Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Wordt het niet hoog tijd om je crush te benaderen? Geef je op voor onze liefdesshow!

Zielcontact

Radjindre Ramdhani

1998

192

1 uit 5

6.3 / 10
4e klas vwo
  • anoniem
  • Nederlands
  • 826 woorden
  • 22093 keer
    26 deze maand
  • 4 maart 2002
SAMENVATTING VAN HET VERHAAL

Wanneer Anil zijn moeder vertelt over zijn verhouding met zijn Creoolse vriendin Nancy Somer schrik ze enorm en weet dat haar man, Anil zijn vader dit nooit zal accepteren met zijn denkwijze over de Creoolse bevolkingsgroep.
Inmiddels vertelt Nancy haar moeder over haar relatie met Anil, hierbij geeft haar moeder te kennen erg blij te zijn voor haar maar probeert Nancy ook voor te behoeden op negatieve reacties en opmerkingen van beide kanten van de twee bevolkingsgroepen.
Wanneer Anil zijn vader te horen krijgt dat zijn zoon een verhouding heeft met een Creoolse, vraagt Mr. Autar thuis gekomen aan Anil of dit waar is. Wanneer Anil toegeeft dat het inderdaad zo is drukt zijn vader hem om het hart zijn verkering ten einde te brengen. Wanneer Mr. Autar Nancy voor een hoer uitmaakt confronteert Anil zijn vader met het feit hoe hij zich zou voelen als Anil zijn moeder voor een hoer zou uitmaken. Dit gaat Mr. Autar te ver en geeft Anil een klap. Meneer Autar vertelde Anil of volgens zijn regels te leven, of te vertrekken. Anil zei het te begrijpen en vroeg om een beetje tijd.
Mevrouw Autar geeft Anil toestemming wanneer hij vraagt om Sharda een avond mee te nemen stappen met Nancy en zijn creoolse vriend Jerry Simson. Thuis aangekomen te zijn spreekt meneer Autar Anil aan waarom Sharda meegenomen te hebben voor zijn Creoolse vriend, Sharda barst in snikken uit en vraagt haar vader waarvoor ze wel niet wordt aangezien. Hij greep hardhandig haar arm en duwde haar de trap op. Door de ongecontroleerde manier waarop hij Sharda de trap opduwde, kwam Sharda echter ten val. Anil interpreteerde de situatie verkeerd, greep zijn vader van achteren beet en rukte hem naar achteren. Toen het eindelijk tot meneer Autar drong dat zijn eigen zoon hem op de grond had gegooid was hij verbaasd en pijnlijk getroffen. Meneer Autar krabbelde moeizaam overeind. Ik heb je al eerder gezegd om uit mijn huis te verdwijnen, zoon. Nu zeg ik het je nog een keer. Verdwijn nu uit mijn huis. Ga weg! Nu! Je kunt je spullen later ophalen, als ik er niet ben! Anil keerde zich om, liep de gang in, deed de buitendeur open en stapte weer de vroege buitenlucht in. Thuis bij hem bleef het na zijn vertrek minuten lang stil. De drie overgebleven stonden elk verzonken in hun eigen gedachten, totdat meneer Autar een hartaanval kreeg.
Het was zeven uur in de ochtend toen Anil bij Nancy aanbelde.
In het kort legde Anil uit, wat er bij hem thuis was voorgevallen. Het enige wat mevrouw Autar wilde, was Anil bereiken. Wanneer Sharda bij Nancy belde om te vragen of Anil daar was vertelde ze Nancy wat er na Anil’s vertrek is gebeurd. Anil haastte zich naar huis en hoe dan ook moest hij zijn moeder en zusje steunen in deze moeilijke tijd. Het deed mevrouw Autar heel goed dat Anil toegaf dat hij ook heel graag mee wou naar het bezoekuur om zijn vader te bezoeken. Maar meneer Autar weigert Anil ook maar te zien. Anil raakt aan de drank en wil Nancy ook niet te woord staan. Ook de geestelijke adviseerde Anil de weg van de liefde te kiezen, toen meneer Autar dit hoorde voelde hij zich erg verraden en in de steek gelaten. De dagen kropen voorbij. Mevrouw Autar had het zwaar.
Uit eindelijk besluit mevrouw Autar zelf met Nancy te praten. Mevrouw Autar smeekt Nancy haar relatie met Anil uit te maken, omwille van haar man, dochter, zoon en ten gunste van haar huiselijk geluk. Na een gesprek met mevrouw Somer besluit Nancy het omwille van mevrouw Autar uit te maken. Sharda geeft Anil een brief en beent zijn kamer uit. Bedachtzaam vouwde Anil het papier open en las de boodschap. De telefoon ging drie keer over. ‘Met Nancy.’ ‘Met Sharda.’ Nancy hoorde huilende mensen op de achtergrond.We hebben een sterfgeval in de familie, snikte Sharda. Ja Nancy. Hij is er niet meer, snikte Sharda, Anil heeft zich opgehangen. Zelfmoord gepleegd. De telefoon onglipte Nancy’s handen. Ze voelde nog hoe ze viel en toen werd alles zwart.

B1. Zielcontact, Radjindre Ramdhani
B2. Roman
B3. Hun relatie die door sommige familieleden en vrienden niet wordt geaccepteerd.
B3b. Dat uit eindelijk hun liefde het toch niet heeft overwonnen van racisme en vooroordelen van de twee bevolkingsgroepen ten opzichte van elkaar.
B3c. Het heeft een best wel komisch begin.
B3d. Het einde is heel zielig.
B3e. Door de gebeurtenissen die er plaats vinden en naderhand de reacties ervan.
B4. Familie Autar: Shaam, Sila, Anil, Sharda en Sosila
Familie Somer : Gisela, Gerold, Nancy, Helga, Letitia, Robert en Paul.
Vrienden meneer Autar : Chander Mohanlal, Meneer Chaand en priester Jagdish.
Vrienden Anil: Jerry Simson, Suresh Mohanlal, Amar Sharif en Radjen Mehta.
Kennissen: Surekha Chaand, mevrouw Chaand en Marijke.
Werkkring: Chef

Meer informatie over de auteur en zijn werk vind je op http://www.radjindreramdhani.nl/

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

5314

reacties

Prachtig boek!!
door Irina Noer (reageren) op 11 januari 2012 om 20:10
ik wil een voledige boekverslag van ziel contact graag. dankje!
door shivani (reageren) op 25 december 2015 om 2:52
Nou dit is niet alles van het boek er is nog heel wat weg gelaten!
door Sasha (reageren) op 23 juli 2016 om 18:10
ik wil een verledige leesverslag van ziel contact graag.
door Ernesto (reageren) op 1 maart 2017 om 21:17
Nou dit is niet alles wat er verteld wordt zoals in dat boek. Er is heel veel weggelaten
door Merughia Zaalman (reageren) op 5 mei 2017 om 5:12
mooi gedaan
door Satimin S (reageren) op 2 augustus 2017 om 0:41

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan