Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Stad in de storm door Thea Beckman

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Stad in de storm
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 414 woorden
  • 28 oktober 2002
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
46 keer beoordeeld

Boekcover Stad in de storm
Shadow
Stad in de storm door Thea Beckman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: Hans is een drukkerszoon en moet van zijn vader iets gaan halen uit Oudewater. Daar staat een heksenwaag die Hans erg interessant vindt. Hij blijft kijken en tot zijn grote verbazing wordt er die dag ook een vrouw gewogen. De vrouw is erg knap en ze heeft een dochter die ernaast staat. Als Hans weer terug gaat naar Utrecht, waar hij woont, ontmoet hij halverwege de reis de knappe vrouw en haar dochter. De vrouw heeft allemaal blaren op haar voeten dus biedt Hans aan om te helpen. De vrouw neemt het aanbod aan. Hans komt zo te weten dat de vrouw uit Duitsland komt en weer wil teruggaan naar haar stad. Maar dat kan niet. Door de oorlog kun je niet overal meer heen dus zegt Hans tegen de vrouw en haardochter dat ze net zolang ze willen bij hun thuis terechtkunnen. De vrouw gaat ermee akkoord. Vlak erna komt er ook in Utrecht oorlog. Hans en zijn vader beginnen een illegaal krantje te drukken dat dient als moed voor de mensen. Niemand weet waar de krantjes vandaan komen en dat maakt het extra spannend in het verhaal. De dochter van de knappe vrouw, die Lina heet, helpt mee met het rondbezorgen. Maar een vriend van Hans had gezien dat hij ze vroeg in de ochtend uitdeelde en later stonden dus ook de Fransen bij de drukkerij op de stoep. Gelukkig hadden Hans en zijn vader ervoor gezorgd dat er geen bewijzen zouden worden gevonden, want anders zouden ze heel lang achter tralies zitten of misschien de doodstraf krijgen. Uiteindelijk wordt Hans verliefd op Lina. Maar Lina ontmoet Joris en als de oorlog tegen de Fransen over is gaat zij samen met Joris erop uit in de wereld. Haar moeder gaat trouwens met de vader van Hans. En ze horen, op een kaartje na, niks meer van Joris en Lina. De hoofdpersonen: - Hans: is een drukkerszoon dus zijn toekomst staat al vast. Het is een rustige jongen die niet echt iets snapt van de echte wereld, omdat hij altijd heel beschermd is opgegroeid. - Lina: is in het begin een bitter meisje, dat komt omdat haar vader net dood was gegaan. Zij snapt al wat meer van de wereld en probeert dit vaak genoeg aan Hans uit te leggen. Later draait ze wat bij en ze gaat Hans als een broer zien.
Tijd van het verhaal: Het verhaal begint in 1672 en eindigt met de verwoesting van Utrecht 2 jaar later. Bijgebleven momenten:Opdracht 2: Het boek gaat over een jongen die Hans heet en de zoon van een drukker is. Hij leidt een beschermd leventje totdat hij naar Oudewater moet. Daar verandert zijn leven drastisch. Vlak erna komt er oorlog in Utrecht, zijn woonplaats. Tijdens de oorlog komt hij steeds meer weten van de echte wereld en begint hij sommige mensen ook steeds meer te begrijpen. Tijdens de oorlog gaat hij dingen doen die hij daarvoor nooit had durven doen. Hij gaat samen met zijn vader illegale krantjes drukken en rondbrengen. Dat gaat allemaal goed totdat het door een vriend ontdekt wordt. Tijdens een oorlog gaan mensen rare dingen doen. Hoe zal dit gaan aflopen….?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Stad in de storm door Thea Beckman"