Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bully door Yvonne Coppard

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Bully
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 501 woorden
  • 4 juni 2003
  • 422 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
422 keer beoordeeld

Boekcover Bully
Shadow
Bully door Yvonne Coppard
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: Kerry Hollis is nieuw op school. Ze is verhuisd omdat haar ouders dachten dat ze dan "opnieuw" konden beginnen. Want Kerry en haar moeder hebben een erg auto-ongeluk gehad. Daardoor loopt Kerry nu kreupel. Omdat ze ook geen zin heeft om vrienden te maken op de nieuwe school, wordt ze gepest door Billy Taggart, Wayne Shaw en Fats Wilkins. Voordat ze kreupel liep was ze heel erg goed in sport. Ze had heel veel prijzen gekregen voor wedstrijden die ze had gewonnen. Op een dag kijkt ze terug naar een krant waar zij in staat toen ze een keer een belangrijke wedstrijd had gewonnen. Als ze verder in die krant kijkt ziet ze een berichtje over de vader van Billy, daarin staat dat hij naar de gevangenis is gestuurd omdat hij een misdaad heeft gepleegd. Terwijl Billy en zijn moeder tegen iedereen zeiden dat zijn vader in het buitenland werkte. Met dat krantenbericht gaat Kerry naar Billy toe. Ze chanteert hem daarmee; als iemand haar pest of plaagt moet hij voor haar opkomen. Ook moet hij soms haar tas dragen of zo. En als hij dat niet doet verteld zij het aan iedereen. Ondertussen heeft ze een goede vriendin gevonden: June. Zelfs zij weet niet waarom Billy in eens zo aardig doet tegen Kerry. Maar op een keer gaat Wayne (de beste vriend van Billy) haar bedreigen. Hij zegt tegen haar dat hij haar nog wel een keer terugpakt, omdat hij er niet tegen kan dat zij hem chanteert. Hij valt haar steeds lastig. Billy is al een paar dagen niet op school geweest. Kerry gaat op een keer tijdens schooltijd naar hem toe. Ze vraagt of hij weet hoe ze van Wayne af kan komen, hij zegt dat ze een keer iets terug moet doen. Anders blijft hij door gaan. Dus op een keer als Kerry Wayne weer rond haar huis ziet lopen gaat ze ook naar buiten. Daar blijft ze in een bushokje wachten totdat hij voorbij komt. Dan valt ze hem aan. Totdat iemand haar vastgrijpt. Het is haar vader. Die stuurt haar naar huis. Eindelijk is ze weer haarzelf geworden, ook al weet ze dat ze hier straf voor krijgt. Belangrijke personen: - Kerry Hollis: ze heeft donker haar en loopt kreupel, daarom heeft ze bijnamen gekregen zoals "Kerry Kreupel" en nog meer. Ze is soms heel verlegen maar is wel altijd enthousiast, maar dat is wel minder geworden toen ze naar een andere school is gegaan en verhuisd is. - Billy Taggart: hij is een arme jongen die alleen bij zijn (zieke) moeder woont zijn broer woont niet meer thuis en zijn vader zit in de gevangenis. Hij pest Kerry omdat ze kreupel is.
Citaat: "I didn't know your old man was in prison, Billy." Vertaling: "Ik wist niet dat je vader in de gevangenis zat, Billy." Titelverklaring: bully betekent pesten. En daar gaat eigenlijk het hele boekje over, dat Kerry wordt gepest omdat ze kreupel loopt. Dus daarom denk ik dat het zo heet.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bully door Yvonne Coppard"