If Beale Street could talk door James Baldwin

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover If Beale Street could talk
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 387 woorden
  • 21 juni 2001
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
109 keer beoordeeld

Boekcover If Beale Street could talk
Shadow

'One of the few essential novelists of our time' - New Statesman

Harlem, the black soul of New York City, in the era of Aretha Franklin and Ray Charles. The narrator of James Baldwin's novel is Tish, nineteen, and pregnant. Her lover Fonny, father of her child, is in jail accused of rape. Flasbacks from their love affair are woven into the compelling struggle of two f…

'One of the few essential novelists of our time' - New Statesman

Harlem, the black soul of New York City, in the era of Aretha Franklin and Ray Charles. The narrator of James Baldw…

'One of the few essential novelists of our time' - New Statesman

Harlem, the black soul of New York City, in the era of Aretha Franklin and Ray Charles. The narrator of James Baldwin's novel is Tish, nineteen, and pregnant. Her lover Fonny, father of her child, is in jail accused of rape. Flasbacks from their love affair are woven into the compelling struggle of two families to win justice for Fonny. To this love story Baldwin brings a spare and impassioned intensity, charging it with universal resonance and power.

'If Beale Street Could Talk affirms not only love between a man and a woman, but love of a type that is dealt with only rarely in contemporary fiction - that between members of a family' - Joyce Carol Oates

If Beale Street could talk door James Baldwin
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: De hoofdpersoon is Tish ( haar echte naam is Clementine Rivers) ze woont in Harlem, New York, ze woont op een plek waar veel “zwarte” leven. Het verhaal speelt zich af tientallen jaren geleden. Ze raakte verliefd met Fonny ( zijn echte naam is Alonzo Hunt). Hij woont in haar buurt (ze zijn beide “zwart”). Ze kent hem al van de tijd dat ze op school zaten. Zijn vader (Frank) is een aardige man, ze ontmoet hem vak in de winkel, maar zijn moeder (Mrs Alice Hunt) is niet zo vriendelijk wel tegen zijn zussen. Zijn moeder vindt Tish een goede straf voor Fonny, omdat ze denkt dat Tish niet goed genoeg is voor Fonny. Meteen in het begin van het verhaal is Fonny in de gevangenis, omdat iemand hem aan geklaagd heeft voor verkrachting, wat niet waar is! Tish is zwanger terwijl Fonny nog steeds in de gevangenis zit, daarom willen ze gaan trouwen. Wanneer de ouders van Tish verteld aan de ouders van Fonny dat Tish en Fonny gaan trouwen, is Mevrouw Hunt niet erg blij en zelfs een beetje boos. Voordat Fonny in de gevangenis zit hebben ze gekeken naar een huis waar ze samen in konden leven, maar dat was moeilijk te vinden (omdat de ze worden gediscrimineerd). Wanneer ze eindelijk een huis hadden gevonden, moest Fonny naar de gevangenis. Een politie agent (Mr Bell) die bekend staat om zijn rasisme tegen zwarte klaagt Fonny aan voor een verkrachting. Tish herindert de veele momenten dat Fonny nog vrij was, bijvoorbeeld dat ze naar de kerk gingen (zij is een Bapist). En dat ze in een Spaans restaurant (Fonny kenden sommige mensen er goed) gingen eten. Fonny is eigenlijk ontschuldig, maar het is erg moeilijk om Fonny uit de gevangenis te halen . De ouders van Tish huren een advocaat (Meneer Hayward), maar deze zaak is moeilijk om op te lossen. Opeens verdwijnt mevrouw Rogers (zij is de vrouw die verkracht was), daarom moeten ze haar vinden. Dat kostte heel veel geld voor de ouders van Tish, daarom moeten ze extra werk zoeken en moeten ze stelen. Wanneer de moeder van Tish mevrouw Rogers vindt (in Puerto Rico), wil ze niet getuigen. Ze wordt zenuwachtig en machteloos, dat maakt zeker dat Fonny vrijgelaten wordt (maar dit kost veel geld). Op het einde wordt de baby geboren.

REACTIES

A.

A.

Dit verslag klopt voor geen meter:)
Er staat bijna niks in wat waar is.

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "If Beale Street could talk door James Baldwin"