Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Rainmaker door John Grisham

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover The Rainmaker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 437 woorden
  • 11 oktober 2001
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
40 keer beoordeeld

Boekcover The Rainmaker
Shadow
The Rainmaker door John Grisham
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
- Hoofdpersoon: Rudy Baylor - Andere Personen: *familie Black= spannen een rechtszaak aan, d.m.v. weigering van Great Eastern m.b.t. een beenmergtransplantatie voor Donny Ray (zoon van de Blacks) *Juffrouw Birdie= vrouw die Rudy een appartement aanbiedt. *Bruiser en Prins= beide werkgevers van Rudy, ene in de advocatuur (Bruiser), andere in de Horeca (Prins). *Drummond= advocaat van Trent&Bent die Great Eastern vertegenwoordigd. *rechter Kipler= rechter die het proces leidt tussen Rudy Baylor en Drummond. *Kelly= getrouwde mishandelde vrouw die Rudy in het ziekenhuis heeft leren kennen, worden verliefd op elkaar, en gaan aan het einde samen ergens anders een nieuw leven beginnen. *Booker= vriend van Rudy. *Beck= vriend van Rudy. Verhaal in hoofdlijnen: Rudy Baylor, een bijna afgestudeerde advocaat, wordt bij zijn toekomstige advocatenbedrijf Brodnax & Speer ontslagen voordat hij nog maar begonnen is. De oorzaak is dat een ander bedrijf het bedrijf heeft overgekocht. Dan volgen er lange en barre tijden voor Rudy, de man solliciteerd bij iedereen, maar niemand neemt hem aan. Uiteindelijk komt hij bij Bruiser terecht, een vriend van zijn baas Prins, waar hij hoogstens een jaar wil werken, omdat het kantoor niet zo hoog staat aangeschreven, en Bruiser in allerlei ongure zaakjes zit. Hij leert daar Beck kennen waarmee hij samen een eigen bedrijf begint. De mannen hebben beide weinig geld, en moeten voor hun eigen rechtzaken zorgen. Omdat Beck geen advocaat is, hij heeft zijn studie immers nooit afgemaakt, wordt hij Rudy’s assistent. Rudy heeft inmiddels een meisje leren kennen in het ziekenhuis die mishandeld wordt door haar man. Rudy wil Kelly (naam van het meisje) helpen, maar de risico’s zijn te groot, en daarom gaat dit plan niet door. De beide mannen leven erg zuinig, en hebben schulden staan. Rudy is uit zijn appartement geschopt, en komt terecht bij Juffrouw Birdie, iemand die hij heeft leren kennen in de Cipressentuin. In de Cipressentuin, een seniorencentrum, heeft hij behalve Juffrouw Birdie ook Dot Black leren kennen die een rechtszaak tegen een verzekeringsmaatschappij wil beginnen. Haar zoon, Donny Ray, leidt aan leukemie, en moest daarom een beenmergtransplantatie ondergaan. Omdat zo’n transplantatie veel geld kost werd haar verzekeringsmaatschappij Great Eastern te hulp geroepen. Deze wilden echter niet helpen, en daardoor heeft Donny Ray niet lang meer te leven. De maatschappij heeft allerlei argumenten verzonnen waarom dit niet mogelijk is; Dot wil Graet Eastern hiervoor aanklagen, want zij heeft altijd haar geld aan deze maatschappij betaalt, en krijgt hier, nu het nodig is, niets voor terug. Rudy neemt de zaak aan. Hij werkt hier constant aan, omdat dit zowat het enige werk is wat hij op dat moment heeft.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Rainmaker door John Grisham"