Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bully door Yvonne Coppard

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Bully
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1178 woorden
  • 13 december 2004
  • 186 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
186 keer beoordeeld

Boekcover Bully
Shadow
Bully door Yvonne Coppard
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Bully Schrijver: Yvonne Coppard Uitgever: Wolters-Noordhoff, Groningen 2004 Pagina’s: 112 paginas Genre: Realistisch Perspectief: Het verhaal wordt door een verteller verteld. Titelverklaring: De titel van het boek is Bully. Bully betekent in het nederlands pestkop en daar gaat het hele verhaal ook over. De tijd waarin het verhaal zich afspeelt: Het verhaal speelt in deze tijd af. Plaats waarin het verhaal zich afspeelt: Het verhaal speelt zich volgens mij af in het zuiden van Groot-Brittannië omdat Billy Taggart vanuit schotland is verhuist naar het zuiden.
Taalgebruik: Het taal gebruik in het verhaal is normaal. Tijdsstructuur: De tijdsstructuur van het verhaal speelt zich f op chronologische volgorde Personages: Kerry Hollis: Kerry is een meisje met donker haar, ze loopt mank omdat ze een auto ongeluk heeft gehad. Ze is soms verlegen maar ze zet zich bijna altijd voor 100% in. Maar dat is nu minder omdat ze in een hele nieuwe omgeving woont. Billy Taggart: Hij is een jongen di alleen met zijn moeder woont sinds zijn broer in het leger zit. Ze hebben niet veel geld en zijn vader zit in de gevangenis. Met zijn vrienden heeft hij een grote mond maar als hij in de minder heid is is ie heel verlegen. Moeder van Kerry: Zij is de moeder van Kerry sinds het ongeluk heeft ze der baan opgezegd en zich helemaal ingesteld om voor Kerry te zorgen ze voelt zich weleens schuldig voor het ongeluk dat Kerry heeft meegemaakt.Ze kan heel goed cake maken. Vader van kerry: Hij is een aardige man die goed met kinderen kan omgaan als hij iets koopt kijkt hij alleen of het mooi is en niet naar de prijs. Wayne: Wayne is de handlanger van Billy als hij door krijgt dat Kerry hem beheerst gaat hij Kerrry het leven zuur maken hij heeft haar zelfs geslagen. Hij heeft veel broers en zussen maar hij doet net alsof hij ze niet kent. June: Zij is een van de eerste goeie vriendinnen die Kerry heeft June is ook de enige die van het geheim afweet naast Kerry en Billy ze is een aardig meisje en heeft een klein zusje’’Rosie’’ ze komt vaak bij Kerry op bezoek. Samenvatting: Kerry Hollis is een meisje van ongeveer 15 of 16 jaar oud. Haar been is verbrijzeld door een auto ongeluk en ze loopt daarom mank. Kerry was een turnster die goed genoeg was om naar de spelen te kunnen maar door het ongeluk is dat niet meer mogelijk. Kerry is verhuisd naar een nieuwe buurt. Omdat haar ouders vinden dat ze opnieuw moeten beginnen en zit daar ook vlak bij op school. Op school heeft ze nog geen vrienden en wordt ze zelfs gepest door drie jongens: Billy, Wayne en Fats. Kerry is heel ongelukkig op school. Haar moeder is een bezorgd en onzeker type die denkt dat het haar schuld is dat Kerry zich zo ongelukkig voelt omdat zij de auto bestuurd heeft. De leraren merken dat er iets is met Kerry en een van de leraren besluit om met Kerry te gaan praten. Ze kan er niet tegen als leraren enken dat ze iets extras moet krjgen. Kerry ontkent dat er iets met haar is maar als ze naar huis gaat dan wordt ze opgewacht door Billy, Wayne en Fats. De jongens pakken de tas van Kerry af en beginnen daar mee over te gooien. Als ze een tijdje bezig zijn laat Fats de tas van Kerry vallen en de tas valt in de honden poep. De poep zit helemaal tussen de naad van de tas en is niet meer schoon te krijgen. Haar vader besluit een nieuwe tas te kopen
