Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Blauwe snoepjes door Marc De Bel

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Blauwe snoepjes
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas aso | 523 woorden
  • 19 juni 2004
  • 176 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
176 keer beoordeeld

Boekcover Blauwe snoepjes
Shadow
Blauwe snoepjes door Marc De Bel
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Blauwe snoepjes
De schrijver: Marc de bel
Geboorte datum: 7 mei 1954
Geboorteplaats: Kruishoutem
Getrouwd met: Mie buur
Omdat Marc de Bel aan het school goede herinneringen had, had hij besloten om voor leraar te studeren. Na zijn opleiding gaf hij 20 jaar les aan de vierde klas. Buiten de school was hij ook cartoonist, dichter, toneelschrijver en uitgever. Hij schreef dichtenbundels voor volwassen en gaf die zelf uit, ook zijn eerste kinderboek gaf hij zelf uit. Doordat zijn boeken zo goed verkochten, kon hij fulltime gaan schrijven Samenvatting boek Nick en Lien moeten een paar dagen bij hun oom Alex (een schilder) logeren omdat hun moeder een zwangerschapstest laat uitvoeren in Duitsland. Zoals elke avond gaat Jimmy naar de academie, Nick mag eens mee. Maar in de plaats van naar de academie te gaan, gaan ze naar de supermarkt zijn vriend Simon helpen om een zakcentje bij te verdienen. Ze gaan naar de supermarkt en zetten daar dozen kerstballen weg. Maar als Simon met zijn liefje weg is gaan ze fietsen met de bakfiets genaamd: “zombie” ze doen wild en als ze willen remmen vliegt Nick eruit tegen de matrassen. Kort daarna horen ze een harde bonk tegen de deur. Ze gaan kijken en zien achter de dozen een meisje genaamd Chrissie. Ze vraagt of ze mee naar hun huis mag en het mag. Nick en Jimmy gaan met Chrissie naar huis en vertellen Lien wat er gebeurd is. Chrissie verteld haar verhaal: het was een gruwelijk verhaal het eindigde bij een zekere Fritsie die zij dat ze van haar een fotomodel wou maken. De eerste dag was fantastich maar de tweede dag vroeg hij haar naakt te poseren dat wou ze niet. Ze wou ontsnappen maar ze kon het niet, daarna werd ze in een kelder geworpen daar zat nog een meisje Tai. Eergisteren was ze ontsnapt terwijl Fritsie opnames aan het maken waren Tai wierp de videocamera tegen Fritsie, toen gingen ze naar het toilet om aan Fritsie te ontsnappen daar was een klein raampje Chrissie kon ontsnappen maar Tai niet. De volgende dag gingen ze Chrissie helpen om Tai ook te bevrijden, maar Chrissie wist niet waar het huis was van Fritsie maar ze herinnerde dat er aan de overkant een bioscoop was waar ze de film blauwe snoepjes draaiden. Ze gingen op zoek na een tijdje kwamen ze Fritsie tegen en ze volgden hem tot aan zijn huis. Toen hij weer uit zijn huis kwam overmeesterde de vier hem. Terwijl Jimmy en Nick hem in bedwang hielden gingen Lien en Chrissie kijken ze vonden Tai nergens en Fritsie wou zelf ook niets lossen. Toen Jimmy even zijn aandacht verloor kwam Fritsie terug recht het draaide uit tot een gevecht. Jimmy kwam in een benarden positie toen plots Nick met zijn honkbalknuppel Fritsie op zijn kop sloeg. Ze vervoerde Fritsie naar de supermarkt en lieten hem daar achter. Toen ze thuis waren vertelde ze hun verhaal aan hun ouders. De politie vond enkele dagen later Tai dood.
Eigen beoordeling Ik vond het een spannend en interessant boek Zo zie je ook dat sommige kinderen het minder goed hebben en zelfs worden mishandeld.

REACTIES

H.

H.

ik hebeeen vraag warom noemt het boek de blauwe snoepjes??

13 jaar geleden

L.

L.

ik vind het geen leuk eind

12 jaar geleden

A.

A.

het is goed geschreven maar er ontbreeken er stukken bv waar speelt het af en wie is de uitgeverij en zo voort het is niets slechts bedoelt ik zou het niet beeter hebben schrijven

12 jaar geleden

E.

E.

het boek heet blauwe snoepjes omdat tegenover het huis waar Chrissie en tai vastzaten een bioscoop was waar een film draaide genaamd bleu sweeties

blauwe snoepjes is in het engels vertaald bleu sweeties


( als je dit boek las zou je dit moeten weten )

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Blauwe snoepjes door Marc De Bel"