Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

De spoken van Mchaggis

Patrick Lagrou

2001

120

6.2 / 10
  • Michael
  • Nederlands
  • 609 woorden
  • 8993 keer
    14 deze maand
  • 8 juni 2003
Info over de schrijver:
De schrijver is Patrick Lagrou.
Patrick lagrou werd op 1 oktober 1949 geboren, hij wilde van jongs af aan schrijver worden maar eerst werd hij advocaat.
Toen hij begon te schrijven ging hij op rondreis naar: Amerika, de Cara´ben, Afrika en Zuid Amazone woud. Daar ging hij zijn boeken schrijven, korte films maken en artikels schrijven voor een tijdschrift. Patrick lagrou maakt vooral detective-verhalen, avonturenverhalen en spannende vehalen. Hij begon te schrijven in 1992 en toen schreef hij het Dolfijnenkind. Zijn laatste boek heeft hij geschreven in 2002 genaamd: Body-switch.
Hij heeft van de Kinder- en Jeugdjury voor het boek in Vlaanderen en de Kinder- en Jeugdjury Limburg 7 prijzen gekregen voor zijn boeken.
Ik geef jullie nu de samenvatting over de spoken van McHaggis.

De hoofdpersonen zijn:
Kevin, Mevrouw Witch, Mchaggis, en de familie gibson die bestaat uit rose,richard en timmy.
Kevin is een jongen die bij de familie Gibson zou logeren, maar toen hij op het eiland in Schotland aankwam waar de gibsons hem op zou halen, was de familie Gibson er niet om hem op te halen. Achteraf blijkt dat de familie een ernstig auto-ongeluk heeft gehad toen Richard Gibson (de vader) op een bergweg een koets probeerde te ontwijken, maar en ravijn in reed.
Kevin gaat op zoek naar het huis van de familie maar vindt niemand. Gelukkig komt er een koets langs en stopt. De koetsier zegt dat Kevin wel zolang bij hem in zijn kasteel op het landgoed mag logeren. Dit doet Kevin. Op het kasteel woont ook een oude huishoudster die er uitziet als een heks, genaamd mevrouw witch.

Al snel gebeuren er allemaal vreemde, griezelige dingen bijvoorbeeld:
- Hij wordt meegelokt door een meisje, naar de vijver in de rozentuin en wordt hij door een monster in de vijver gesleurt.Gelukkig loopt dit goed af omdat kevin kan ontsnappen via een tunnel in het water.
- De volgende dag verschijnt een jongen die op het portret in zijn kamer staat (genaamd Vincent). Hij neemt Kevin mee naar de kelder van het kasteel, waar een gevangenis was met allerlei skeletten. Ook hier verschijnt het monster maar Kevin kan nog net op tijd ontsnappen door een vluchtuitgang die uitkomt in de vijver van de tuin.
- Die avond vindt Kevin in een schuur tientallen kapotte koetsen. Vlakbij liggen ook nog dode paarden en op een soort dakje vindt hij paardenschedels.
Hij ging mevrouw Witch zoeken om te vragen wat er aan de hand was maar hij kon haar niet vinden. Hij vindt wel een sleutel en gaat boven kijken in alle kamers die op slot waren. Op elke kamer vindt hij een portret met een kind van zijn leeftijd. Plotseling wordt hij bang en vlucht naar buiten. Daar staat zijn vriend plotseling Timmy. Hij zegt dat ze zo snel mogelijk moeten vluchten omdat
Mc. Haggis precies 90 jaar dood was en er enge avonturen zouden komen.Omdat hij niet een gewoon mens blijkt te zijn.
Voor ze konden vluchten kwam er een koets aan met Lord Mc. Haggis die veranderde in een monster. Hij wou Kevin meenemen om er een portret van te maken, maar hij wou niet, hij was bang. Toen renden Timmy en Kevin in het doolhof van de achtertuin van het kasteel, het monster volgden hen. In het doolhof struikelde het monster over een draad. Timmy gooide snel een net over hem heen waardoor het monster vastzat en niet meer kon ontsnappen. Hij zou sterven omdat hij niet zonder mensenbloed kon en anders zou hij sterven zodra het dag werd. Mevrouw Witch probeerde het monster nog met een mes te bevrijden maar omdat de zon opkwam stierf zij tegelijk met het monster. Even later kwam er een politiehelikopter die Kevin en Timmy bevrijdde.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

7388

reacties

'K heb het gelezen en het is een héééél leuke boek
door Emirhan Ízer (reageren) op 3 maart 2017 om 17:44

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan