Terug tot Ina Damman door Simon Vestdijk

Beoordeling 2.7
Foto van een scholier
Boekcover Terug tot Ina Damman
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 252 woorden
  • 17 juni 2003
  • 32 keer beoordeeld
Cijfer 2.7
32 keer beoordeeld

Boekcover Terug tot Ina Damman
Shadow

Anton Wachter doorleeft in zijn eerste H.B.S.-jaren vele gevoelens van frustratie en ontluikende liefde. De problemen van de intelligente maar wereldvreemde jongen blijven hem niet bespaard en hij is het tijdelijk slachtoffer van de plaagzucht van zijn schoolgenoten. De eerste, haast onbegrepen liefdesgevoelens voor het meisje Ina Damman veranderen zijn innerlijk leve…

Anton Wachter doorleeft in zijn eerste H.B.S.-jaren vele gevoelens van frustratie en ontluikende liefde. De problemen van de intelligente maar wereldvreemde jongen blijven hem niet…

Anton Wachter doorleeft in zijn eerste H.B.S.-jaren vele gevoelens van frustratie en ontluikende liefde. De problemen van de intelligente maar wereldvreemde jongen blijven hem niet bespaard en hij is het tijdelijk slachtoffer van de plaagzucht van zijn schoolgenoten. De eerste, haast onbegrepen liefdesgevoelens voor het meisje Ina Damman veranderen zijn innerlijk leven en maken hem in zekere zin onaantastbaar. Het verwarrende in het leven van een puber is in milde en poëtische bewoordingen zeldzaam raak neergezet. 

Terug tot Ina Damman door Simon Vestdijk
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting De hoofdpersoon uit het boek is Anton Wachter. Een stille jongen die gepest wordt op school. Zijn vader is pas overleden. Hij vindt zichzelf maar niks en gaat heel hard leren, om zo maar nog iets goed te doen. In het boek staat beschreven wat hij denkt. Als er een nieuw meisje op school komt wordt hij helemaal verliefd haar. Ze heet Ina Damman, een heel stil meisje uit de eerste klas. Elke dag brengt hij haar naar de trein. Het was ´aan´. Het is heel apart, want ze zeggen bijna niks tegen elkaar en als ze wat gepraat hebben schrijft Anton het op in een boek. Als ze jarig is stuurt hij haar een zelfgemaakt schilderij. Hij is elke keer helemaal zenuwachtig wat ze ervan vind en zij zegt alleen maar: mooi. Elke keer is ze zo kortaf. Op een dag vertellen zijn vrienden dat Ina het helemaal niet leuk vindt om door hem naar de trein gebracht te worden. Hij vraagt aan haar of het waar is en ze bevestigt deze roddel. Hij zegt tegen haar dat hij haar nooit meer lastig zal vallen. Het volgende schooljaar denkt hij nog wel is aan haar, maar is niet meer verliefd. Dan als hij in de trein zit met zijn vrienden denkt hij weer aan haar. Hij raakt weer helemaal in de ban van haar en gaat naar huis, om het boek waar hij hun gesprekken in had opgeschreven helemaal weer te gaan lezen. Dit is het einde van het verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Terug tot Ina Damman door Simon Vestdijk"