Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bully door Yvonne Coppard

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Bully
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1028 woorden
  • 23 november 2004
  • 583 keer beoordeeld
Cijfer 7
583 keer beoordeeld

Boekcover Bully
Shadow
Bully door Yvonne Coppard
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Personages
Een paar van de belangrijkste personages zijn:
Kerry, Kerry is een meisje dat op haar nieuwe school gepest wordt omdat ze een mank been heeft. Ze is een meisje dat normaal gesproken op haar oude school niet makkelijk klein te krijgen was maar dat nu wel is omdat ze zich zo onzeker voelt.
Billy, Billy is een van de jongens die Kerry zo pest. Het pesten van Billy wordt pas minder als Kerry iets ontdekt over Billy wat Billy niet graag bekend ziet worden.
Wayne, Wayne is ook een van de jongens die Kerry pest. Wayne begint pas met het “erge” pesten als Kerry iets over Billy heeft ontdekt zodat Billy niet meer pest

June, June is de beste en enige vriendin van Kerry op school. Kerry vertelt June als enige over het pesten en dat ze wat heeft ontdekt over Billy

Tijd

De tijd waarin het verhaal speelt is in onze tijd. Er zijn niet echt voorbeelden waar dat uit blijkt maar er zijn ook geen voorbeelden waaruit blijkt dat het een paar eeuwen geleden is gebeurd.

Plaats

Het verhaal speelt zich af in een klein plaatsje in Engeland. Dit is echter niet belangrijk om te weten omdat het verhaal ook bijvoorbeeld in Nederland had kunnen plaatsvinden. Hetzelfde soort verhaal heeft zich ook in Nederland afgespeeld in het boek van Carry Slee. Dat boek heet: ‘Spijt’ alleen liep het met die hoofdpersoon een beetje slechter af; die pleegde namelijk zelfmoord.

Door wie wordt het verhaal verteld?

Het hele verhaal wordt verteld door een verteller

Titelverklaring

Ik vind de titel heel goed bij het boek passen omdat het boek Bully heet. Dat betekent pesten. Kerry de hoofdpersoon van het boek wordt gepest en zo past de titel heel goed bij het boek.

Eigen mening

Ik vond dit boek een leuk boek om te lezen omdat het onderwerp mij redelijk aanspreekt. Ik vond het zeker leuk dat Kerry Billy in haar macht krijgt omdat ze bij toeval iets over hem ontdekt. Ook zitten er minder leuke kanten aan het boek. Zo zitten er dus een hoop stukjes in waar een paar bladzijde lang verteld wordt over 1 onderwerp. Ik kan dit boek wel en niet aanraden. Wel omdat het een leuk niet te moeilijk boek is maar niet omdat het boek een onderwerp heeft dat veel boeken hebben (ook Nederlandse boeken.)

Samenvatting van het boek

Kerry Hollis is een meisje van ongeveer 15 of 16 jaar oud. Haar been is verbrijzeld door een auto-ongeluk en ze loopt daarom mank. Kerry was een turnster die goed genoeg was om naar de spelen te kunnen maar door het ongeluk is dat niet meer mogelijk. Kerry is verhuisd naar een nieuwe buurt en zit daar ook vlak bij op school. Op school heeft ze nog geen vrienden en wordt ze zelfs gepest door drie jongens: Billy, Wayne en Fats. Kerry is heel ongelukkig op school. Haar moeder is een bezorgd en onzeker type die denkt dat het haar schuld is dat Kerry zich zo ongelukkig voelt omdat zij de auto bestuurd heeft.


De leraren merken dat er iets is met Kerry en een van de leraren besluit om met Kerry te gaan praten. Kerry ontkent dat er iets met haar is maar als ze naar huis gaat dan wordt ze opgewacht door Billy, Wayne en Fats. De jongens pakken de tas van Kerry af en beginnen daar mee over te gooien. Als ze een tijdje bezig zijn laat Fats de tas van Kerry vallen en de tas valt in de hondenpoep. De poep zit helemaal tussen de naad van de tas en is niet meer schoon te krijgen. Haar vader besluit een nieuwe tas te kopen

Op school ontmoet ze June, en zij worden vrienden. De leraren vinden dat ze toch maar eens een club binnen school moet volgen zoals een gymclub of iets dergelijks maar dat wil en durft Kerry niet. Als ze die middag thuis komt besluit ze eens te kijken in een doos met oude krantenartikelen en medailles van de tijd dat ze nog kon gymmen. In die doos vindt ze een krant met een artikel over ene Taggart die in de gevangenis zit. Maar dan weet ze weer hoe Billy heet van zijn achternaam namelijk TAGGART!!. Dat artikel gebruikt ze om er voor te zorgen dat zij niet meer door Billy en zijn bende gepest wordt. June komt langs en Kerry vertelt haar alles. June raadt haar aan om het aan haar ouders of aan een leraar te vertellen maar dat durft Kerry niet.

Na een paar dagen chanteren is Billy niet meer op school maar Wayne wel en dat zal ze weten ook. Als ze besluit om weer eens te proberen te gymmen gaat ze alleen naar de zaal. Na een tijdje geoefend te hebben komt Wayne haar op zoeken en slaat haar in elkaar. Dan komt er een leraar binnen en worden ze er samen uit gegooid. De leraar vraagt aan Kerry of ze gepest werd door Wayne maar ze ontkent. Dan gaat ze naar de kleedkamers en kijkt in de spiegel. Ze walgt zo van zichzelf dat ze haar spiegelbeeld stuk slaat en dan vlucht ze de school uit.

Nadat Kerry is weggevlucht besluit ze om naar Billy te gaan en hem alles te vertellen, ze ontdekt meteen waarom Billy niet meer op school is. Zijn moeder heeft namelijk kanker. Billy raadt Kerry aan om gewoon eens terug te vechten. Als Kerry terug is in het parkje voor haar huis komt ze June tegen. Ze vertelt haar alles. Die avond zit ze in haar kamer als ze Wayne ziet lopen in het parkje. Ze neemt een besluit en gaat naar buiten om Wayne terug te pakken voor alles wat hij gedaan heeft. Kerry gaat in de bosjes zitten en wacht tot Wayne langs komt. Op het moment dat Wayne langs komt grijpt ze hem bij het haar en slaat hem een paar keer tegen de stenen tot ze wordt tegen gehouden door een man…. Haar vader.

De vader van Kerry brengt Wayne naar het ziekenhuis en zegt tegen Kerry dat ze hier problemen mee kan krijgen maar dat kan Kerry niet schelen omdat niemand haar ooit nog zal pesten want Kerry Hollis is back!

REACTIES

H.

H.

Goede samenvatting

11 jaar geleden

K.

K.

je hebt de namen soms door elkaar gehaalt

11 jaar geleden

E.

E.

je hebt wel heel erg weinig vertelt over toen kerry billy chanteerde..

11 jaar geleden

M.

M.

goed uitgelegd de samenvatting kon over sommige dingen iet langer

11 jaar geleden

R.

R.

TOP

11 jaar geleden

K.

K.

wat een goede samenvatting wel jammer dat je met kanker scheld in de samenvatting.

10 jaar geleden

T.

T.

Handig!, ik kreeg pas te horen dat ik vrijdag een SO heb en was nog niet veel opgeschoten!

10 jaar geleden

L.

L.

Thanks! Ik heb morgen een so en ik moest het nu nog helemaal gaan lezen!

10 jaar geleden

P.

P.

dit is kaolo slecht hoe leef jij nog

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bully door Yvonne Coppard"