10.000 zoenen door Nel Kleverlaan

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover 10.000 zoenen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 548 woorden
  • 4 januari 2004
  • 119 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
119 keer beoordeeld

Boekcover 10.000 zoenen
Shadow
10.000 zoenen door Nel Kleverlaan
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens van het boek: Titel:10.000 zoenen
Schrijfster: Nel Kleverlaan
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Plaats uitgeverij: Houten
Jaartal: 2002
Druk: 1e druk
Pagina’s: 96 pagina’s Hoofdpersonen: Julia: Ze zit in 2c Haar moeder is aan kanker overleden. Ze komt in de pubertijd en dat is niet altijd even makkelijk vind zezelf. Anoek en Tessa: Zij zijn Julia’s vriendinnen, zij zitten ook in 2c. Anoeks moeder drinkt te veel en haar vader is van haar gescheiden. Joost: Hij is een klasgenootje van Julia, Anoek en Tessa. Zijn vader is, net als de moeder van Julia, overleden aan kanker. Max: Hij is het broertje van Julia. Hij heeft het er, net als Julia, ook erg moeilijk mee dat zijn moeder zo vroeg is overleden. Hij doet altijd net of hij je niet hoort als je het over zijn moeder hebt. Julia’s vader: Hij lijkt niet meer zo’n moeite te hebben met het overlijden van zijn vrouw. Lieke: De ‘gewone’ vriendin van Julia’s vader voor de gezelligheid, maar later in het verhaal blijkt dat ze niet alleen voor de gezelligheid is… Samenvatting van het boek: Julia is thuis met zijn 3en: haar vader, haar broertje Max van 7 en zijzelf. Haar moeder is 2 jaar geleden overleden aan kanker. Julia heeft het hier erg moeilijk mee, daarom schrijft ze in haar dagboek berichtjes aan haar moeder. Op een dag komt er een vrouw aan de deur en blijkt een collega van haar vader te zijn. Hij zegt dat zij alleen maar een ‘gewone’ vriendin is, maar als Julia op een ochtend vroeg opstaat om haar krantenwijk te doen en ze even op haar vaders kamer gaat kijken, omdat hij de vorige avond laat nog niet thuis was, ziet ze dat de grond bezaaid is met kleding stukken en in bed liggen haar vader en Lieke, de zogenaamde ‘gewone’ vriendin, in elkaars armen te slapen. Julia is zo boos dat ze de deur achter zich dichtsmijt en snel gaat ze naar het kerkhof. Ze gaat naar haar moeder en vertelt haar alles. Het wordt steeds kouder buiten, maar ze gaat niet naar huis. Als ze op een gegeven moment wordt aangetikt blijkt het Joost te zijn, een klasgenootje waar ze erg goed mee kan opschieten. Ze vertelt haar hele verhaal en als ze klaar is gaan ze naar Joost’s huis. Ze mag er blijven eten en slapen. De moeder van Joost is Julia’s handenarbeidlerares, en ze hebben het samen nog eens over de schuttingen voor de musical. Een paar dagen later is het zover, de musical wordt opgevoerd. Als de musical afgelopen is krijgen ze een staande ovatie. Julia staat naast Joost en ze houden alkaars handen stevig vast. 2 dagen geleden hebben ze verkering gekregen en heeft Joost haar een vluchtige zoen gegeven, en vandaag hebben ze weer afgesproken. En in een berichtje aan haar moeder zegt ze dat ze nu niet zoveel tijd meer heeft om haar van alles te vertellen, omdat ze nu verkering heeft waar ze heel gelukkig mee is; Lieve Mam, Ik ben VERLIEFD! Ik hou je wel op de hoogte, maar misschien niet meer elke dag. Ik moet mijn tijd nu verdelen. Zaterdag ga ik met Joost naar de film, maar de volgende week komen we weer bij je langs. Tot dan! 10.000 zoenen, Julia

REACTIES

M.

M.

heejj Felies!

Je bent m'n reddende engel in nood!
Ik heb veel aan dit verslag gehad!
ik heb er een 8.9 voor gekregen! ThnX..
Je bent een schat

20 jaar geleden

A.

A.

haay! ik heb deze samevatting van internet afgehaald en ik heb er niks aan veranderd en tog heb ik een 8! :D:D:D:D:D:D:D:D! dankjewel dat je 'm hier op dese site hebt gezet dus!!! groetjes Arieskuh!!!

19 jaar geleden

A.

A.

heej felies...
ik moet een boekverslag doen en ik heb 10.000 zoenen gekozen!! Ik vind dat je een hele goeie samenvatting ervan hebt gemaakt en ik zal er veel aan hebben! Heel erg bedankt!

-xxx-jes mij

19 jaar geleden

L.

L.

hoi hoi
heel erg bedankt voor je samenvatting ik heb er zeker wat aan doei doei

19 jaar geleden

L.

L.

hoi felies

ik heb best wat aan je info over het boek dank je.

lientjûh

18 jaar geleden

M.

M.

Heey Felies,
echt super erg bedankt ;)
ik moet het verslag morgen inleveren en loop tijdsnood tegemoet maar gelukkig hebben we jou ;)
xx

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "10.000 zoenen door Nel Kleverlaan"