Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pijnstillers door Carry Slee

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Pijnstillers
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 558 woorden
  • 14 mei 2001
  • 308 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
308 keer beoordeeld

Boekcover Pijnstillers
Shadow

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vad…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laat…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vader eruitziet. Casper haalt diep adem en drukt op de bel….

Pijnstillers door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens over de auteur Carry Slee is op dit moment de meest populairste kinderboekenschrijfster. Haar echte naam voluit is: Carolina Sofia Slee. Ze is geboren in 1949 in Amsterdam. Carry Slee schrijft ook boeken voor volwassenen onder naam: Sofie Mileau. Gebeurtenissen Casper heeft een moeder die plotseling te horen krijgt dat ze kanker heeft. Casper schrikt daar erg van en wil er alles aan doen om zijn moeder weer beter te krijgen. Zijn moeder vindt het natuurlijk ook heel erg maar doet er wel erg koeltjes over en zegt dat het wel weer goed komt. Casper kan zich niet meer goed concentreren op school en zijn vrienden weten ook niet wat ze moeten doen. Als hij op muziekles Anouk ontmoet wordt hij verliefd op haar en ze krijgen verkering. Anouk heeft een vader die ook kanker heeft gehad en geeft hem een adres van een dokter die haar vader ook heeft beter gemaakt. Casper gaat er gelijk heen via een list om zijn moeder mee te krijgen maar de dokter kan zijn moeder niet meer beter maken. Tenslotte gaat zijn moeder toch dood en Casper heeft veel verdriet maar zijn vrienden en zijn vader vrolijken hem weer wat op zodat hij er toch een beetje bovenop komt. Personen De hoofdpersoon is Casper, hij is 15 jaar en gek op muziek en speelt keyboard en heeft veel humor, verder is hij erg aardig en soms ook wel verlegen. Zijn moeder is ook een beetje een hoofdpersoon, want daar draait het ook wel om, want zij heeft kanker. Zijn moeder is advocaat en heet Marit, ze is erg koppig maar ook heel aardig. De bijpersonen zijn: Sofie, een spontaan meisje en is verliefd op Roy. Roy, een zwarte jongen en is verliefd op Sofie en is erg aardig. Pim, een echte grappenmaker en is erg klein. Pien, zijn muzieklerares en is best wel koeltjes maar ook wel aardig. Zijn vader, een erg aardige man en is blij als hij Casper weer ziet. Anouk, wil een zangeres worden en heeft verkering met Casper.
Plaats Het verhaal speelt zich af in Amsterdam. Tijd Het verhaal speelt zich denk ik in deze tijd af, want dit gebeurt nu ook. De verteltijd is ong. 4 à 5 uur. De vertelde tijd is ong. een jaar. Alles wordt op chronologische volgorde verteld. En er is geen sprake van opvallende tijdsversnelling of vertraging. Begin Het verhaal begint ergens midden in de gebeurtenissen, als ze naar school gaan. Probleem en afloop Het belangrijkste probleem is dat de moeder van Casper kanker krijgt en veel pijnstillers slikt. Ze kan niet meer beter worden en gaat dood. Het boek heeft een afloop tussen goed en slecht in, want de moeder van Casper gaat dood maar Casper gaar ook naar het orkest in Baarn dus dat is weer een goede afloop. Het verhaal heeft een gesloten einde, want je vraagt je niet af hoe het verder zou gaan. Het verhaal is realistisch, want dit kan ook in het echt gebeuren. Perspectief Het boek is het meest uit de ogen van Casper geschreven(vertellersperspectief).
Titel De moeder van Casper heeft kanker en slikt daarom veel pijnstillers. Beoordeling Ik vond het boek leuk om te lezen en het was ook best wel triest, want die moeder kreeg kanker en ging later dood. Ik vond het verhaal ook wel ingrijpend, want dit kan ook in het echt gebeuren.

REACTIES

I.

I.

anouk krijgt / heeft GEEN verkering met Casper

17 jaar geleden

E.

E.

je hebt alles fout geschreven!!!!!!!!!!!

21 jaar geleden

J.

J.

hey goeie boeken heb u ik heb ze alle maal gelezen,maar ik weet niets meeer duz suc6 met euw nieuwe boek mzzl

jessica nieuwhof

21 jaar geleden

S.

S.

heeeyz

ik vond het helemaal geweldig

groetjes sebastiaan

20 jaar geleden

V.

V.

Onderwerp pijnstillers
Hallo Carry, Het is egt een heel spannend en ingrijpend verhaal heel realistisch ik lees niet zo graag boeken maar die van jou... Mijn leraar Nederlands heeft al gevraagd of als ik weer een keer een boek moet lezen ik een keer die van een andere auteur zou willen lezen(maar dat doe ik natuurlijk niet) heel veel groeten van Vincent Schothuis

20 jaar geleden

M.

M.

het is een geweldig boek!!!!!!!!

20 jaar geleden

A.

A.

uw boeken zijn heel erg leuk

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pijnstillers door Carry Slee"