Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

The turn of the screw

Henry James

1898

121

6.7 / 10
4e klas havo
  • Wirin
  • Nederlands
  • 806 woorden
  • 15686 keer
    17 deze maand
  • 6 februari 2003
The story
De titel van het boek heet The turn of the screw, en de auteur heet Henry james.

The background of the story
De plaats waar het hele verhaal vertelt wordt is tijdens kerstmis waar veel vrienden bij elkaar zitten rond de open haard. Maar het verhaal speelt zich af op het landgoed Bly.

The genre of the story
Het boek gaat over geesten, dus het thema is bestaan geesten? En wat is waar? Want op het eind van het verhaal weetje niet of de geesten echt waren of dat de lerares een te rijke fantasie had.


The characters.
De hoofdpersoon in het boek is de schrijfster van het verhaal.
Zij heeft het verhaal zelf meegemaakt en het verhaal wordt dan ook vanuit haar gezichtsveld geschreven. Haar naam is niet bekend. Je komt tijdens het verhaal veel over haar persoonlijkheid te weten. Ze is bijvoorbeeld een erg zorgzame vrouw en ze is meteen verkocht aan Miles en Flora, de kinderen aan wie ze les geeft. Ze wil veel voor hen doen en ze is geduldig en eerlijk. Ze is een pas twintig jaar als ze voor Miles en Flora gaat zorgen.
Miles is de jongen waarvoor de vrouw moet zorgen. Hij is de oudste van de twee kinderen. Hij is heel intelligent en innemend. Hij is de intelligentste van de twee kinderen die de vrouw les moet geven.
Flora is het meisje wie de vrouw ook les moet geven. Zij is de jongste van twee enzij is ook heel intelligent en innemend.

A summary of the storyís events
Tijdens kerstmisavond waarbij een aantal vrienden elkaar enge verhalen vertellen, vertelt Douglas dat hij het geschreven verhaal heeft van een vrouw die erge dingen heeft meegemaakt. Hij laat het verhaal opsturen en leest het voor.
Het begint als volgt:
Een jonge lerares reageert op een advertentie waarin een gouvernante wordt gezocht voor twee kinderen. Hun ouders zijn overleden en hun oom voedt hen op. Hij woont zelf in Londen en ziet ze bijna nooit. Hij zorgt er wel voor dat de kinderen aan niets ontbreken. De vrouw neemt de baan aan en vertrekt naar Bly, het landgoed waar de kinderen wonen. Ze heeft het naar haar zin en kan het goed met de kinderen vinden. Ze ziet een aantal keren een vreemde man op een toren en voor het raam. Ze praat erover met Mrs. Grose en ze identificeren samen de man als Peter Quint, een kennis die vorig jaar was overleden. De lerares ziet ook een aantal keren een er vreselijk uitziende vrouw. Zij blijkt de vorige lerares, Miss Jessel, te zijn die vorig jaar is overleden toen ze een onwettig kind van Quint baarde. Zij en Peter hadden een relatie. Ze komen voor Miles en Flora, die ze regelmatig zien. Miss Jessel komt voor Flora en Peter Quint komt voor Miles. Maar de kinderen zeggen niks tegen de lerares. Flora is op een nacht weg met een bootje en heeft een ontmoeting met Miss Jessel.
De lerares en Mrs. Grose gaan er achter aan, maar Mrs. Grose blijkt Miss Jessel niet te kunnen zien.
Flora keert zich nu van haar lerares af en ze wordt ziek die nacht. De lerares vraagt aan Mrs. Grose of ze haar mee wil nemen, zodat ze met Miles kan praten.
Ze wil dat Flora niet nog de kans ziet om met Miles te praten voor ze weg gaat, omdat ze bang is dat zij hem zal zeggen dat hij niet met de lerares moet praten.
Miles heeft altijd gezwegen, maar nu hij alleen is met de lerares zegt hij dat hij alles wel wil vertellen. Hij zegt dat hij van school gestuurd is omdat hij vervelende dingen zei.
Dan verschijnt Peter Quint voor het raam en de lerares schreeuwt dat ze weg moet gaan. Miles is net bezig om haar te vertellen hoe het nou allemaal zit, als zijn hart stopt met kloppen. Hiermee wordt het verhaal beŽindigd.

The title
The Turn of the Screw betekent het aandraaien van de schroevendraaier.
Hoe verder je in het verhaal komt hoe spannender het steeds wordt.

Your personal opinion
Ik vond het een leuke boek om te lezen, het was ook heel spannend maar soms ook wel verwarrend. Ik zou boek wel aanraden, omdat het een spannende boek is en het is niet zo moeilijk om te lezen. Maar het is niet echt een leerzaam boek maar meer een boekje voor vermaak.

Optional assignments
Newspaper journalist

TEACHER CRAZY AFTER SEEING GHOSTS
BLY-Friday- A teacher who give lessons to two children has going crazy after seeing two ghosts at her window. She had seen the ghosts earlier before from a distance in the tower of the Bly mansion, but she thought it was al an illusion. But now she saw the ghosts at her window while she was teaching the children. However the children havenít seen the ghosts. Many authorityís thinks she is getting crazy. She will be exanimate in the local hospital.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1043

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

Jasper 5e klas vwo7.5
Dieneke 7.0
Wirin 4e klas havo6.7
Mark 3.6
Meer verslagen ›