Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Hit and run

R.L. Stine

1992

176

6.1 / 10
4e klas vmbo
  • anoniem
  • Nederlands
  • 722 woorden
  • 7605 keer
    10 deze maand
  • 19 oktober 2003
Samenvatting Hit and Run van RL Stine:
Cassie gaat met drie jongens om van haar leeftijd, Eddie, Winks en Scott op wie ze verliefd is en als Cassie een keertje bij Scott is samen met Winks om te studeren laat Winks hun schrikken met het oog van een dode die hij van Eddie’s neef had gekregen.
Later komt ook Eddie die altijd door iedereen gepest en uitgelachen wordt, vooral door Winks die hem nu ook met het oog laat schrikken en Eddie flauwvalt.
Later op de avond beginnen ze erover om een stukje te gaan rijden om te oefenen voor hun rijbewijs dat ze nog niet hebben, dus ze gaan een stukje rijden met de auto waarbij Winks Eddie laat schrikken door net te doen alsof hij in paniek raakt waarbij Eddie remt en in een slip raakt.
De avond daarop gaan ze weer een stukje rijden en hebben ze nog steeds geen rijbewijs.
Maar nu gaat niet alles goed en Eddie rijdt een man aan, ze stappen uit de auto en realiseren zich dat ze een probleem hebben want geen van allen heeft een rijbewijs.
Ze raken in paniek en besluiten hem aan de kant van de weg te leggen en door te rijden.
De volgende paar dagen zijn ze alle vier erg in de war van het ongeluk en Cassie vindt het raar dat het lijk nog niet gevonden is want er was niks van op het nieuws en Cassie besluit samen met Eddie zijn neef Jerry te bellen die in het mortuarium werkt en ze vragen hem of het lijk er is en dat is zo maar later belt hij terug en zegt dat het lijk weg is net nadat ze belden en het leek net of het weggelopen was.
Die dagen erna worden Eddie, Cassie en Winks gebeld dat ze niet kunnen weglopen door iemand met een enge stem als die van een dode.
Ze krijgen fot’s die zijn genomen met een poloraid net zo een als die van Scott en Cassie wordt achterdochtig en is bang dat Scott die dingen doet want hij is niet gebeld en de foto´s komen van zijn camera.
Een paar dagen later heeft Scott koorts en Eddie kan niet weg dus spreekt Cassie met Winks af en als ze naar Winks loopt ziet ze iemand op straat liggen en het is Winks, hij is aangereden door een auto die ook Eddie bestuurde toen hij de man aanreedt en doorgereden.
Winks is erg gewond en moet naar het ziekenhuis.
Als Cassie samen met Scott naar Eddie gaat voor thee vinden ze een enveloppe met een foto erin van de dode man die ze hadden aangereden in een auto en een brief waarop staat dat er 1 weg is en nog 3 over zijn.
Cassie gaat op onderzoek uit en gaat samen met Eddie naar het mortuarium om Jerry wat vragen te stellen en ze laat ook de foto zien met de dode man achter het stuur, Jerry is erg verward en Cassie en Eddie gaan weer weg.
Die nacht vindt Cassie weer een brief en ze belt naar Scott maar die is er niet en dat is toch raar als je koorts hebt en je bent er midden in de nacht niet.
De volgende avond gaan Eddie en Cassie die nu wel haar rijbewijs heeft een stukje rijden maar dan krijgen ze een lekke band en Cassie wilt een nieuwe band pakken uit de achterbak maar dat mag niet van Eddie maar ze doet de achterbak open en ziet het lijk van de man liggen met zijn ogen open.
Cassie weet nu dat Eddie Winks heeft aangereden en nu wilt hij haar ook aanrijden en ze probeert nog weg te rennen en als de auto bijna bij haar is om haar te doden wordt Eddie aangereden door Jerry en Scott die uitstappen en zeggen dat het lijk op de weg als grapje was bedoelt en het volgens hem niet bedoelt was om Winks aan te rijden en omdat Eddie was doorgeslagen omdat hij altijd zo gepest werd.
Eddie wordt opgenomen door doktoren en Winks is weer beter en als Scott, Winks en Jerry bij Cassie is praten ze alles uit en Jerry zegt dat het lijk maar een man is waar niemand een oproep voor had gedaan en dat hij helemaal verstijfd was dus mocht Eddie hem lenen voor een grapje en dat Jerry geen grapjes meer zal maken.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1758

reacties

echt slecht :l
door Henk (reageren) op 25 januari 2011 om 14:25
wtf zit je in groep 5 ofzo ?
door hoi (reageren) op 26 augustus 2011 om 9:34
woow echt super!
door x (reageren) op 18 november 2011 om 21:40
perfect genederlands
door sander (reageren) op 22 februari 2017 om 20:46

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan