

hele late reactie

12 jaar geleden

N.

N.

okeee
dit boek heet 100% timboektoe en dan heeft de vader van Jules het geld gestolen en hallo je krijgt toch niks voor niks een 7.4 en ik kan het weten ik doe namelijk ook havo en daar zijn ze erg critisch

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "100% Timboektoe door Carry Slee"