Op school ontmoet ze June, en zij worden vrienden. De leraren vinden dat ze toch maar eens een club binnen school moet volgen zoals een gymclub of iets dergelijks maar dat wil en durft Kerry niet. Als ze die middag thuis komt besluit ze eens te kijken in een doos met oude krantenartikelen en medailles van de tijd dat ze nog kon gymmen. In die doos vindt ze een krant met een artikel over ene Taggart die in de gevangenis zit. Maar dan weet ze weer hoe Billy heet van zijn achternaam namelijk TAGGART!!. Dat artikel gebruikt ze om er voor te zorgen dat zij niet meer door Billy en zijn vrienden gepest wordt.Dus ze gaat naar billy toe en zegt dat ze hem moet beschermen tegen pesters en anders zal het bkrantenartikel de hele school rond gaan. Na een paar dagen merkt june dat Billy en Kerry een rare relatie hebben june wil weten wat er aan de hand is daarom gaat June Bij Kerry langs en Kerry vertelt haar alles. June raad haar aan om het aan haar ouders of aan een leraar te vertellen maar dat durft Kerry niet. June is het daar niet mee eens en wordt kwaad ze gaat naar huis en smijt de deur achter zich dicht. Na een paar dagen chanteren is Billy niet meer op school maar Wayne wel en dat zal ze weten ook. Als ze besluit om weer eens te proberen te gymmen gaat ze alleen naar de zaal. Na een tijdje geoefend te hebben komt Wayne haar op zoeken terwijl kerry op degrond licht duwt wayne haar tegen d’r borst nadat ze een beretje gepraat hebben slaat Wayne haar keihard op d’r gezicht ze voelt het bloed meteen uit d’r neus komen. Dan komt er een leraar binnen en worden ze er samen uit gegooid.Wayne doet net alsof ze de beste vrienden zijn en zegt dat Kerry gevallen was en hij was toevallig daar om D’r te helpen maar de leraar weet dat er iets aan de hand is. De leraar vraagt aan Kerry of ze gepest werd door Wayne maar ze ontkent. Dan gaat ze naar de kleedkamers en kijkt in de spiegel. Ze walgt zo van zichzelf. Ze neemt zich alweer voor om zich de volgende keer te verzetten. Nadat Kerry is weggevlucht besluit ze om naar Billy te gaan en hem alles te vertellen, ze ontdekt meteen waarom Billy niet meer op school is. Zijn moeder heeft namelijk kanker. Billy raadt Kerry aan om gewoon eens terug te vechten. Als Kerry terug is in het parkje voor haar huis komt ze June tegenmoet Ze vertelt haar alles. Die avond zit ze in haar kamer als ze Wayne ziet lopen in het parkje. Ze neemt een besluit en gaat naar buiten om Wayne terug te pakken voor alles wat hij gedaan heeft. Kerry gaat in de bosjes zitten en wacht tot Wayne langs komt. Op het moment dat Wayne langs komt grijpt ze hem bij het haar en slaat hem een paar keer tegen de stenen tot ze wordt tegen gehouden door Haar vader. De vader van Kerry brengt Wayne naar het ziekenhuis en zegt tegen Kerry dat ze hier problemen mee kan krijgen maar dat kan Kerry niet schelen omdat niemand haar ooit nog zal pesten.
Eigen mening: Ik vond het verhaal wel leuk verzonnen. maar er zat voor mij niet genoeg spanning in.

REACTIES

R.

R.

Bedankt voor het uitreksel an bully ik heb het goed kunnen gebruiken eerst kreeg ik altijd een onvoldoende voor een boek verslagmaar nu heb ik volgens mij wel een voldoende.groetjes ramona

19 jaar geleden

M.

M.

best wel grappig! aardig voor het insturen dankje
als je nog ooit iets maakt zou je het dan naar mijn email willen sturen?

19 jaar geleden

T.

T.

er wordt niks vertelt dat kerry naar de moeder van billy gaat en billy zelf
voor de rest is het goed

13 jaar geleden

B.

B.

wat een goede samenvatting

























dus niet

11 jaar geleden

T.

T.

het was prima

6 jaar geleden

A.

A.

leer Nederlands.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bully door Yvonne Coppard"