Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het huis hiernaast door Marga Minco

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Het huis hiernaast
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 431 woorden
  • 2 januari 2003
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
26 keer beoordeeld

Boekcover Het huis hiernaast
Shadow
Het huis hiernaast door Marga Minco
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens: De titel van het boek is Het huis hiernaast en is geschreven door Marga Minco. Het boek heeft 31 bladzijden en kwam voor het eerst uit in het jaar 1965. De uitgave wordt verzorgd door Bert Voeten. Waarom ik het boek gekozen heb: Het leuk me een leuk boek zonder moeilijke woorden en dat het makkelijke
te begrijpen was. Wat ik van het boek vond: Ik vond het niet echt een leuk boek maar, het was wel makkelijk te begrijpen. Inhoud van het boek: Het gaat over een jonge Joodse vrouw waarvan de naam niet genoemd wordt. Ze is tijdens de hongerwinter ondergedoken is Amsterdam. Ze wordt na de bevrijding door haar vriend Nico naar een dorp in Friesland gestuurd. Als ze een maand later terug lift komt ze een Joods meisje tegen die ook ondergedoken

heeft. Dit meisje heet Jona. Ze heeft bijna twee jaar op een zolder in Aalten gewoond. Ze wil nu maar één ding dat is terug naar Amsterdam naar het huis van haar vader en moeder. Als ze allebei in Amsterdam aankomen gaan ze alle twee een kant op. De ik-figuur loopt naar haar woning waar niemand thuis is. Later op de avond komt er een agent die haar verteld dat Jona een ongeluk heeft gehad en dat ze bij haar een briefje vonden met de tekst van de ik-figuur. Ze is in het donker in het water gevallen en ligt nu in het ziekenhuis. De Joodse vrouw bezoekt Jona en ze praten over hun verleden. De Joodse vrouw gaat weer naar haar huis waar ze een briefje vind van Nico haar vriend. Er staat op dat hij opeen feest is. Weer gaat ze op weg maar ze vindt hem niet. Over de schrijfster Marga Minco: Marga Minco is een ander woord voor Sara Minco, die op 31 maart 1920 geboren wordt in Ginneken. Ze is de enige die het wegvoeren van haar familie in de oorlog overleeft. De voornaam Marga is een overblijfsel van haar onderduikernaam Marga Faes. Ze trouwt met de schrijver/dichter Bert Voeten, waar zij na enkele jaren van scheidt. Haar werk wordt grotendeels door oorlogservaringen gekleurd. Haar debuut is Het bittere kruid uit 1957, dat in 1985 wordt verfilmd door Kees van Oostrum. Als haar verhalen niet over de oorlog gaan, dan spelen eenzaamheid en isolement een grote rol. Het toeval is ook belangrijk in haar boeken. Ze schrijft ook korte verhalen en kinderboeken, onder andere Kijk eens in de la (1963) en De verdwenen bladzij (1994). Ze krijgt in 1957 de Multatuli-prijs voor het verhaal Het adres en in 1958 ontvangt ze de Vijverbergprijs voor Het bittere kruid.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het huis hiernaast door Marga Minco"