Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een vlieg op de muur door Dirk Bracke

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Een vlieg op de muur
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 302 woorden
  • 17 augustus 2004
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
30 keer beoordeeld

Boekcover Een vlieg op de muur
Shadow
Een vlieg op de muur door Dirk Bracke
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Verslag: Het boek: 'Een vlieg op de muur' van Dirk Bracke is een oorspronkelijk Nederlands geschreven boek. Ik vind de cover aantrekkelijk en erg origineel. Het verhaal speelt zich af in de Braziliaanse stad Salvador da Bahia tussen begin 1993 en eind 1994. De hoofdpersonages zijn twee zwarte straatkinderen. Washington(10) en zijn zwakkere broer Mico(7) proberen wat geld te verdienen door te bedelen of door klusjes op te knappen. Belangrijke nevenfiguren zijn Marcos, een zestienjarige knappe, stevig gespierde jongeman en leider van de bende. Samen met zijn blank liefje, de bloedmooie Sandra(13), Washington, Bol( de hond van Washington) en Mico leeft hij rond de Pelourinho. Wanneer Marcos door de drugsdealer Ernesto Vargas, alias Snorretje, in dienst genomen wordt om drugs te leveren beginnen de problemen. Na verloop van tijd worden ze door de politie in de gaten gehouden. Ze worden zelfs eens opgepakt. Nadat Marcos een waardevol pakje heroïne verliest wil Snorretje hem dood. Daarbij komt nog dat de eigenaar van een hotel op de Pelourinho een prijs op het hoofd van Marcos zet. Marcos heeft geen andere keuze dan te vluchten. Later wordt hij vermoord teruggevonden. En doordat Washington te veel te weten komt wordt ook hij door de politie vermoord. Het verhaal loopt af met een open einde. Ik vind dit een goede keuze want zo kan je zelf fantaseren hoe het verhaal verderloopt. De passage die mij het meeste aansprak was die waarin Washington sterft. Doordat Washington vermoord wordt door de enige agent die hij vertrouwde en op dezelfde plaats als één van zijn verre voorouders krijgt die passage een extra dimensie. Het thema van het verhaal is het leven van Braziliaanse straatkinderen. De auteur onthult de problemen en emoties van die kinderen en hoe ze er mee omgaan. En ook hun onderlinge liefde voor elkaar die hun steun geeft.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een vlieg op de muur door Dirk Bracke"