Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Bully

Yvonne Coppard

1992

92

6.8 / 10
3e klas vwo
  • anoniem
  • Nederlands
  • 496 woorden
  • 25982 keer
    2 deze maand
  • 4 juni 2003
Samenvatting:
Kerry Hollis is nieuw op school. Ze is verhuisd omdat haar ouders dachten dat ze dan "opnieuw" konden beginnen. Want Kerry en haar moeder hebben een erg auto-ongeluk gehad. Daardoor loopt Kerry nu kreupel. Omdat ze ook geen zin heeft om vrienden te maken op de nieuwe school, wordt ze gepest door Billy Taggart, Wayne Shaw en Fats Wilkins. Voordat ze kreupel liep was ze heel erg goed in sport. Ze had heel veel prijzen gekregen voor wedstrijden die ze had gewonnen. Op een dag kijkt ze terug naar een krant waar zij in staat toen ze een keer een belangrijke wedstrijd had gewonnen. Als ze verder in die krant kijkt ziet ze een berichtje over de vader van Billy, daarin staat dat hij naar de gevangenis is gestuurd omdat hij een misdaad heeft gepleegd. Terwijl Billy en zijn moeder tegen iedereen zeiden dat zijn vader in het buitenland werkte. Met dat krantenbericht gaat Kerry naar Billy toe. Ze chanteert hem daarmee; als iemand haar pest of plaagt moet hij voor haar opkomen. Ook moet hij soms haar tas dragen of zo. En als hij dat niet doet verteld zij het aan iedereen. Ondertussen heeft ze een goede vriendin gevonden: June. Zelfs zij weet niet waarom Billy in eens zo aardig doet tegen Kerry. Maar op een keer gaat Wayne (de beste vriend van Billy) haar bedreigen. Hij zegt tegen haar dat hij haar nog wel een keer terugpakt, omdat hij er niet tegen kan dat zij hem chanteert. Hij valt haar steeds lastig. Billy is al een paar dagen niet op school geweest. Kerry gaat op een keer tijdens schooltijd naar hem toe. Ze vraagt of hij weet hoe ze van Wayne af kan komen, hij zegt dat ze een keer iets terug moet doen. Anders blijft hij door gaan. Dus op een keer als Kerry Wayne weer rond haar huis ziet lopen gaat ze ook naar buiten. Daar blijft ze in een bushokje wachten totdat hij voorbij komt. Dan valt ze hem aan. Totdat iemand haar vastgrijpt. Het is haar vader. Die stuurt haar naar huis. Eindelijk is ze weer haarzelf geworden, ook al weet ze dat ze hier straf voor krijgt.


Belangrijke personen:
- Kerry Hollis: ze heeft donker haar en loopt kreupel, daarom heeft ze bijnamen gekregen zoals "Kerry Kreupel" en nog meer. Ze is soms heel verlegen maar is wel altijd enthousiast, maar dat is wel minder geworden toen ze naar een andere school is gegaan en verhuisd is.
- Billy Taggart: hij is een arme jongen die alleen bij zijn (zieke) moeder woont zijn broer woont niet meer thuis en zijn vader zit in de gevangenis. Hij pest Kerry omdat ze kreupel is.

Citaat:
"I didn't know your old man was in prison, Billy."

Vertaling:
"Ik wist niet dat je vader in de gevangenis zat, Billy."

Titelverklaring:
bully betekent pesten. En daar gaat eigenlijk het hele boekje over, dat Kerry wordt gepest omdat ze kreupel loopt. Dus daarom denk ik dat het zo heet.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1611

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

anoniem4e klas vmbo8.2
Alfons 4e klas vmbo7.0
anoniem4e klas vmbo6.8
anoniem3e klas vwo6.8
aanhetwater 6.8
Meer verslagen ›