Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Pelican brief door John Grisham

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
Boekcover The Pelican brief
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 289 woorden
  • 5 januari 2004
  • 60 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
60 keer beoordeeld

Boekcover The Pelican brief
Shadow
The Pelican brief door John Grisham
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kleine Samenvatting 2 rechters genaamd Abraham Rosenberg en Glenn Jensen, zijn op een avond vermoord in Washington. Ze hadden allebei 3 kogels in hun hoofd. Darby Shawt bestudeerd rechten in Tulane en heeft besloten om te achterhalen wie de dader of daders. Ze stelt een brief samen wat later bekend werd als “the Pelican brief. Na 4 dagen “research” (onderzoek) wist ze de achtergronden en alle andere dingen van de vermoorde rechters dat kon leiden naar de moordenaar(s). Darby had al een verdachte maar ze wist het natuurlijk nog niet zeker.Eindelijk kwam de brief bij de President aan. De verdachte bij hun, was dezelfde dan waar Darby aan dacht. Er werd een opsporingsbevel gegeven om de dader op te sporen. Het bevel was om hem te doden. Zij was getuige op de overhoring van de moord. Maar ondertussen was de auto van Thomas Callahan ontploft waar zij eigenlijk in behoorde te zitten toen hij New Orleans uitreed. Dat was Darby’s vriend. Toen ze dat hoorde vluchtte ze het land uit. Ze ging richting New York via O’Hare Airport in Chicago. Vervolgens kwam ze in aanraking met een reporter voor The Washington Post onder de naam Gray Grantham. Maar ze moest eerst meer onderzoek doen voordat ze aan haar verhaal kon beginnen. Later kreeg ze een sleutel voor een soort kluis waarin van alles inzat waarmee ze de moord kon ontmaskeren. Ook zat er een video in met dingen over hoe ze de rechters konden vermoorden. Dat kwam heel goed van pas. De man die de moorden had gepland heet Victor Mattiece. Hij was een hele goede klant voor de firma. Darby werd verliefd op Gray en ze hebben de zaak uiteindelijk hebben ze de zaak toch nog gewonnen.

REACTIES

B.

B.

ik had een vraag misschien een rare vraag maar kan je in 1 zin zegge waar het boek over gaat? alvast bedankt

20 jaar geleden

O.

O.

Een jonge studente, genaamd Darby Shaw wil uitzoeken hoe en waarom de moorden gepleegd zijn op de twee democratische rechters van de Supreme Court.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Pelican brief door John Grisham"