Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Shaft's big score door Ernest Tidyman

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Shaft's big score
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 431 woorden
  • 16 april 2002
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
9 keer beoordeeld

Boekcover Shaft's big score
Shadow
Shaft's big score door Ernest Tidyman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting De hoofdpersoon in dit boek is John Shaft. Hij is een privé-detective. Shaft is een zwarte man uit Harlem. Harlem is een groot “ghetto” in New York, hier wonen bijna alleen maar zwarte mensen. John Shaft wordt wakker met een flinke kater als de telefoon gaat. Hij wordt gebeld door een oude vriend waar hij nog mee naar Vietnam was geweest om te vechten. Deze vriend heet Calvin Asby, hij is een rijke begrafenisondernemer. Hij wordt bedreigd en belt Shaft om hulp. Als Shaft midden in de nacht komt, is het al te laat, het kantoor van Cal Asby is samen met hem opgeblazen. Op de begrafenis komt Shaft een vreemd iemand tegen; Kelly. Deze man zegt dat hij een oude vriend van Asby is geweest. Langzaam komt Shaft erachter in het boek dat Kelly bij de maffia van Gus Mascola hoort, en dat de moord van Asby een afrekening van de Maffia is. Titel De titel vind ik goed gekozen. De titel betekent dat Shaft vaak gescoord heeft in het boek. Hij heeft met veel vrouwen affaires gehad en hij heeft zijn zaak opgelost.
Eigen mening Het boek vond ik erg moeilijk, het was eigenlijk te hoog gegrepen voor mij. Ik vond het boek niet altijd leuk. De vecht, actie en vloek stukjes vond ik wel leuk. Omdat het moeilijk was vond ik het boek soms niet zo leuk. Ik zou iemand dit boek niet aanraden te lezen, het is maar half zo spannend als je denkt. Ook gebruiken ze vaak dialogen in het boek die bijna altijd in “Jive” of “Slang” gedaan zijn. Dat soort dialogen zijn best moeilijk. Keuze opdracht 4: schrijf zelf een eind Shaft was walking trough the alley. Suddenly someone jumped at him and kicked him hard in his nuts. It was painful. Shaft passed out, when he woke up, he was in Gus Mascola’s headquarters. Gus Mascola laughed hard and said: “Shaft! get up!” Don’t ever bother us again when we are doing our business!. Okay, we killed Cal Asby, but that was because he called the police, when we kidnapped his daughter.” Shaft was thinking how to get out. YES!, he had the police beeper with him. He pressed the button and felt releaved. Shaft stand up and try to hit Mascola. But he fell down again. “That was a stupid idea Shaft, no one f*cks with Mascola.” BANG! Shaft was shot in his arm, but at least the police came. A few days later was Shaft in Hawaii resting and he thought this is really my Big Score!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.